Четвъртата вълна у нас: Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували

Хората могат да се диагностицират и лекуват навреме в COVID зоните в ДКЦ-тата
13 сеп 2021 09:00, Елка Василева
287

По данни на НЗОК над 80% от леглата, предвидени за COVID пациенти, са заети, като над 300 от пациентите са за интензивно лечение.

"Данните са каквито ги очаквахме, няма изненада в модела на развитие на четвъртата вълна. За година и половина се научихме как се движи това заболяване. Натискът винаги е бил голям, но уроците са взети. Пътят да се облекчи натискът е да се подобри доболничната помощ", заяви в "България сутрин" председателят на Българската болнична асоциация адвокат Свилена Димитрова.

Още по темата

Според нея няма нужда от допълнителни мерки, а е важно въведените да се спазват.

"Мерките, които имаме, са доста либерални, но предпазват от безразборното разпространение на вируса. В COVID зоните към ДКЦ-тата хората могат да се диагностицират, а скоро да получават и безплатни лекарства. Това е един начин, по който да накараме хората своевременно да започнат да се лекуват, да има къде да се насочат при първите симптоми", коментира още Свилена Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че така в лечебните заведения ще се приемат само пациенти, които наистина имат нужда от болнично лечение.

"Въведените мерки, адекватното доболнично лечение и ваксинацията са начините да не развиваме тежка картина в болничния сектор. Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували. Такава е ситуацията и в други държави, надявам се това да е стимул за хората да отидат и да се ваксинират", добави Димитрова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания - 2600 починали от корона, България - 20000 ваксинирани. 'nuff said, mic drop, peace out biiiitcheeeeees!
196
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power - Моля те, не им хвали на българите, онея "***" от Скандинавия. Няма да чуеш края на обидите, обвиненията, лъжете и прочие, с цел да си змааскират нараненото его ...
195
3
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
аз като IT който живее в чужбина в страна с 93% напълно ваксинирани мога да кажа че не съм вакснат, защо ли? защото личния лекар ми каза че аз точно няма нужда да се ваксинирам, да, и аз имам вила в Трявна, и да, цъках от там миналата година като се бях прибрал и кво .. това какво общо има.. или просто някой се фука че може да си цъка от вилата.. аре малко по-сериозно.... който е в уязвимата група нека се боцне, останалите да си гледат живота...
194
2
 
8
 
! Отговори
Halma преди 2 години
Моите наблюдения са , че масово се получава оглупяване при вкиснатите със първа , втора или трета игла. *** да са мислили. Всеки трябва да си плаща гяволъка и си го плаща.
193
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Майка ми е две дози Пфайзер и от вчера е с COVID....... да ви ... и ваксините
192
0
 
5
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 227 Може ли да не крещите, докато лъжете?
191
29
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Китай - 70% ваксинирани... Дания/Швеция същото .... махат вече маски и всякакви забрани. Само бай Пенчо най-умния на цялата планета Земя още спинка и си мисли,че някой го чипира и ще го прецакат. По ваксинираните може да ги познаете. 20% ваксинирани, 80% не ваксинирани. ББ правилно каза 80% не стават :) Май е много много прав.
190
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя българи, антиваксърството беше държавна политика при ГЕРБ, защото объркаха доставчиците, поръчаха милиони дози от Астра Зенека, че е най-евтино, да има за асвалтиране на фирмите им, доставките не дойдоха, и после за да не протестира народа че няма ваксини, дълго агитираха че едва ли не няма проблем хората да не се ваксинират, сега клонингът им Слави прави същото. А в Малта 94 процента ваксинирани, при 650 000 население на ден има по двама хоспитализирани и петима болни.ХОРА ВАКСИНИРАЙТЕСЕ!
189
9
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Още по добре да се спре изцяло приема на болни от ковид в болниците без значение дали са ваксинирани или не са ! В момента се хвърлят пари на вятъра за малоум ни хора ! Оставяйте ги който оцелее оцелее естествено подбор. Който не иска да участва в подбора да се боцне. Нормалните хора не могат да се лекуват в момента по болниците защото са пълни догоре с антиваксъ ри и манга ся. А и такива с менте сертификати.
188
2
 
4
 
! Отговори
Факсини преди 2 години
Стига глупости.
187
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, отбелязвайте когато публикациите ви са ПЛАТЕНИ!
186
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
итересна статистика, моите наблюдения са че масово се разболяват ваксинирани, всичките ми вакснати приятели втасаха яко държи ги по една седмица, а неваксинираните ми приятели го изкарват за по 3 дни макс
185
1
 
9
 
! Отговори
До 212 преди 2 години
ООО, ти ще живееш 1000 години и няма да умреш от рак, инфаркт, инсулт или друго. Кой ти гарантира това?! Ваксината ли?! Нима знаеш след месец-два-година какво ще ти се случи, че правиш такива заключения! Или си станал Господ?!
184
3
 
6
 
! Отговори
Developer преди 2 години
аз също работя от вкъщи вече повече от година и ми е екстра. Работиш си по ***, никой не ти е на главата да пита "ама това как са прай", "ама другото добре ли го напрайх", не виждам мениджъра и не чувам безумните му коментари през 15 минути. Много по-продуктиевно е. Ако цялото население се ваксинира пак ще ни върнат в офиса. Моля ви, не се ваксинирайте. Мислете и за девовете. Без тях няма да има къде да си дрискате brainfart коментарите.
183
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз се надявам всички да го минат този грип, че да мирясат медиите и да чуем най-после някакви истински новини. Как ще си пробутват "ваксините" ми е интересно ако 99 % от населението са преболедували?
182
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АА ТОВА НЕ Е 4, А ПЪРВАТА ВЪЛНА! НА ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА И ФАЛИТИТЕ!!! МНОГО ЩЕ СПАДНЕ БРОЯТ НА ФЕНОВЕТЕ НА ВАКСИНИТЕ СКОРО...КАТО СКОЧИ БЕЗРАБОТИЦАТА...
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 204 ПАЗЕТЕ СЕако аз не съм, а съпругът ми е ваксиниран как да се пазя , да се изнеса от къщи?
180
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 2 години
Спрете с това облъчване. Достатъчно хората са стресирани. Скоро всички ще имат нужда от психиатър.
179
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
пхахахаха
178
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ ваксинирането ще се случи само с икономическа принуда- като не ги пускат в Гърция или ЕС и като не могат да ходят на публични събития и най- вече молове. Трябва да има и бонус към заплатата на ваксинираните защото така опазват публичното здраве и спестяват на държавата медицински разходи за скъпо лежане и лекуване.