Туризмът vs мерките на Кунчев: 800 хиляди остават без работа

Браншът е в пълна готовност за протести
82
Туризмът vs мерките на Кунчев: 800 хиляди остават без работа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това е отново частичен локдаун, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за нови ограничителни мерки във връзка с нарастването на заразените с COVID-19.

Още по темата

Алибегов посочи, че се предлага хотелите да обслужват само с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50 процента само срещу предоставяне на ваксинационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно. Ако това се изпълни, около 700-800 хиляди остават без работа и на улицата, коментира той, цитиран от БТА.
 
Алибегов отбеляза, че нямат право да проверяват лични данни на хората.

"Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия сертификат, нямаме право да го искаме, дали е истински, не е ли истински, дали сте ваксинирани или не", посочи Алибегов.

Ще протестираме, ако се наложи, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията. Този път целият туризъм е обединен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме заявили стачна готовност, до два дни ще дадем една обща пресконференция в БТА, но в никакъв случай няма позволим това да се случи отново, допълни той.

Алибегов коментира, че самият доц. Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи само с ваксинирани в заведенията на закрито е неприложима в България в момента при 18 процента ваксинация, от която повече от 50 процента на 70+ хора, и сега го предлага като "пореден пиар ход".

В момента сме единствената страна в Европа, която не подпомага туристическия бизнес с нищо, коментира Ричард Алибегов. От туристическия бранш изразиха притеснение, че дори при евентуална актуализация на бюджета няма разписани мерки за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма предвидени пари за антикризисни мерки за затворени или ограничени бизнеси, има само за мярката "60 на 40", която е за заетите и само когато бизнесът работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
15
 
! Отговори
7 преди 2 години
О, да, хаха, Алибегов, любовникът на Деница Сачева от Герб и неговият платен ***, Стъки щели да излизат на "протест". 700000-800000 оставали без работа!? Може и толкова да са, но когато почнете да им плащате осигуровки от заведенията, ще може да ги преброим реално. А дотогава, шнур за вас!
37
2
 
17
 
! Отговори
Мислете преди 2 години
На матрИала тук ,не му ли прави впечатление числото 800 000? То излиза, че всеки 4ти трябва да работи в кръчма.......
36
2
 
25
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Чакай, чакай... Искаш да кажеш, че от 6.9 млн жители в България, като извадим 2.5 млн пенсионери и 1 млн деца и ученици и 300-400 хил безработни, от останалите 3млн около 30% работят в сферата на туризма - демек в заведенията основно? То, ако е така, по-добре закривай България....
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aман от *** нали има ваксини, защо са локдауните сега. Да се ваксинират като искат, другите ще му мислим.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме със вас.Кунчев трябва да си ходи при баце.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да се напъвате. Мангъра още миналата година каза - всички ще се заразят, никой няма да го пропусне тоя вирус и разните му там щамове. Затова човека ви каза - няма смисъл от маска. Носиш намордника цял ден, пратил си детето на училище. Прибираш се от работа, минаваш вземаш детето и се прибирате. Вкъщи маски няма. Детето те заразява. Е за къв *** носиш тая мацка по цял ден? Всички ще се заразят... кви маски, кви ваксини, кви 5 леа?
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен не ми е нужен закон да ми казва ,какво да правя. Имам си глава. Вече не ходя на места, където има мн хора. Лятото си ходих,но следях вируса и бройките. Оставете ги да си работят ... всеки да си решава, как да живее . Като иска да рискува здравето си ... да си излиза .
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Алибегов знае някаква по-добър начин за справяне със ситуацията да казва . Нали знае какво става , когато отидем в тъмночервената зона .Всичко затварят . Това ли иска?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42Ти ако беше такъв голям селски шеф да имаш работа за 800к .... еьвали щеше да седиш в тоя пробит сайт да блещишш:)Сей си там чесъна и по тиху
29
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цял свят така функционира туризма. Сега!. Имаме нова реалност, опасна пандемия, а даже и ваксини имаме. Да се ваксинират и няма да са безработни . Точка!
28
3
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Интересно ми е, как би се почуствал собственик на заведение, който е повярвал на системата и се е инжектирал, но сега му затварят заведението? Кунчев ли ще се справи с тези "дребни" проблеми?
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жално за хората, ама като сме оФце, все ще ни стрижат. Има човек- има проблем, няма човек- няма проблем, изказване на Сталин и е прав в някои случаи. Тези продажници- герберите, ни насадиха и това положение, те ни продадоха да ни слагат ваксините и насадената пандемия. За това, колкото по-скоро ги натикаме в зандана, толкова по-скоро и ще живеем нормален живот .
26
2
 
9
 
! Отговори
ужасена майка преди 2 години
До Анонимен Кунчо си е за бой съсипа живота на хората
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките не здравните, не само не доведоха до здравен ефект ами почнаха да затриват и бизнеса на нормалните хора. Пандемията се шири, а още не е дошъл сезона на грипа. Като се омешат грипосани и ковидални ще ги гледаме как ще се оплетат, като пиле в кълчища. Тия паникьори с милиционерски фуражки разбират от вируси, колкото магаре от бионика. Д-т Мангъров каза, че всички ще се срещнат с вируса.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каmелия, цвете мое! Провери кой е писал тези мерки. Не е Кунчев. :D Ще вземе някой да набие Кунчев по погрешка. :D Кацаров ги показа на 7 или 8 август някъде тази година. В една червена папка са и развяваше папката. Имам зрителна памет и помня дори как държеше папката докато разясняваше зоните по цветове.
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без работа 800 000 ли. Да ги пратят тук на село ще им създам работа да гроб. Нито за минута няма да скучаят. Има за копане за садене за брана за ринене на ла.на на 2 000 крави и на 5 000 овце За доене за хранене на животните хем ще са полезни за държавата хем и парички ще си докарват. Да ама нема да искат. Многа мирише на оборска тор. Ще трябва с ботуши да газят в ла.на. Те са свикнали нищо да не правят и пачки да броят. С бели якички и бели ръкавички. При мен няма такива сладки. Има бач Яко.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е заведенията да работят дори и да сме в черната зона ако има такава.
21
2
 
12
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
В България , депутатите и управляващите не спазват Конституцията , а ''те'' искат народа да спазва някакви си ''правила'' .. някой вЕрва ли , че някой ще ги спазва ?А ДАНО , АМА НА ДА ЛИ !
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе станете бе, какво се пазарите с тия. До вчера ви лъгаха, че няма да ви затварят, а днеска първи ви дават в жертва. Друго ви обещаваха, когато стачките ви им бяха угодни. Сега вече им пречите. Айде пак вярвайте.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почват да протестират от сега.