Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините

Мю вече се разпространява в 39 държави
Обновена: 4 сеп 2021 07:56 | 2 сеп 2021 22:08, Петя Славова
135
Откриха в Гърция шест случая на новия щам, заобикалящ ваксините
Снимка: БГНЕС

Гръцките здравни власти потвърдиха в четвъртък, че са идентифицирани шест случая на нов вариант на коронавирус, който се следи отблизо от Световната здравна организация (СЗО), на фона на опасенията, че има способността да заобиколи защитата, предлагана от ваксините срещу COVID-19, съобщава БГНЕС, позовавайки се на в. "Катимерини".

Още по темата

Властите съобщиха, че са идентифицирали два случая на новия вариант на международното летище в Атина, още два в Арголида в северния регион на Пелопонес и по един в столицата, в Атика и в Ахая, също в Пелопонес.

Въпреки това, силно заразният вариант Делта все още предизвиква най-голямо безпокойство, тъй като делът му сред хиляди случайни проби, проверени от Националната мрежа за геномно наблюдение за SARS-CoV-2, нарасна през периода 2-15 август до 96,7 % от 23,6% от началото на годината.

Междувременно делът на първоначалния щам Алфа е спаднал през периода 2-15 август до 2,4% от 58,3%. Щамът Мю, кръстен на 12 -ата буква от гръцката азбука, за първи път е открит в Колумбия през януари и се е разпространил в най -малко 39 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадка от 16 215, заразени по време на третата вълна на Израел през януари-февруари 2021 г., беше сравнена с равен брой хора, ваксинирани през този период. Контрастът за тези две групи беше още по-силен: Той показа, че Delta има 27 пъти по-голям шанс да пробие защитата от ваксини от януари и февруари и да причини симптоми, отколкото да пробие естествения имунитет, придобит в същия период и да причини симптоми.
8
6
 
30
 
! Отговори
аха преди 2 години
Значи това не са ваксини. Истинските ваксини предпазват от заразяване и от разпространяване. Тези не пазят от нищо. Значи са просто експериментални препарати с фалшиво име.
7
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто излезе "Му" и Бау изчезна безследно!? Сърдит ли е, че не го кръстиха на него ли, какво стана с това момче...
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делта варианти, Му-та, локдауни, афгани, тока и цените скачат бясно - човек като отвори новинарски сайт по-добре да си тегли ножа.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще сме последни, всяка държава ще си искара собствена версия на Ковид, само ние тикволандците - нищо!
4
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 1 - аз не съм жертва на медийната пропаганда и не съм си "бил" псевдоваксини. Но мога да видя от данните от цял свят че измамата е огромна и се крепи единствено благодарение на цензура, манипулация и пропаганда. Израел доказаха сто процентовият провал на експерименталните препарати. БОЦКАЙ
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като отскочат за почивните дни до Гърция ще го докарат и в България.
2
7
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До ЦИРК КОВИД. Е, да, казва се комернати или нещо от сорта. Разликата е, че е одобрена и няма да се води експериментална. Естествено, ще бъде удобно "забравено", че я одобриха преди да излезе "щама".
1
11
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
А ти колко ваксини си си бил, че знаеш че е "псевдо" ? Или си бил чувал?