Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 300 "има видео в "морето нет"" Има го и в ютюб. Трябва да го гледат колкото се може повече хора, за да се убедят, че това е активно мероприятие: буквално антиваксърите нямат идея за какво говорят: то е неграмотна опорка след другата.
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има видео в "морето нет"
251
1
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Сутринта имаше видео в тубата, но нищо чудно вече да го няма - не живеем в анархия все пак..
250
2
 
2
 
! Отговори
ъъъ до 286 преди 2 години
Естествено, че не си въобразявам нищо подобно, защото много добре знам, че живея не в анархия, а в правова държава, в която имам право да платя, каквото ми дават, и да го изям, без да задавам неправомерно въпроси; както и да се наредя на опашка за ваксини - каквито има, да подпиша - каквото ми дадат, и евентуално да благодаря за вниманието.
249
2
 
8
 
! Отговори
Тед преди 2 години
Ей ж.у.р.налята искат да лепнат епитет антиваксър на хората. Ама те може да са си ваксинирани със задължителните ваксини бе ж.у.р.наля
248
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос към активните (все още) антиваксъри, които защитиха това активно мероприятие: нали твърдите че ПОЛИЦАИТЕ са затворили пункта? Аз такова нещо не видях. Я кажете на коя минута се вижда това на клипа, че ми стана интересно откъде идва това твърдение. Също така, защо полицаите не спряха човека, който според другаря "адвокат" "укрива доказателствата. Всъщност, там нямаше НИКАКВИ ПОЛИЦАИ след проверката на личните карти на медсестрите. :)))) Смятай за какво "престъпление" говорим. :))))
247
0
 
8
 
! Отговори
голяма група преди 2 години
3 жени и един мъж, мчи те цяла тълпа бре
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опорките (нарочно пробутвани от другаря "адвокат") продължават с комичните претенции за "нарушения температурен режим". Всеки, който е чел упътванията знае, че всъщност ваксината на Пфайзер, може да престои определен брой часове на стайна температура, през което време свойствата й не се променят по никакъв начин. Нищо не е "нарушено", производителя ТОЧНО това е описал като начин на разпространение и прилагане на ваксината. Нарочно пробутвана неграмотност, за малко рубли.
245
0
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
:)))
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО Няма нужда да "преспивам" за нещо, което знам точно какво значи. Ти преспи с аналогията за пробиване на тухли с медицинска безопасност. Не се съмнявам, че това няма да промени нищо, тъй като неграмотност не се лекува с преспиване ...
243
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А обяснението на "медицинското лице" с анти-ваксърите разцепи с неграмотност. Явно другарката не е запозната с това, как работят ваксините, затова говори за "количество" на ваксината. Ваксината е само една "мая", от която тялото само произвежда нужното му количество антитела. Затова хора погрешка ваксинирани с 5кратна доза нямат проблеми след това, защото количеството играе роля само колкото да "активира" имунната система (т.е. може да е твърде малко, но не и твърде много).
242
0
 
2
 
! Отговори
Стойчооо преди 2 години
Искаш наказания, а прокуратурата се самосезирала. Защо ти не си я сезирал, бе антиваксър?
241
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти представяш ли си да поискаш сертификат за месото или лиценза на месара и той да награби месото и да избега. Да си го прибере във фиат-пандата, паркирана на слънце, да заключи месарницата и да си бие камшика?
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО "Защото даже по закон медицинската дейност се води много по-специална и регламентирана и регулирана от прибиването на тухли с бормашина. Така че няма аналогия, дори най-бегла" Майко мила, егати неграмотността. Вече ти обясних, характера на дейността не влияе върху аналогията. Толкова е зле, че даже не можа да направиш правилното сравнение: медицинската дейност в твоя пример = осигуряването на безопасността на уреда. Пробиването на тухли = убождането с игла.
239
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ до 267/280 "Значи ако ти утре влезеш в магазина и поискаш документ за произход на месото, което купуваш, да очакваме, че ще бъдеш задържан за възпрепятстване работата на месаря" Ъъъъъ, ти да не си въобразяваш, че ТИ можеш да извършваш такъв контрол? Абе, вие да не си мислите, че живеете в някаква анархия, в която всеки може да прави каквото му скимне? Примера ти на такива изводи навежда.
238
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това, че става дума за различни дейности, не означава, че няма аналогия между примерите. ----///---- Не, няма аналогия, дори по линия на някакви юридически абстракции. Защото даже по закон медицинската дейност се води много по-специална и регламентирана и регулирана от прибиването на тухли с бормашина. Така че няма аналогия, дори най-бегла. Нито конкретна и морално обоснована, нито абстрактно юридическа. А това, че се върза на спор и логиката ти фалира, означава, че си просто тьп.
237
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 281 "Като е общодостъпен, защо не му го показаха?" Защото не им е това работата, и защото другаря "адвокат" не знае, че номера на разрешението не е за ПАРТИДА, а за ваксината по принцип и ЗАЩото другаря "адвокат" не знае, че номера на разрешението не е издаден от българските, а от европейските власти. Разбира се, той се прави, че не ги знае тези неща, затова и задава грешните въпроси. :))) ТИ ЛИЧНО интересувал ли си се, дали ваксините имат номер на разрешителното и от кой е издаден?
236
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
утре влизам в МВР-то и ще искам на полицаите разрешение за употребана белезнцте им - ако нямат значи трябва да затворят полицейското.
235
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко неграмотна е тази група антинещо си там, само лъжи и долни внушения - някой да ви кара да се ваксинирате г-н хадвокат
234
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номера на рзрешителното е общодостъпен ---///----- Като е общодостъпен, защо не му го показаха? Значи самите сестри не са инструктирани, нито са се интересували какво ще инжектират.