Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен

До ноември страната ще светне в "тъмночервената" зона
2 окт 2021 14:45, Петя Славова
263
Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В разгара на четвъртата вълна сме, а матемитици пресмятат, че поредния пик ще е още в средата на октомври. Според Лъчезар Томов пък, до ноември страната ще е в  "тъмночервената" зона, а здравната ни система отново няма да издържи на натиска.

Още по темата

"Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно, защото у нас се правят малко тестове и има огромна скрита заболеваемост. В Сърбия и Румъния, където се правят повече изследвания и има двойно повече ваксинирани, имат по 8-10 000 случая на ден. Така, че има основание да се твърди, че и при нас ще стане така до месец, ако не се вземат мерки", уточни пред Нова тв математикът и преподавател в Департамент "Информатика" на Нов български университет.

Според него поне по шест може да се умножи, за да се види актуалната статистика в момента, а в училищата може да е дори по 10, защото има много скрита инфекция. Според него, това колко преболедували има нищо не значи. Трябва да се гледат колко са ваксинираните. Според него ще се удвоят положителните резултати до 25% на тестваните.

В Габрово има почти 500 карантинирани паралелки в училищата, обяви още Томов. "След отварянето на учебните заведения имаме рязък скок на болните деца. В много от тях мерките не се спазват. Много родители не дават да се правят тестове на децата им. Учителите пък не искат да се ваксинират, не се носят маски в час", каза той и допълни, че ако няма локдаун училищата ще затворят, защото няма да има кой да работи в тях.

"Когато имаме дифузия, ако се вземат мерки само на едно място, заразата ще се пренесе в друго", уточни той. Според него здравната система няма да издържи.

По думите му в момента официално знаем за 20 000 починали, но реалният брой на смъртните случаи според него е двоен. Смъртността у нас е втора след Перу. "Има двойна смъртност от тази в Швеция и се харчи с лека ръка живота на хората.", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че ваксърите са псевдо-интелектуалци. Техният аргумент е "Вижте какво правят другите. Нали го казаха по телевизията? Ние ли сме пък най-умни?" Това е аргумент на някой тракторист.
175
1
 
17
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Не разбрах защо трябва да се гледа колко са ваксинирани, а колко са преболедували няма значение? Какво ни дава броят ваксинирани? При положение, че ваксинираните се заразяват, боледуват и умират също????? Логиката каква е? Математици....
174
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 2 години
"Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно" Математикът сам си противоречи! Ако имаше 6 пъти повече преболедували (аз съм сигурен че са повече но колко не знам), то значи сме стигнали колективния имунитет, над 70% са преболедували, значи епидемията в България е към края си и ще станем розови, и накрая бели!Около мен що народ има всички минаха вируса, кой леко, кой тежко, имаше в болница, дори на кислород. Всички оздравяха, с изключение на няколко за съжаление.
173
0
 
12
 
! Отговори
Римско Споразумение преди 2 години
Съвсем наскоро група учени поставиха началото на Римското споразумение подписано от вече над 7800 учени против Ковид-диктатурата, цензурата, потисничеството на правото на лекарите да практикуват медицинска наука базирана на доказателства, а не на медиен, политически и финансов натиск.
172
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция от хоспитализираните им само 0,015% са ваксинирани.
171
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е за съд! Ама той се ваксинира, а вие се поведоха по лъжите му, като куче на каишка. Той прави политическа кариера, а пък вие си боледувайте и погребвайте любимите си хора!
170
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В израел 60% от хоспитализираните са напълно ваксинирани. Пише го в официална информация от тяхното МЗ
169
1
 
11
 
! Отговори
до 182 преди 2 години
Със сигурност няма да излезна на улицата и да подкрепям такова отклонение за нормално. Независимо какво ще бъде моето дете, аз винаги ще бъда ЗА естественото в природата. Естественото е мъж да се събере с жена и да създаде потомство. Всичко останало е ДЕФЕКТ и всеки с такъв дефект да си живее по собствен начин без да парадира. Та така за гей обществото. Един гей, който не парадира и се впише в нормалния живот няма да бъде отритнат.
168
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората забравиха за пандемията, поне в Европа, в болниците единици лежат с ковид, тука още спорите дали ваксините са ваксини. Нямам думи!
167
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцент Мангъров каза- Със сигурност ще има локдаун. Ще го направят, за да ни накажат, че ваксинацията не върви, както на тях им се иска
166
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа слушат учените . В България слушат фейсбука. Кой е глупавия????
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато пиша що е ADE ефекта, ваксфанатиците ми слагат минус. На какво слагате минус като ви цитирам изводи от научен труд? Значи слагате минус на науката. Защо досега няма успешна РНК ваксина? Заради ADE ефекта. Научете какво е това вместо да ми седите в позата на интелектуалци. Трябда да сте по-критични към това, което ви поднасят медиите.
164
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо да не се толерира гей обществото? Ако твоето дете е гей, няма ли да искаш да живее спокойно и да го толерират? Да си живее и работи както всички ? Или да го бият на улицата?
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математика обичаш ли тоягата гад
162
3
 
16
 
! Отговори
до 179 преди 2 години
Един от най-тъпите доводи като цяло е "всички го правят, трябва и аз да го направя". Това е пътят към робството. А какво пречи да мислиш, да събереш фактите и да вземеш решение? В цяла Европа все повече се толерира гей общността, за теб нормално ли е? В цяла Европа бежанците започват да изобилстват и да претендират за права, които не би трябвало да им се полагат, за теб нормално ли е? Историята се пише от смели и предприемчиви хора, а те не правят нещо само защото другите така са решили...
161
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа се ваксинират и преболедувалите. Такава е препоръката. Затова достигат 85-90% ваксинирани. Тука се ослушват и не се ваксинират. Да, но вирусът повтаря. И то по-тежко. Но имам познати, които са и преболедували , и ваксинирани - умни хора, образовани. Добре че не всички българи са видиотени мангъропитеци.
160
3
 
21
 
! Отговори
... преди 2 години
Най-големия проблем на всички е естествения имунитет защото той е безплатен. Скоро очаквам дори да го обявят за вреден. Аз бих се доверил поне малко на цялата фарма мафия ако задължат преди ваксина всеки да си направи тест поне за антитела и при наличие да му бъде отказана ваксина. Така биха спечелили някакво доверие. Сега какво се получава? Те реално обявяват 'война' на хората с имунитет и без ваксина. Няма как да трезвомислещ човек да ви вярва!
159
2
 
3
 
! Отговори
пълен смях преди 2 години
До Анонименаз пък около мен почти не познавам неминал, или са ваксинирани , повечето са го прекарали, така като се замисля много трябвада се напъна да се сетя за някой неваксиниран или непреболедувал и става въпрос за набор от поне 150 човека близки, приятели и познати
158
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ив*рмектин, Витамин C, D3, цинк, аспирин, промивка на носа и гаргара, мед, куркумин и масло от черен кимион. Почвате първия ден на симптоми и преболедувате за няколко дни и после си имате имунитет доживот. Протоколите на д-р Зеленко и FLCCC.
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фанатизираните ваксъри да запитат себе си дали пък не са псевдо-интелектуалци? 99% от тях дори не са чували за ADE ефекта. Включително и тези математици. Не знаят, че масовата ваксинация е възможно да доведе до още повече тежки случаи заради това, че антителата произведени поради ваксините действат усилващо на инфекция от нов мутирал щам.