Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?

Има ли пробив във ваксините, обясняват специалисти
16 окт 2021 07:45, Петя Славова
336
Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?
Снимка: БГНЕС

100-процентна защита при ваксините няма - тя се движи в диапазона 82-83 на сто. Но дори при ваксините да се получават "пробиви", имунизациите определено предпазват от тежко развитие на болестта, уверяват експертите, предава "Дойче Веле".

Пациенти с коронавирус в Хале

Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини редовно се появяват из медиите, включително в Германия. Става дума отново за феномена, известен като "пробив в имунната защита след ваксинация". Нека проверим фактите.

Още по темата


Дали пробивите показват, че ваксините не работят?

Не. Те доказват нещо друго, което беше известно и досега: нито една от ваксините няма 100-процентова предпазна сила. Според Института "Роберт Кох", ефикасността на ваксините се движи в диапазона 82-83 на сто. Защитата чрез ваксините обаче спада с течение на времето. Шест до девет месеца след ваксинацията антителата в организма отслабват.

Едно е сигурно обаче: ваксинациите определено предпазват от тежко развитие на болестта. Според статистиката на "Роберт Кох", през тази година в Германия са регистрирани общо 67 661 случаи на пробиви в имунизационната защита на ваксинирани хора, но само 0,52 процента от тези хора са били принудени да постъпят в интензивно отделение. Смъртните случаи в тази група са около 1 на сто, като най-често става дума за възрастни хора, при които смъртният риск статистически е доста по-висок.

В каква степен отслабва имунната защита поради фактора "време"?

Това зависи много от конкретния индивид, от неговата възраст, от наличието на хронични заболявания, от интервалите между двете дози на ваксината. И, разбира се, от вида на самата ваксина. Особено при възрастните, при престарелите и при хората с ракови заболявания или с трансплантации имунната защита спада по-бързо в сравнение с другите. Ето защо Постоянната комисия по имунизациите в Германия миналата седмица вече препоръча хората над 70-годишна възраст да се ваксинират и с трета доза. Трета доза ще бъде предложена и на всички, които работят в медицински заведения и в домове за възрастни безпомощни хора.

Нараства ли броят на пробивите?

Да. Специалистите от Института "Роберт Кох" съобщават обаче, че тази тенденция е логична и лесно обяснима.  Първо - броят на ваксинираните в Германия вече е много висок, а това закономерно повишава и броя на пробивите. И второ: в момента коронавирусът отново се разпространява доста агресивно, което също увеличава опасността от зараза и на изцяло ваксинирани хора.

Виновни ли са неваксинираните хора за пробивите в имунната защита?

Не. Но тяхното поведение играе ключова роля за хода на пандемията и за натовареността на медицинските заведения. По данни на Института "Роберт Кох", ръстът на хоспитализациите в последно време се дължи най-вече на неимунизирани хора над 60-годишна възраст. Ако през сегашните есенни месеци броят на заразите нарасне според очакванията, инфекцията ще засегне главно неимунизирани хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
6
 
2
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До АнонименВ ИЗРАЕЛ СПРЯХА, СЛЕД КАТО ВАКСИНИРАХА 70% , НО ГО НАПРАВИХА БАВНО, ПОЗВОЛИХА И ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ НА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ , КАКТО Е СЕГА У НАС И НЯМА ДА СЕ СПАСЯТ МНОЗИНА. НЕВАКСИНИРАНИТЕ С ПРИДРУЖАВАЩИ БОЛЕСТИ ЩЕ МИНАТ ТРУДНО ТЕЖКО БОЛЕДУВАНЕ И ЧАСТ ОТ ТЯХ НЯМА ДА СЕ СПАСЯТ. АНТИВАКСЪРИТЕ НЕ СА ЗАСТРАХОВАНИ- МНОЗИНА ПОГРЕБАХА- НОВИ ПРЕПИСВАЧИ ГИ СЛЕДВАТ. И БОГ НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ! ПРИБИРА ГИ- ДА НЕ ВРЕДЯТ И ЗАБЛУЖДАВАТ!
267
4
 
