Туризмът vs мерките на Кунчев: 800 хиляди остават без работа

Браншът е в пълна готовност за протести
82
Туризмът vs мерките на Кунчев: 800 хиляди остават без работа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това е отново частичен локдаун, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за нови ограничителни мерки във връзка с нарастването на заразените с COVID-19.

Още по темата

Алибегов посочи, че се предлага хотелите да обслужват само с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50 процента само срещу предоставяне на ваксинационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно. Ако това се изпълни, около 700-800 хиляди остават без работа и на улицата, коментира той, цитиран от БТА.
 
Алибегов отбеляза, че нямат право да проверяват лични данни на хората.

"Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия сертификат, нямаме право да го искаме, дали е истински, не е ли истински, дали сте ваксинирани или не", посочи Алибегов.

Ще протестираме, ако се наложи, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията. Този път целият туризъм е обединен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме заявили стачна готовност, до два дни ще дадем една обща пресконференция в БТА, но в никакъв случай няма позволим това да се случи отново, допълни той.

Алибегов коментира, че самият доц. Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи само с ваксинирани в заведенията на закрито е неприложима в България в момента при 18 процента ваксинация, от която повече от 50 процента на 70+ хора, и сега го предлага като "пореден пиар ход".

В момента сме единствената страна в Европа, която не подпомага туристическия бизнес с нищо, коментира Ричард Алибегов. От туристическия бранш изразиха притеснение, че дори при евентуална актуализация на бюджета няма разписани мерки за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма предвидени пари за антикризисни мерки за затворени или ограничени бизнеси, има само за мярката "60 на 40", която е за заетите и само когато бизнесът работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
8
 
! Отговори
до № 22 преди 2 години
Протестираха. Бяха по палатките. Сега няма палатки и си търсят спонсори за протести. Без пари никой не протестира както виждате. Вдигнаха цените на тока до шокови цени и няма протести. Като им плати някой ще протестират. Като не им плати ще се движат със стадото. Що не протестират сега за шоковите цени на храните? А?
17
4
 
11
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До преди няколко месеца, платените чакали по коментарите виеха, че паспортите са теория на конспирацията. Момента за борба настъпи, никой не трябва да стои безучастен, кой както може - неплащане на данъци, организиране на близки и познати в групи против насилствена ваксинация (защото това е следващата стъпка), план са съпротива удома и на улицата - всичко против системата която иска да ни изтреби. Започвайте да мислите и да взимате решения, защото други ще ги взимат вместо нас.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 Как да не са протестирали? Ти анемия ли имаш или си *** ? Я си провери информацията дали не са протестирали. Клоун
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да се съберат болни от кивид и да влязат в рзи-то и да заразят всички в рзи-то.
14
0
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Че толкова много ли работят в туризма 800 000 човека
13
1
 
12
 
! Отговори
много добре преди 2 години
Таман трябват хора за земеделието и за фабриките. Така тези хора ще се научат на истинска работа
12
2
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Аз разбирам шегата ви, но само да уточня, че Кацаров публикува План за справяне с Covid-19: Мерки в четири фази. "Зелена, жълта, червена и тъмночервена. На базата на това са разработени и плановете за работа на спешната помощ, на извънболничната помощ и на болничната помощ, разработени са планове за осигуряване на лекарства. Тъмночервената зона означава над 500 новозаразени на 100 000 души население.При навлизане в тъмночервената зона ще бъде въвеждан пълен локдаун и само доставки по домовете".
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на Имигрантите. Нали Благодарение на тях лошия ББ не управлява. До вчера го плюехте сега, какво ? Още по зле ли стана ? Освен мерки ... неискат и пари да ви дават :))) Каквото сами си направите никой неможе...
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До hahaДискотеките имат право да искат лична карта за да контролират дали някой под 18 години не иска да влезе.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там от където мине Кунчев трева не никне
8
2
 
10
 
! Отговори
До haha преди 2 години
Говорите глупости. Едно е да се гледа дали само пълнолетни влизат в дискотека, а съвсем друго е да се принуждават хората по този начин да си сложат една ваксина която не искат. Нали беше доброволна ваксинацията и не беше задължителна? Каква е тази диктатура? Какви са тези опити за дискриминация?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сами си казаха от служебното,че при тях всичко ще върви по план?И те сами си посочиха при еди колко си заразени какви ще са мерките и посочиха дори в цветови зони как ще се движат мерките,за да нямало изненадани.Дори много смело обвиняваха, че преди година мерките били хаотични и внезапни. Дори Витанов им какво би ни казал Сун Дзъ? "Би ни казал, че никой щаб не си обявява публично плановете, защото така прави изпълнението им много трудно." E, сега ще загубят войната защото им знаят плана.
6
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Малко уточнение няма план Кацаров, за разлика от НОЩните разбойници спазва план приет от народното сдъбрание приет преди двайсетина години.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден един бизнесмен, чийто футболен отбор беше сред първите десет получили помощ за ковд кризата, купил на жена си нов ролс ройс. Живи да ги оплачеш
4
3
 
15
 
! Отговори
haha преди 2 години
Значи пред дискотеките , можете да изисквате лична карта на всеки. Но в ресторантите не можете защото са лични данни
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Алибегов до кога ще се прави на велик по времето на тиквата ги затвориха и скимтеше като пале в джипката.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките не са на Кунчев, а са от плана на Кацаров за справяне с пандемията. Нищо лично. Само уточнявам. Не си правете експерименти с хората!!! Тези мерки за описани отдавна в един план и Кунчев следва плана.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките....