Лекарството срещу коронавируса вече се тества

Производителите му се надяват да е ефективно за всички варианти
1 окт 2021 14:18, Петя Славова
32
Лекарството срещу коронавируса вече се тества
Снимка: БГНЕС

Президентът и главен изпълнителен директор на Merck & Co. Inc. Робърт Дейвис заяви, че се надява експерименталното лекарство за коронавирус на компанията, "Молнупиравир", да получи разрешение за спешна употреба в Съединените щати преди края на годината.

Още по темата
"Първоначалната дата на завършване на нашите проучвания е началото на ноември", разкри той, добавяйки, че "записването за това проучване продължава да върви доста добре".

По-рано от фирмата съобщиха, че лабораторните изследвания показват, че експерименталното, перорално, антивирусно лекарство срещу Ковид-19 вероятно ще бъде ефективно срещу известните варианти на коронавируса, включително и срещу доминиращия в момента силно заразен Делта вариант.

"Тъй като "Молнупиравир" не е насочен към спайк протеина на вируса (целта на всички настоящи ваксини срещу Ковид-19), лекарството трябва да бъде еднакво ефективно, тъй като вирусът продължава да се развива", каза ръководителят на отдела за инфекциозни болести и ваксини в компанията Джей Гроблер.

Американският производител на лекарства е тествал антивируса си при проби от назален тампон, взети от участници в ранните изпитвания на лекарството. По това време Делта вариантът не беше широко разпространен, но  "Молнупиравир" беше тестван и при лабораторни проби от Делта варианта след последния скок на хоспитализациите и смъртните случаи на COVID-19.

"Данните показват, че лекарството е най-ефективно, когато се приема в началото на инфекцията", казаха от фармацевтичната компания, цитирани от БНР.

По-рано през годината от Merck казаха, че едно малко проучване на среден етап е установило, че след пет дни лечение с експерименталното хапче, никой от пациентите, приемащи различни дози от лекарството, не е дал положителен тест за коронавирус, докато 24% от пациентите с плацебо са имали откриваеми нива на зараза с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до смях 29 - "вируса със свещ са го търсили." Разбирайте, тези хора са придобили етестествен иминитет с пъти по-добър и безвреден от ваксинация или каквото и да било.Да живей плацебото!
28
0
 
2
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Щом струва 700 долара за един курс лечение може и да мине през цедкатана ковид мафията . Щото евтините лекарства за левчета дето са и по-ефективни не минаха. И ги забраниха.Но пък безплатните ваксини дето ги плащат всични народи с корумпирани правителства са най на сметка.
27
0
 
1
 
! Отговори
смях преди 2 години
"24% от пациентите с плацебо са имали откриваеми нива на зараза с COVID-19" .... Разбирайте, и без лекарството болен не е имало, вируса със свещ са го търсили.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този препарат изобщо става за нещо, трябва да се прилага много рано - още като усети човек симптоми. Като се развие инфекцията, е късно. Сигурно ще струва и много пари... И пак е нещо, за което трудно може да се докаже дали е ефективно, или не... Ще излязат статистики за умрели от COVID пили лекарството и ще скочат пак някои хора с "фалшив прием на лекарство е това".
25
0
 
1
 
! Отговори
Колкото и ЗА преди 2 години
Разработват ама НЕ няма лекарство нито ЗА ХИВ / СПИН нито за ГРИП всички вирусни болести просто се преболедуват и дават лекарства за симптомите, а не за лечение и антибиотици покрай вирусната инфекция да не се развие и бактериална ТАКА ЧЕ ВИРУСНА директно НЕ СЕ ЛЕКУВА А ПРЕБОЛЕДУВА.
24
1
 
4
 
! Отговори
непрободен преди 2 години
Merck? Компанията, която пусна на пазара лекарството против артрит Vioxx и "уби баба". Изкривиха резултатите от изследването си за да скрият, че причинява 400% по-голям риск от сърдечен удар. Доказано, потърсете го - "Merck Manipulated the Science about the Drug Vioxx".
23
5
 
4
 
! Отговори
доцент Мангъров преди 2 години
Това лекарство го разработиха много бързо и още не е изпитано. Пийте чай с аспирин и друго не ви трябва.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарството действа на 100 % само за неваксинирани. За ваксинираните не действа.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
производителите се надяват, но вие вярвайте в "науката"
20
1
 
1
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Нещо общо с Фавипиравир ?( Фавипиравир е разработен от японската корпорация Fujifilm като противогрипно средство. През февруари започнаха клинични тестове в китайските градове Ухан и Шендженза за ефективността му срещу коронавирусната инфекция (COVID-19), а на 17 март Пекин оповести положителните резултати.)
19
4
 
8
 
! Отговори
USA преди 2 години
Американците са най-великият народ. Нямам търпение, след 3-та, 4-та и 5-та игла, да се нагълтам и с 1 блистер от тези. Вива либерта!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хапче е най добре, и го имаш в себе си по всяко време, а го ползваш, само, ако я закъсаш сериозно, нали хапчето се пие точно когато имаш проблем, а не го пиеш преди това
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФактТе и сега са така приятелю !
16
2
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Да, щото диабет, рак сърдечносъдови заболявания са недостатъчни, та добавиха и некв измислен вирус, а хората пак си *** основно от рак, диабет и инсулти и инфаркти, но е модерно да ги вписват в регистъра на коронавирусните.
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вече на погребалните бюра нахрани гърлата .
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък и с *** лекарства се канят да ни тъпчат. Бизнес, брато. Тоя вирус колко гърла нахрани.
13
5
 
28
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Като виждат, че хората не искат да се бодат, ще пуснат хапчета и то по аптеките, за да ви тровят. Уверете се сами! Може ли тези, които ви мъчат и ограничават да ви пуснат сега лекарство, за да ви спасяват? Това е смешно. Следователно лекарствата ще бъдат пак опит за тровене.
12
19
 
2
 
! Отговори
Леко замислен преди 2 години
Ами борците срещу фарма мафията сега ще го приемат ли това лекарство, ако се разболят или ще го отказват?? Каква е тяхната позиция ?
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А лекарството ще е абсолютно безвредно и бе странични ефекти за разлика от ваксините. :) Така ще да е. Разликата е, че като опре ножа до кокала и лекарството не е в употреба, ще се сетите, че по добре да беше опряла иглата.
10
3
 
27
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
В южната ни съседка и още няколко страни (Япония, Индия и др.), лекуват с Фавипиравир и за няколко дни си ок (ако, разбира се, не си чакал да втасаш и не си се самолекувал). Много е ефективно. Противогрипно е. В България нищо не дават. Нямало лекарство. Лъжат. Има лекарство. Защо не го дават на хората - неизвестно.