Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска

80% от хората в Сингапур са ваксинирани, но и там ситуацията е тревожна
14 окт 2021 13:55, Петя Славова
101
Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация не може напълно да спре разпространението на коронавируса, но може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум. Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай - Джан Уенхонг. Директорът коментира вижданията си по време на Международната седмица на биофармацевтичната индустрия (IBIWS), проведена в метрополиса, съобщи сайтът Dii Saijing.

Още по темата

"В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения", каза експертът. Джан Уенхонг посочи Сингапур като пример, където нивото на имунизация на населението надвишава 80%, но броят на заразените расте лавинообразно, предава БГНЕС.

"Виждаме, че в Сингапур над 80% от жителите са получили и двете дози ваксина, но все още не виждаме доказателства, че епидемиологичната ситуация се е нормализирала. Напротив, виждаме, че след като Сингапур отхлабва мерките в локдауна, има постоянно увеличение на броя на заразените", допълни експертът. Същото е и в САЩ - с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса.

Експертът, обаче, потвърди, че ваксинацията е необходима: „Въпреки факта, че мутациите на новия коронавирус са довели до увеличаване на заболеваемостта, благодарение на ваксинацията в някои страни смъртността вече е спаднала до доста ниско ниво“, каза Джан Уенхонг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Твойте близки щом са проявили симптоми, а те са много яки, в рамките на 8 часа си на легло. Трябвало е веднага да започнат антибиотик най-късно до следващата сутрин. Така всичко минава за 4-5 дни. А повечето умници политат към личния лекар и губят 2-3 дена с разни парацетамоли и сашета, а също чакат резултати от ПЦР. Е там ви е проблема. Едно време по соца. лекарите знаеха, слезе ли кашлицата в гърдите, пиеш веднага антибиотик. Сега нова медицина с противовирусни измишльотини.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Приятелю, кратък курс по съчиняване на сълзливи истории (а и за всички ваксъри): Ако искаш наратива ти да е истинно подибен трябва да вкараш конкретика, яснота. Какви са тези близки, пък на възраст около. Както каза сам "Всеки си има глава на раменете". Ползвай я не само като закачалка за шапка.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е ниска в страните, където е била такава от преди декември 2019. Където има добра здравна система, висока-средна продължителност на живот и здравна култура. И съответно обратното. Не съм антиваскър, но тестова ваксина няма да си сложа, нито вярвам в конспирации. Само за 10 години БЪлгария е намалява с 700 хиляди човека без " ковид19"
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сингапур имат само 189 умрели за цялата пандемия за 2 години.
22
3
 
20
 
! Отговори
"МНЕНИЕ" преди 2 години
"Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай". Забележете - "МНЕНИЕТО". Не предтсвително книнично изследване с публикувани данни и методология, а МНЕНИЕ! А аз като изкаже мнение, че има риск от поява на странични ефекти от ваксините след 2, 4 или 8 години (което е документиран медицински факт!), ме наричат АНТИВАКСЪР, какъвто аз самия не се определям!
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли и това, че намалява смъртността и имаш леки симптоми вместо тежки , с хоспитализации, интензивно лечение, постковид и инвалидизация до живот.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса"А тоя какво очаква? При 100% ваксинирани естествено всички заразени и умрели ще са на 100% ваксинирани. Пускайте такива статии, които объркват антиваксърите тотално. Вече и без това сме на върха в света по глупост.
19
2
 
6
 
! Отговори
Фъфлещ преди 2 години
В Сингапур това и говореха, като отпуснаха мерките. Ще има нарастване на заразените, но тежките случаи ще са малко при толкова ваксинирани.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19: "Всеки да си решава кое е правилно за него!" Значи си против задължителната ваксинация и здравните паспорти?
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Консултирам се само с лекари...Не ме интересува къде какво е написано от неизвестен "текстописец". Важното е смъртността да се намали до минимум. Наистина е тежък Делта. Мои познати в събота проявили симптоми и вече са с бронхопневмония...Хора на около 35 години, нямат сили и имат задух. Когато близки хора се разболеят и то не леко, човек се замисля...Всеки да си решава кое е правилно за него ! Нито ще се противопоставям на ваксините, нито ще пледирам за тях...Всеки си има глава на раменете.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовата ваксинация води до масови припадъци в австрийския парламент... Факт.
15
6
 
15
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Признаха си го най-сетне! Може и да не умре човек след ваксина, но може и да умре. Тук някакви хипотези само се разглеждат. Можело било, евентуално. Айде да видим какво биха казали на близките на починалите ваксинирани?
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стаден имунитет само когато хората са го преболедувеали натурално, не с измислено подсилване за всеки щам защото води до присобяване на вируса
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България с 20% ваксинация имаме малко по-ниска вълна по смъртност от предишните ни вълни. В САЩ и Израел с 60-70% ваксинация е същото - последната им вълна по смъртност е малко по-ниска от предишните им вълни. Нещата са ясни :)
12
5
 
22
 
! Отговори
Кьофишек преди 2 години
Оказа се, че вечно ще се бодете за да не "претоварвате" болниците и, че вечно ще сте в локдаун за да не се "увеличават" бройките. А тялото ви колко ще издържи да му вкарват отрова на всеки 6 месеца е отделен въпрос. Тоест ясно е, че единственият логичен извод от тази измислена статия е, че ще бъдете бодени докато накрая някой орган у вас откаже. С две думи, да се поправя, няма да е вечна истерията, а само докато умрете, но при такъв интензитет на вмешателство с РНК и ДНК едва ли ще е дълго.
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещам се за един здравен министър, който със сълзи на очи разказваще, че след като вече се е ваксинирал, може да прегърне баща си, защото няма опастност да го зарази. Прегърнали го и имаше ли нещо юдово в таз прегрътка... Историята мълчи гузно, проф. Ботокс - също...
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заблудиха нациите, че 70% ще доведе до масов имунитет, хванаха овцете и след дъж качулка им казват друга новина в обратна посока :), това изобщо не е ваксина
9
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете ми думата догодина ще пишат масовата смъртност сред ваксинираните не се дължи на ваксината ,а на лошото здравословно състояние на хората и липсата на тренировки и правилно хранене.
8
19
 
17
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Анонимен 6Не, не се оказва така. Оказва се, че напълно ваксинираните държави свалят мерките. Заразените се увеличават, но тежките случаи и смъртността са много по-ниски. Натиска към болниците е нисък. Хората го прекарват леко и живота си продължава нормално.
7
18
 
11
 
! Отговори
Бay преди 2 години
знаем ама *** ако не е 100% = не работи! :D