Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска

80% от хората в Сингапур са ваксинирани, но и там ситуацията е тревожна
14 окт 2021 13:55, Петя Славова
101
Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация не може напълно да спре разпространението на коронавируса, но може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум. Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай - Джан Уенхонг. Директорът коментира вижданията си по време на Международната седмица на биофармацевтичната индустрия (IBIWS), проведена в метрополиса, съобщи сайтът Dii Saijing.

Още по темата

"В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения", каза експертът. Джан Уенхонг посочи Сингапур като пример, където нивото на имунизация на населението надвишава 80%, но броят на заразените расте лавинообразно, предава БГНЕС.

"Виждаме, че в Сингапур над 80% от жителите са получили и двете дози ваксина, но все още не виждаме доказателства, че епидемиологичната ситуация се е нормализирала. Напротив, виждаме, че след като Сингапур отхлабва мерките в локдауна, има постоянно увеличение на броя на заразените", допълни експертът. Същото е и в САЩ - с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса.

Експертът, обаче, потвърди, че ваксинацията е необходима: „Въпреки факта, че мутациите на новия коронавирус са довели до увеличаване на заболеваемостта, благодарение на ваксинацията в някои страни смъртността вече е спаднала до доста ниско ниво“, каза Джан Уенхонг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
3
 
! Отговори
До разбирачите преди 2 години
А що не кажеш, че за последния 1 месец в Сингапур има толкова случаи, колкото от началото на пандемията и тогава да сравняваш смъртността през тези периоди. Сега ще кажете, че са се заразили от ваксината. Да, ама не. При вариант 5-6 пъти по заразен от първичния и при държава със трашно висока гъстота на население така се случва.
65
2
 
22
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ей почнаха да се връткат като шугави вече, още лъжи: "В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения" Първо 101% защита, после предпазвала ама от тежко разболяване и постъпване в болница, сега вече намаляли риска от усложнения... лъжи след лъжи, върху лъжи, стига бре!
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте смъртността от т. н. ваксини да тръгне, тогава ще видите какво е смъртност в реалния живот, не статистическа и медийна. Наблюдавайте държавите с най-много самоубийци.
63
1
 
7
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До 64Айде сега ти виж каква стои за цифрите, които посочваш, и на каква база и правила са правени изчисленията. Щото май сравняваш ябълки с круши ;)А и няма как смъртността от ковид в БГ да е по-ниска от други държави, след като сме първенци по сърдечно-съдови заболявания, онко болни, диабет,надмормено тегло и т.н. И оше нещо - в повечето държави за починал от ковид се счита този, който е починал наистина от ковид, а не от 3-4 "съпътстващи" болести. А помисли пак дали ваксите правят разликата
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За зазбирачите - я да сравним Сингапур със Сингапур - преди Светата Вацина - общо 30 починали от ковидизмишльотина. Сега вече със великата свещена вацина - нови 160 починали, и върви право нагоре графиката.
61
0
 
2
 
! Отговори
До 64 Що си губиш преди 2 години
времето да обясняваш очевидното на невменяеми!? И пред тях на живо да им докажеш нещо, те си знаят тяхното. Най-умните са не само в Европа, а и по целия свят. Когато 6-7 милиарда ваксинирани пукнат от ваксините, *** ще продължат човечеството от Ноевия си ковчег....
60
1
 
22
 
! Отговори
Неее преди 2 години
До 64. Приятел, високата смъртност в България си я има и преди ковид кризата. Тя се дължи на липсата на добро здравеопазване у нас, а не на ваксинация. Случая Сингапур, показва, че точно за този респираторен вирус, също както и при грипа, ваксинацията е безмислена.
59
7
 
5
 
! Отговори
За зазбирачите преди 2 години
Да сравним данните разбирачи ! Сингапур - 5.7 мил население - с един милион по-малко от БГ. Ваксинирани 80 %. През последната седмица броя регистрирани случаи е по-висок от този в България. Броя на починалите на дневна база е от 3 до 11 души. В България броя починали пред последната седмица варира от 30 до 157 души или разликата е 10 пъти. Та казвате, че са се прецакали в Сингапур, а ? Ама вие сте големи тарикати ! Сигурно в кварталната кръчма сте със статут на академици.
58
3
 
7
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Ха 60Вероятността *** някой от вируса с или без ваксина е една и съща, освен ако не си високо рискова група. Тази група да си се ваксинира, останалите хора да ни оставят на мира, защото е безмислена вакса за здравите хора. Ама те - не, та не - всички под ножа (под иглата де :))
57
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинация е когато се прилага ваксина, а сега се прилага експериментална течност.
56
2
 
16
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Ми, предпочитам да пукна от вируса !
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не е ясно какво ти вкарват в кръвта, кой ще се навие ми е интересно? И от какъв зор?
54
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега са обърнали само на половина палачинката, скоро ще я обърнат и цялата и ще се окаже че напълно неоснователно са боли хората причинявайки им много усложнения
53
2
 
13
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 54Същото се случи и при нас - след тимбилдинг, на който присъстваха 50 човека - повечето ваксинирани , а останалите с отрицателен пср или преболедували - се разболяха 10 души и то само и единствено ваксани. И то яко се разболяха, по едха седмица не можеха да станат..Останалите сме си идеално :)))
52
4
 
27
 
! Отговори
гогич преди 2 години
А добрутру :)) Още когато оповестиха тия ваксини, самите производители съвсем ясно, черно на бяло, написаха, че те само намаляват риска от тежко заболяване или смърт. Никъде никой истински учен или производителите на тези ваксини не е казвал, че те спират вируса. Ама на някои политици и псевдо-специалисти им се усладиха паричките и диктатурата, която въведоха с манипулацията за ваксините. А тези вакси дори още НЕ СА ОДОБРЕНИ за употреба ;)
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе по-ниска е смъртността ама пак е смъртност. Накрая да не се окаже, че си е същата смъртност, просто населението не е ваксинирано на 100%, че в статистиката да пише 100% от умрелите са ваксинирани.
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от десет човека колектив имаме трима ваксинирани днес две колежки дадоха позитивни проби а и двете са с по две игли неваксинираните сме отрицателни мое ли някой от вАксинираните пРофесори да обясни че на мен нещо ми се вижда странно
49
0
 
4
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Не можело да се употребява думичката гаshти!
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва и си заминава този вирус.. Харесва му тук обича да пътешества. Интересно за невежите и неосъзнати.. които още не могат да разберат че ги лъжат с цел масова ваксинация и нов световен ред.КОГАТО хората не живеят в БОГ в ЛЮБОВТА !! Те! Живеят в страх невежество негативна енергия и привличат с тази енергия болести защото това са нискочестотни вибрации на душата им.
47
9
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До Анонимен 47Бяс ли? Къде го видя тоя бяс? Казах, че не ми дреме за теб. Върви и мри, все ми е тая.