COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани

93% от пациентите в болница не са имунизирани
336
COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За периода март – септември у нас са починали 10 173 души. От тях ваксинирани са били само 78 души. Това е 0,77% от всички починали, съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Нова телевизия.

Още по темата


Според нея това е показателно, че ваксините пазят от фатален изход.

„От началото на пандемията България е изгубила 12 деца. Факт е, че 10 от тях са били с документирани придружаващи заболявания”, добави Кожухарова.

Тя добави, че 93% от хоспитализираните с COVID-19 у нас не са ваксинирани.

„В следващите дни и седмици ще станат видими много повече данни относно пандемията у нас. Процентите, които информационният портал показва са само началото. В системата има много данни”, посочи Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 266 преди 2 години
Тогава трябва да сте и против ваксинирането на преболедували, зад което няма наука и факти.
251
1
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До 262: Препоръки в медицината се правят и на база междинните анализи от фази 2 и 3 клинични изпитвания. Сам каза, че тече такова проучване. Ако до момента няма сигнали за безопасността при бременните, и данните са в полза на ваксинацията, препоръката е направено именно на база тези данни. Много е трудно за кратко време да ви обясня пронципите на Good clinical practice, accelerated and emergency approvals и т.н за употребатрата на нови медицински продукти.
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 266 (за претоварването на болниците): Тогава да разбирам, че сте против ваксинирането на хора извън най-рисковите групи?
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости 264: Това debunk-ва твърдението, че се концентрират ОСНОВНО в яйчниците, чел съм го. Моето твърдение е, че казваха, че е само в мястото на инжекция, а то не е! "И дори да достига ваксината до яйчниците, доказано ли е, че вреди" - когато излиза ново лекарство, принципът е "виновен до доказване на противното" - не аз трябва да доказвам, че вреди. Има лекари, които имат притеснения, те са основани на изследвания като това - трябва да им се отговори, а не да се цензурират.
248
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Може да има и дългосрочни ефекти след преболедуване, но какво можем да направим за това? Нищо"Можем - с ваксинирането броя на тежко преболедувалите с усложнения ще е много по-нисък, т.е. повече хора няма да са дългосрочно засегнати от тази болест.
247
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Така и не проумяхте, че коронавирус ваксините не създават стерилизиращ имунитет"Ваксинирането намалява значително вероятността от тежко протичане на заболяването, с което се избягва претоварването на здравната система (т.е. да влизаш в болница само с 'връзки') и затова страните с високо ваксинационно покритие могат да махнат мерките за намаляване на скоростта на разпространение на Covid
246
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до стига глупости"Също такъв факт е че в държавите без никакво ваксинационно покритие също умират малко хора и малко хора го прекарват тежко"Типичен Мангъризъм - казваме лъжа и на нейна база 'доказваме' тезата си.
245
4
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До 260: Тука пак влизаме в спиралата кой какво казал. В случая Пфайзер. И дори да достига ваксината до яйчниците, доказано ли е, че вреди. Прочети това https://healthfeedback.org/claimreview/covid-19-vaccines-dont-affect-ovaries-or-fertility-in-general-the-vaccines-are-highly-effective-at-preventing-illness-and-death/.
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости: И въпреки че спорим тук и аз съм против ваксинацията (поне моята и на здравите хора, които не са в по-рисковите групи), се радвам, че един читав спор се получава тук без обиди и агресия. Ако наистина си лекар, ти благодаря за избора на професия, и че спасяваш хора!
243
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости 259: "не се допуска участие на хора, които планират скорошна репродукция" - тогава защо препоръчват ваксината на всички жени, вкл. бременни? Разбира се, че могат такива проучвания да се направят - по-добре да увредят 100 жени в проучването, отколкото после милиони. Проучването върви в момента. CDC следят хиляди бременни жени в една тяхна система и април публикуваха предварителни резултати, а финални още няма (не казвам, че има нещо, което крият де).
242
5
 