2
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
МОЖЕТЕ ЛИ ПРЕД СЪД ДА ДОКАЖЕТЕ НАПРИМЕР: ЧЕ 20 5 СА ПОЧИНАЛИ СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ- ОТ 50 000 20 % СА 10 000 , А ОБЩО ТОЛКОВА ПОЧИНАЛИ НЯМА. НЕ Е ПО ДОББРЕ ДА МИСЛИТЕ, ПРЕДИ ДА ПРЕПИСВАТЕ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ НА АНТИВАКСЪРИ И ДА СТАВАТЕ ЛЪЖЕЦ НА ЕДРО НЕ МИ ОТГОВАРЯЙТЕ А МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРЕПИСВАТЕ. МОЖЕ ДА ПРИЧИНИТЕ ВРЕДИ. НЕ СЛУЧАЙНО СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ВАКСИНИРАНЕ. НАЛОЖИ СЕ ЕДНИ ВАКСИНИ ДА СЕ БРАКУВАТ, ДРУГИ- ДА СЕ ПОДАРЯТ, А ХОРА ДА БОЛЕДУВАТ ТЕЖКО И УМИРАТ
266
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: Пътят към ада е постлан с добри намерения! Незнанието и собствената заблуда не оправдават заблуждаването на други хора! Вече има лесно достъпни факти в цифри и те доказват заблудата, с която се налагат ваксините! Проблемът е, че веднъж закачени към ваксините след това откачането ще е много трудно. Затова трябва да държим % ваксинирани нисък! Мине ли 50-60% няма да може и да се трудим без сертификат. В Израел спряха сертификатите само след 6 месеца на всички САМО с 2 дози!
265
2
 
2
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До АнонименКАКЪВ ВИЕ ПРОБЛЕМА, ЩОМ НЯМАТЕ СТРАХ И СТЕ ЗДРАВ- КАКВО НЕВЯРНО, ОБИДНО КАЗАХ ИЛИ ПО ПРИНЦИП НЕ ПОНАСЯТЕ- ТОГАВА НЕ ЧЕТЕТЕ НЯМАМ ЛОШИ НАМЕРЕНИЯ И НЕ ЗАСЛУЖАВАМ ОЦЕНКАТА ВИ! САМО ПЕСОВЕТЕ ЛАЯТ ОТ СТРАХ И ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ХРАНАТА. АЗ НЕ РАЗДАВАМ ХРАНА, А ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ И НЕ СТЕ ДЛЪЖЕН ДА ГО ПРИЕМЕТЕ, ВАШ ПРОБЛЕМ Е ЗА СВОЕТО ЗДРАВЕ ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ.
264
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: "ПОЧИНАЛИТЕ СА ОТЛАГАЛИ ДЪ;ГО ВАКСИНИРАНЕТО СИ И СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ, КОГАТО СА БИЛИ В ЗОНАТА НА СМЪРТТА." -- това звездите ли ви го казаха или сте бил/а на място да следите кой кога се е ваксал? Такава информация публично няма предоставена у нас, но има за щатите - там 50 000 човека ( извадка от 20% от населението ) са умрели в 14те дни след ваксинирането! А 14 дни не са случайни! Това е времето, през което човек не се брои ваксиниран! И този период е наложен на всички държави!
263
2
 
