Тежко положение в Търговище, областта е в тъмночервената зона

Заболелите там достигнаха 503 на 100 000 души
1 сеп 2021 14:25,
48
Тежко положение в Търговище, областта е в тъмночервената зона
Снимка: Pixabay

Област Търговище вече е в критичната тъмночервена зона на разпространение на коронавируса. За последните дни заболеваемостта там е достигнала 503 на 100 000 души.

Вчера в региона са регистрирани 58 нови случая, загиналите са петима, сочат данните.

24-ма от новозаразените са от областния град и прилежащите към него села, 17 - от община Попово, 13 - от община Омуртаг, 3 – от община Антоново и eдин – от oбщинa Oпaкa. В болница се лекуват 99 от заболелите лица. От тях в търговищката болница са настанени 41 души, като двама са в Интензивно отделение. В МБАЛ - Омуртаг се лекуват 35 пациенти, а в МБАЛ - Попово - 23 души.

484 лица се лекуват в домашни условия, спазвайки карантина.

Още по темата
От началото на ваксинационната кампания срещу заболяването до този момент в областта са имунизирани общо 28 235 човека. 13 555 лица са със завършен имунизационен цикъл, а 14 680 души имат поставена само първа доза ваксина, като 154 от тях са ваксинирани вчера.

Секретарят на РЗИ - Търговище д-р Марин Йовов е категоричен, че скокът на заразените се дължи на организираните мероприятия в града и околните села - сватби, тържества и кръщенета, които са посещавани от стотици души, както и от адресната регистрация на повечето жители, която се причислява към общината.

Той обясни пред БНТ, че част от хората в момента се опитват да се върнат обратно по работните си места в чужбина, което допълнително допринася за разпространението на заразата.

От вчера в червената зона е половин България - Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, София град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Ямбол, Габрово и Шумен. 14-дневната заболевамемост в страната също нараства - днес е 286.3 заразени на 100 000 души, пише на сайта на НЦЗПБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пролетта мъжът ми беше в ковид отделение на варненската окръжна болница . Чакаше се по 4 часа в спешната палатка отвън да те прегледат. Приеха го със сатурация 86 и двустранна пневмония. Всеки ден умираха по няколко души, падаха в коридора на път за общия тоалет на отделението, умираха и в леглата си. Места в интензивното нямаше . Кислородните бутилки не стигаха. Редуваха ги между болните. Мор , ужас , ад!. Няма друго описание.
35
1
 
3
 
! Отговори
ДА преди 2 години
До Анонимен--...Сещам се за една област миналата година, която беше с нула заразени дълго време....Баш!И аз се сетих!Сега им е време!Миналата година нали не се пътуваше и нямаше сбирки,сега са се прибрали и давай-сватби,кръщенета...Баланс трябва да има!
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Търговище до скоро бяха по 0 бройки на ден. Медиците решиха, че и на тях им се полагат хилядарки и пътеки. Някой да ме опровергае!
33
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
в Търговище гласуват "като един" за дпс и ако са наложи,сички до един и жъ съ "разболеят" от коковида!.."Сговорна дружина планина повдига"..
32
0
 
1
 
! Отговори
T.Шак преди 2 години
До 123: Починали са, ако са ходили на почивка. Баш са си умрели.
31
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
Вече се чудя журналистите какво точно завършват -"загинали", това да не е война или катастрофа, онзи ден някой писа "умрели", вярно че означават едно и също, но мисля, че "починали" е точната дума за случая.
30
3
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Това сигурно са гастарбайтерите със зелените сертификати, дето не заразявали :-)
29
1
 
11
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Цяло лято гастарбайтърите правиха купони...
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече да те е страх да хванеш грип, правите хората на маймуни.
27
1
 
11
 
! Отговори
инфекционист преди 2 години
Предимно мургаши ли са ? Факсината иначе има контрастно вещество и на скенера лъсват . Ще има циркове.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно е в дълбоката провинция където никой не ходи,хората са малко,и вечер по улиците има само шепа тийнове, и бездомни кучета вируса шества.
25
1
 
3
 
! Отговори
Антиваксърите преди 2 години
Са ми първа грижа ама за по-нататк
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се провери.
23
7
 
19
 
! Отговори
С преди 2 години
тези цветови зони, ставате вече безкрайно досадни и смешни!!! Все пак в тези зони хората си живеят живота и не ги интересува цветовата гама!!!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В офисъ у Варнъ всички сме болни, Шефъ нъ прати на Ковид тест, резултатите дойдоха днес и се оказа ... обикновен грип, но до края на седмицата шъ работим дистанционо, за всеки случай! Лошо немъ! -)))))
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко наред ли е ? Изгубили сме връзка с града ? Да изпратят разузнавателен полет да направи снимки!!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заболелите там достигнаха 503 на 100 000 души" ."И 14-дневната заболевамемост в страната също нараства - днес е 286.3 заразени на 100 000 души" Значи заразени = заболели .
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оле ужас.... Сещам се за филма WOrld War Z с Пит Брад... Сигурно всички в Тръговище са измрели и са станали на първите ковид зомбита в света, благодарение на тежка мутация на българския щам...
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък "брой заразени = тежко положение" ???? Колко от тези са в сериозно състояние, имат нужда от лекарски грижи/престой в болница и т.н. ???
17
9
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кметът на Търговище е доктор-гербил, което обяснява всичко.