Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата

Издържа на високи температури, защото тръгнал от Индия
1 сеп 2021 08:50, Ния Христова
452
Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата
Снимка: БГНЕС
"Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо". 
 
Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.
 
"Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира. Забелязахме нещо много интересно. София-град, който трябва да е най-тежко засегнат, изведнъж започна да излиза от „червената зона” и да се връща в „жълтата” през лятото. Това означава, че има случаи, които се губят, защото болните не се регистрират. Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи", каза още професорът. 
 
Според неговата прогноза COVID смъртността ще остане висока поне до края на септември.
 
Математикът каза още, че Северозападна България все още не е толкова засегната, но прогнозира, че до седмица нещата ще се променят.
Още по темата
 
Проф. Витанов изтъкна и факта, че в момента 10 души заразяват повече от 13.
 
Областите в страната със слабо дифузно разпространение в момента са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.
 
"Преди очаквахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със симптоми не се регистрират и затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям", заяви Витанов.
 
Той допълни, че вероятно няма да достигнем 40-45% положителни проби на ден, защото лабораториите в момента разполагат с по-голям капацитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
18
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До ПроСоТо *Всеки, който обикаля наоколо и крещи, че спасява животи, трябва да бъде смятан за много опасно животно и вие трябва да бягате в обратна посока, когато го срещнете. Оръжието на такива е страхът, а любимата им мантра е би могло. Те ви хващат в капана на един био-дълг, създавайки симулации за всякакви въображаеми неща, които биха могли да се случат, но все още не са.
228
8
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен../267/..:.ГРЕШИШ,и то яко!.....ВСЕКИ ,който е жив Е ПРЕМИНАЛ В ЕВОЛЮЦИЯТА СИ през ХИЛЯДИ "битки" с хиляди причинители на болести и смърт!!!!...Така че "льохмените" ИМАТ тренинг не по-малък от тарикатите-ваксъри!
227
10
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
като "удря наред" пустия му вирус,как па не удари и тоя психар,да го прати и него в интензивното,та белким един месец да не ни са подмята пред очите..?..Оня с излъскания череп миналата година ни заплашваше с гробовен глас,че ни чакат "хиляди трупове в чували",помните ли?..Но даваше да се разбере,че това не се отнася за него..Сега тоя е същия-злобее ,обаче ни плаши със:.."ВАС ще ви..".."ВИЕ ще се разболеете..".."ВИЕ и жъ са напнете към интензивното",..обаче аритметика,о,той е "специален",за него
226
13
 
21
 
! Отговори
Промоция преди 2 години
Пускат в Кауфланд/Лидл всичко на -75% ....със съдействието на държавата , и хиляди хора почват да се бият за чепка изгнили банани , олио чието срок изтича утре !!!! Там вирус няма мерки няма там е СейФти ...щот е с TUV сертификат европейско качество ....влезеш ли на паркинга на чуждестранните вериги , автоматично пандемията изчезва , там е друга зона !!!! Абсолютни *** ....ще се удушат с маските Н-та употреба ....ама се блъскат като на яко пого .....да са на далаверата....
225
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕКУВАЙТЕ СЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН!!! МОЖЕ.--------------=============------------ Ако се влошите, може в интензивното да ви включат на системи и да ви дават кислород. Демек, да продължите да дишате, да се храните и да пиете вода, дори и когато берете душа. Няма лечение, само поддържане. И ваксинирани, и льохмени разчитат имунната система да се справи. Само че ваксинираните са провели две тренировки преди същинската борба, докато льохмените влизат с гол дирник напреде в битката.
224
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето със слугите на Гявола са постъпвали по много интересни начини. Не са ги убивали веднага...
223
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вирус, съзнанието ви или (вярата) ако щете, създават болестта, същото е като плацебото, а обратната страна на плацебото се нарича неоцебо, но начина на действие е един и същ, за това бяха задействани медиите.
222
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математик който разбира и от вируси.Баси комбинацията!Вирусоматематик.
221
5
 
30
 
! Отговори
сад преди 2 години
от думите на тоя профвсор разбрахме, че обвинява хората за неадекватността си и бяга от отговорност и най-вече, че в Индия био ТОПЛО!? Какви професори и интелигенция сме си отгледали, мале-мале.
220
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е информационен.
219
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има висока смъртност в България, първо заради качеството и нивото на здравеопазването у нас, и второ заради спуснатите протоколи за грешно лечение на средно тежък грип, който понякога е придружен с вирусна пневмония. ПСР тестовете са пълна лъжа както и пандемията!
218
1
 
18
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
А преди ДЕЛТА -та , хората не криеха ли , даже много повече !
217
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой до сега не е успял да ИЗОЛИРА вируса, ама те направили ваксина, направо магия.
216
0
 
2
 
! Отговори
ТЪп преди 2 години
До 258 - това е от 5-жи то. :D
215
2
 
10
 
! Отговори
До 255 преди 2 години
Хайде сега обясни защо смъртността в България се вдигна от 15 на 1000 на 18-19 на 1000, като при поредните вълни на епидемията се увеличава двойно!
214
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе професоре, кажи защо създателя на PCR теста казва, че този тест не може да доказва съществуването на каквито и да било вируси.
213
4
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
този математик е ***. София излиза от червената зона, тъй като през лятото софиянци са на море.
212
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, спрете да говорите глупости. Четете и се информирайте! ПСР тестовете са пълна глупост, те отчитат грип и настинка като коронавирус. Справка СДС. СДС дори не разполага с физически изолиран коронавирус, тоест никой по света не го е виждал този вирус и не е успял да го изолира. Плашат ви единствено и само с цел да се набоцкате!
211
8
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ВИРУСЪТ ЗАПОЧВА ЛЕКО И ХОРАТА ГО ПРЕНЕБРЕГВАТ. НО СЕ ВЛОШАВАТ ВНЕЗАПНО. ЛЕКУВАЙТЕ СЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН!!! МОЖЕ.
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя по какво е професор.