Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата

Издържа на високи температури, защото тръгнал от Индия
1 сеп 2021 08:50, Ния Христова
452
Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата
Снимка: БГНЕС
"Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо". 
 
Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.
 
"Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира. Забелязахме нещо много интересно. София-град, който трябва да е най-тежко засегнат, изведнъж започна да излиза от „червената зона” и да се връща в „жълтата” през лятото. Това означава, че има случаи, които се губят, защото болните не се регистрират. Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи", каза още професорът. 
 
Според неговата прогноза COVID смъртността ще остане висока поне до края на септември.
 
Математикът каза още, че Северозападна България все още не е толкова засегната, но прогнозира, че до седмица нещата ще се променят.
Още по темата
 
Проф. Витанов изтъкна и факта, че в момента 10 души заразяват повече от 13.
 
Областите в страната със слабо дифузно разпространение в момента са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.
 
"Преди очаквахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със симптоми не се регистрират и затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям", заяви Витанов.
 
Той допълни, че вероятно няма да достигнем 40-45% положителни проби на ден, защото лабораториите в момента разполагат с по-голям капацитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-бързо ще стигнем масов имунитет, който ще ни спаси от вируса.
248
20
 
7
 
! Отговори
зарязявайте повече преди 2 години
заразявайте колкото можете повече хора. Ако сте млади. Това ще доведе до повече смъртни случаи и повече имоти на пазара. Което пък ще доведе до спада им. 40% от имотите ги притежават хора над 70 години. Отделно че ковид е по-добре от рак и хората се мъчат по-малко.
247
5
 
25
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
много са факторите за криене на вируса, брат ми си живее в БГ, заварчик е, сложен на минимална заплата и ако отсъства от работа взема много малко пари, с ковид е от поне седмица но си ходи на работа и си цъка заварките, сам си се лекува но го кара на крак.. което е супер, та... системава в БГ е такава, сменете системата и много неща ще излязат на яве не само Ковид свързани...
246
17
 
30
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Хората придобиха опит с този вирус и след като се оказа, че 90% от хората го карат леко,най-логичното нещо е да не се тестват официално , за да ви пълнят статистиките. От всички мои познати, преболедували вируса, почти всички са си правили тестове вкъщи и след това са са изолирали за един разуман срок. Сега за една храме да пратите човек 15 дни под карантина, не го разбирам.
245
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предната седмица професорка каза че щом се ядяли по три пъти на ден било естествено с трета игла да набодем, тъй че има напредък в "бисерите" по повод "пандемията". На 2000 души в България се пада по един професор някой беше изчислил.
244
8
 
34
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Абе пичове, какво го търпим тоя ***, дайте да се организираме, да го намерим тоя харпун и да му ударим по един кyp да мирне
243
2
 
26
 
! Отговори
Сайлар преди 2 години
Еи ци.. рей къде да се лекуваме като няма болници и къдърни доктори бе в болниците ни убиват и ни тъпчат с глупости бе см... ешник тук в България сме се оставили в милостта на Господ защото всички тук само плямпате с големите си усти ще дойде време когато народа ще се вдигне и мам... ицата ви тогава мър.... ШИ долни
242
1
 
37
 
! Отговори
гост преди 2 години
Вместо да учи децата на математика, тръгнал медицински заключения да прави. Вирусът ''урдял'' и обичал топлото, хората трябвало да се ''регистрират'' при първа хрема ....Мисля че достатъчно доктори се изказват, че и математици по темата идва в повече
241
1
 
36
 
! Отговори
D преди 2 години
От кога математик разбира от вируси и от това на какви условия вирее вируса? Да си смята там сметките и да не дава некомпетентно мнение за неща, дето не са му работа.
240
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд, луд, луд. Математилк, разбиращ от болести. Болен съм сега Витанка, ама няма се тествам, ай тъй щот неща за един *** да се затворя вкъщи.други вируси и настинки вече няма, машала!
239
0
 
39
 
! Отговори
... преди 2 години
Щом щамът идва от Индия и е свикнал на топло, да очакваме, че с влизането на месец с "р" ще се уплаши и ще избяга.
238
1
 
52
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
Некъв ужас, некъв ад, хората отказват да боледуват! Много лош сценарий... Много лъжете и ще си платите за това. Преди, като се събираха по 50-60 хиляди протестиращи месеци наред, някой да видя разпространение? Хиляди случаи в болница? Тази година - протести, фестивали, някаква промяна в числата? Прилежно мълчите и не коментирате. Прекалено много са ви вече белите конци. Идва краят на тая. Да видим какво ще измислите после.
237
0
 
33
 
! Отговори
Док преди 2 години
Ей, много лоши тия хора, бе!! Болни, яко ***, ама се крият! Ей, значи страшна работа, тия българи в пандемия не щат да се разболяват, цъцъцъцъцъ!!!
236
0
 
27
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До Ццццц. Не търси логика. Тук работят хора за пари. Като им гледам усърдието, би трябвало да плащат много, но аз лично вярвам, че са мишки, които просто не са способни да си изкарват парите по друг начин, затова лазят в мръсотията за стотинки. Споко. На лъжата краката са къси.
235
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е от Индия и затова се кефи да му е топло? Кой е тоя плитък ум, който сравнява вирус с топлокръвно животно. Както се казва - на лъжата краката са къси, но.. на къси разстояния поставят световни рекорди. Можеш да лъжеш всички , но за кратко време.
234
0
 
37
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира." - Неблагоприятният, според вас, господин Витанов беше по 3000 на ден, благоприятният 1500 в края на август. Очевидно си го спомняте добре и сега обвинявате хората, че се крият. А не допускате ли, че благодарение на сезона със слънце и витамини, не боледуват? Поне веднъж не се ли усъмнихте и в сведнията на заобикалящите ви медици? Упоритото клъстерно разпростаранение към момента не ви ли кара да изтествате и други хипотези?
233
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Ццццц...пак минаваш само с "минуси"..Мен ме следят "на живо" и просто не ми пускат забележките,които не им изнасят..
232
1
 
8
 
! Отговори
Ццццц преди 2 години
И защо сте ми цъкнали минуси, обяснете ми, след като Лично съм го преживял и излекувал?!?!
231
2
 
22
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До ПроСоТоЗлобее Витанката щото откак Бойко "затвори" НОЩ вече не е хоноруван експерт-консултант! А там добре захлебваше! Както винаги нещата опират до количеството финикийски знаци!
230
6
 
25
 
! Отговори
Ц до 267 преди 2 години
ИМА ЛЕЧЕНИЕ. ИЗКАРАХ ГО И СЕ ИЗЛЕКУВАХ БЕЗ ДА СТИГАМ ДО БОЛНИЦА. НАД 62 ГОД. СЪМ!! МОЖЕ. И ОЩЕ КАК! ВЗЕМАТ СЕ И АНТИБИОТИЦИ, НЕ МОЖЕ БЕЗ ТЯХ ПРИ ПО- ТЕЖКО ПРОТИЧАНЕ.ВДЕМАТ СЕ И ОЩЕ ИЛАЧИ, КОИТО ПОМАГАТ. НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА, ЧЕ НЯМА ЛЕЧЕНИЕ!