4
 
! Отговори
До Стига глупости преди 2 години
Кажи честно, ти лично познаваш ли някой, който вярва на глупостите за чиповете и 7джи, или само в интернет си ги чувал? Някога хрумвало ли ти е, че тези глупости си ги измислят пропагандаторите на ваксините, за да си ги разобличат лесно и усмеят "антиваксърите" като им ги припишат. Така много лесно се замита същинският проблем, че ваксинираш ли се веднъж, връщане няма, защото организмът ти повече никога не може да си изгради естествен имунитет и ставаш зависим до живот.
241
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости 253: Ето ти факт - казваха, че ваксината остава на мястото на инжекцията и за ЕС и САЩ не се изискват фармакокинетични изследвания за ваксини (къде "ходи" ваксината). Обаче Япония изискват. Pfizer им изпратиха такова. Документът се разкри и се видя, че 50% е на мястото на инжекцията, а останалото се концентрира по различни органи (над 12% е в яйчниците). Потърси "pmda pfizer ovaries" и ще ти излезе (page 7). Ето ти факт, наука, изследване. Защо излъгаха?
240
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 256: Говорите за токсикологични проучвания, но такива проучвания не се правят отделно. Те са част от фаза 1, 2 и 3 клинични проучвания в които се изпитва безопасността на продукта. Говорите за репродуктивни проучвания, но не сте наясно, че във всички клиничните проучвания като правило не се допуска участие на хора, които планират скорошна репродукция. Има десетки изследвания показващи, че смърт и тежко протичане са много по-малко вероятни при ваксининирани. Кажи каква наука точно ??
239
1
 
6
 
! Отговори
до стига глупости преди 2 години
Също такъв факт е че в държавите без никакво ваксинационно покритие също умират малко хора и малко хора го прекарват тежко.И АКО СИ НЯКОЙ, КОЙТО МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ, А НЕ С ТЕЛЕВИЗОРА, МОЖЕШ И САМ ДА СИ НАПРАВИШ ИЗВОДИТЕ
238
1
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До 254: Не мога да кажа за конкретния случай. Има много критерии освен температуратура, които може да са показател за хоспитализация - сатурация, лабораторни изследвания, критерии за риск от развитие на цитокинова буря и т.н
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости и 0,77%: Никой тук не говори за чипове. Така медиите изопачават антиваксърските аргументи. Вярвам в науката - затова чета изследвания, или търся задължителни такива (и не намирам), затова гледам какво говорят независими световноизвестни учени по темата. Принуждаването чрез изнудване не е наука. Криенето и манипулирането на данни не е наука. Вменяването на вина не е наука. Всяването на страх не е наука. Медийната пропаганда и цензура не е наука.
236
0
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Човечеството страда от синдром на имунна недостатъчност в следствие на нарушена екологична среда (тежки метали в тялото) ,пренаселеност в градове с по 20-30 милиона населениемв площ за 1 милион нааселение и стресова среда на живот. Така "нови" вируси ,които в миналото са били локални се превръщат в пандемии.Корона вирусите са открити през 50 те. има ги от милиони години. Всеки втори починал е с диабет,коъто е вследствие на ГМО пшеницата която има над 2 пъти повече глутен от старите сортове...
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости Ще повярвам, че си лекар и ще се съглася за пътеките. Факт е обаче, че се приемат много пациенти без да има нужда. Имам пример от моя род - чичо ми с лека температура, без други симптоми, "видели нещо на снимката". Изкара си лечението в болницата без да развие друг симптом. Какво е обяснението за това?
234
0
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 248: Не съм казвал, че съм за задължителна ваксинация, но ми писна от недоказани твърдения. Имало токсини във ваксините ама хората не знаели, защото производителят не ги е описал. Имало чипове, ама ще чакаме 7G за да ги активират. Говорете с факти, а не на принципа аз знам, че е така, защото така ми изнася. Фактите са, че във всички държави с по-добро ваксинационно по-малко хора умират и боледуват тежко.
233
0
 
1
 
! Отговори
науката преди 2 години
не работи с вяра.Математика също.