Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен

До ноември страната ще светне в "тъмночервената" зона
2 окт 2021 14:45, Петя Славова
263
Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В разгара на четвъртата вълна сме, а матемитици пресмятат, че поредния пик ще е още в средата на октомври. Според Лъчезар Томов пък, до ноември страната ще е в  "тъмночервената" зона, а здравната ни система отново няма да издържи на натиска.

Още по темата

"Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно, защото у нас се правят малко тестове и има огромна скрита заболеваемост. В Сърбия и Румъния, където се правят повече изследвания и има двойно повече ваксинирани, имат по 8-10 000 случая на ден. Така, че има основание да се твърди, че и при нас ще стане така до месец, ако не се вземат мерки", уточни пред Нова тв математикът и преподавател в Департамент "Информатика" на Нов български университет.

Според него поне по шест може да се умножи, за да се види актуалната статистика в момента, а в училищата може да е дори по 10, защото има много скрита инфекция. Според него, това колко преболедували има нищо не значи. Трябва да се гледат колко са ваксинираните. Според него ще се удвоят положителните резултати до 25% на тестваните.

В Габрово има почти 500 карантинирани паралелки в училищата, обяви още Томов. "След отварянето на учебните заведения имаме рязък скок на болните деца. В много от тях мерките не се спазват. Много родители не дават да се правят тестове на децата им. Учителите пък не искат да се ваксинират, не се носят маски в час", каза той и допълни, че ако няма локдаун училищата ще затворят, защото няма да има кой да работи в тях.

"Когато имаме дифузия, ако се вземат мерки само на едно място, заразата ще се пренесе в друго", уточни той. Според него здравната система няма да издържи.

По думите му в момента официално знаем за 20 000 починали, но реалният брой на смъртните случаи според него е двоен. Смъртността у нас е втора след Перу. "Има двойна смъртност от тази в Швеция и се харчи с лека ръка живота на хората.", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕМА: Има случаи на кръвни съсиреци след ваксиниране с "Джонсън & Джонсън
155
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До интелектуално затруднените антиваксъри, пишещи в този сайт. Не ви ли е скучно вече година и половина да повтаряте едни и същи безумици? Поогледайте се малко и влезте в час. Поне нещо ново и по-правдоподобно измислете. Възможно ли е да сте чак толкова т.ъ.п.и? Ако не сте чак толкова, кой ви плаща да тровите пространството с ***.н.и разсъждения?
154
2
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Абе, важното е че КАЦАРОВ И РАДЕВ Имат план.....Вие си *** спокойничко...
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много преболедували се и ваксинираха после. Моя син, мои колеги... Така че сметката ви не е точна. .
152
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато си седим и си мърморим само, ТЕ ще продължат да правят каквото си поискат. Разчитат на нашия страх.
151
2
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Идва много по-лошо.
150
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е драги математико , ама това е заради пълна лекарска безхаберност - имат си алиби КОВИД и да те светна , смъртносттта при "положеви лекарски мерки " е доста по- висока още преди тази пандемия пак заради лекарската ***..фи..я у нас - питай почернените семейства , ане господарите си какво да кажеш и пишеш..не те е срам за няколко сребърника!!!!!!!!!!!
149
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
СПОКО,БЕ.. КАЦАРОВ И РАДЕВ ИМАТ ПЛАН......УМИРАНЕТО, ШЕ Е ПЛАНОВО"ЗА НЕМА НАВАЛИЦА ЗА ДЪРВЕНИ КОСТЮМИ....!!!
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как заразените да са шест пъти повече. Досега регистрираните случаи да над половин милион. При шест пъти повече се получава, че три милиона човека са се заразили. Още 1,335 милиона са напълно ваксинирани и се получава, че около 4,33 милиона са преболедували или са ваксинирани. Само дето в България живеят по-малко хора. Около 3 милиона са в чужбина и около 3,9 милиона са в България. Съдейки по хората около мен, около 6-7% изкараха вируса.
147
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н математик; реалният брой на смъртните случаи от рак и други болести колко е?
146
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност броя на починалите от Ковид-19 не е двоен, а още по-голям. Вероятно е около три пъти по-голям, но най-малко два пъти и половина по-голям. Така излиза според статистическите данни.
145
3
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно ----///---- Ако има 6 пъти повече преболедували, това значи, че вече към 90% от населението е или с естествен имунитет, или ваксинирано.
144
3
 
4
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 2 години
хахахахахахаха
143
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Я!...Дън съ заменили мухлясалия "Витанов" с друг "аритметик"?!..Що?..Кво му беше на Витанката?...И какво "НОВО" можем да чуем от ПОРЕДНАТА "АРИТМЕТИЧНА ЗВЕЗДА" на .."НОЩ"-та посред бял ден?
142
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Този говори пълни глупости и си противоречи.Ако нерегистрираните случаи са 6 пъти повече от регистрираните, ще рече че 3 млн. души са преболедували общо и около 1 млн. са ваксинирани.Това ще рече, че сме съвсем близо до стаден имунитет и цялата щуротия е към края си,а той прогнозира по 10к на ден.Нещо не ги разбирам тези математици ама май и те не се разбират много.
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От живеещите в България хора на възраст над 40 години, над половината са ваксинирани. До вчера общо напълно ваксинираните са 1335039 човека. Не се знае колко от трите милиона български граждани живеещи в чужбина са ваксинирани.
140
4
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тези, които се ваксинираха са известни. В Канада са побойща и терор. В Австралия бой и терор. Някои партии ни водят към това.
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153:Ха ха ха никой не ни вярвал. 85 % от българите никой ли са бе умник?
138
4
 
19
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ваксинираните държави не живеят нормално. Има ограничения. Няма вече нормален живот. Има боцкане до край-компютъра решава.
137
16
 
9
 
! Отговори
Мангър преди 2 години
Давай, естествено преболедуване! Давай да умират млади, стари и бременните! Давай! Малко сте! Още може!