0
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
СПАСЕНИЕ?! ПО АПТЕКИТЕ СЕ ПРОДАВА МАСЛО ЧЕРЕН КИМИОН- 19- 20 ЛЕВА ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНОТО СРЕДСТВО, КОЕТО ДАВА ИМУНИТЕТ СРЕЩУ КОВИД 19 И НЕ ДОПУСКА ЗАБОЛЯВАНЕ- ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е И ДОСТАТЪЧНО ЗА СЕМЕЙСТВО ДО 5-7 ЧОВЕКА ДА СЕ ПРЕДПАЗИ ОТ ЕПИДЕМИЯТА ЧРЕЗ ПИЕНЕТО МУ НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.
262
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: -- пийте си хапчетата, моля! Нормалните хора много отдавна не живеем в страх от вируса и сме приели истината, каквато е - а именно, че е прехвалена настинка и си живеем до колкото е възможно по старому без да се съобразяваме с измислени мерки и ограничения! Страх ни е от това, че ни се налага нов световен ред под предлог, че е за наше добро и за здравето ни! А тия, които сте се поддали на брейнуошинга сте пр*сти башиб.озуци!
261
15
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До Анонимен ДА 63 СА ПОЧИНАЛИ, НО 534 СА ОСТАНАЛИ ЖИВИ. ПОЧИНАЛИТЕ СА ОТЛАГАЛИ ДЪ;ГО ВАКСИНИРАНЕТО СИ И СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ, КОГАТО СА БИЛИ В ЗОНАТА НА СМЪРТТА. САМО ОТ ИНСУЛТ И ИНФАРКТ МОЖЕ ДА УМРЕШ ВНЕЗАПНО ИЛИ ОТ БАВНА СМЪРТ И КОВИДА Е ПРЕЛЯЛ ЧАШАТА. АКО БЕШЕ ВАКСИНИРАН, ЩЕШЕ ДА ИМА ОЩЕ ЗЕМНИ ДНИ. ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ НАВРЕМЕ, А НЕ КОГАТО ВЕЧЕ КРАКАТА ВИ ИЗТИВАТ И ПУЛСУЪТ РАСТЕ. И ТОГАВА ДАЖЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ОЩЕ НА ТОЗИ СВЯТ.БОГ НИ Е ДАЛ ПРАВОТО НА ИЗБОР И САМИ ДА ИЗБЕРЕМ ВАКСИНА ЗА СПАСЕНИЕ- САМИ!
260
20
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
АКО ЖИВЕЕШ СЪС СТРАХА И УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА ВРЕДНИ- И С ВАКСИНА И БЕЗ ВАКСИНА УМИРАШ. ПО ДОБРЕ ПРЕОДОЛЕЙ НЕНУЖНИЯ СТРАХ, ВАКСИНИРАЙ СЕ ЗА ДА СЕ СПАСИШ И АКО СЕ ЗАРАЗИШ- ЩЕ ГО МИНЕШ ЛЕКО, ЩЕ ОСТАНЕШ ЖИВ
259
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: -- ето малко официални цифри за размисъл - за последните 7 дни има 597 починали. От тях 63 са ваксинирани. Пита се колко и каква е защитата на ваксината!
258
24
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
НЯМА ВАКСИНА СЪС 100 % УСПЕВАЕМОСТ И СТАВАЩОТО Е НОРМАЛНО. ВАКСИНИТЕ СА СЛОЖЕНИ ВЕЧЕ НА МИЛИОНИ, КОЕТО ГИ ПРАВИ ИЗПИТАНИ, ДОКАЗАЛИ РЕАЛНО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ И ТЕ СА - АКО СЕ ЗАРАЗИТЕ ДА БОЛЕДУВАТЕ ЛЕКО- ДАЖЕ НА КРАКА ЗАТОВА СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ- ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ Е ВАЖНО ЗА ХОРАТА НАД 50 И НАГОРЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ДА ОСТАНАТ ЖИВИ, АКО ИМАТ ПРИДРУЖАВАЩИ БОЛЕСТИ. ТУК НАЙ ЗЛОВРЕДНО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА АНТИВАКСЪРИТЕ, КОИТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ И В КРАЙНА СМЕТКА УМИРАТ ОТ КОВИД.
257
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпрос- Освен това Панела знае ли, защо всеки починал от някакви сериозни заболявания които си е имал, но му открили и ковид вирус с фалшивите тестове, го пишат - починал от ковид. И хоп в статистиките им. А всеки починал, с придружаващи заболявания, но наскоро ваксинирал се, го пишат починал от заболяванията си? И като Соларния е толкова добър в сметките и Гугъла, защо не провери каква е при млади и здрави вероятноста за смърт, при ковид - и при ваксиниране?
256
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Solar Power=Kaк да пренебрегнем факта че при тези ваксини за половин година има повече смъртни случаи и тежки проблеми, от всички познати ваксини до сега взети заедно за последните 30 години. Ти ни дрънкаш че все пак било минимална бройка в ставнение с ваксинираните. Малко, малко-но достатъчно за да бъдат забранени по всички медицински стандарти до сега. Каква ли важна магическа съставка и действие има в тях, че така нагло да си затварят очите? Че и да я правят задължителна с фашистки методи
255
16
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
И преди да пишеш за поредната конспирация за фарма мафия и подобни глупости влезни на гугъл и им провери цената на акциите :)Вземи например astra zeneka и пфайзер.
254
20
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Хахаха: Тази опорка с тромбозите не върви. 3 милиарда ваксини има поставени. Статистиката сочи точно обратно. В болниците постъпват средно между 80-90 процента НЕваксинирани и умират средно между 80-90 процента НЕваксинирани. Простичко и ясно.
253
1
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Ква е тази смешна статия, това е все едно да питаш фatmaka и другата пoдмeтka-кацата защо са бългapoyбuйцu. За мен лично ваксинираните са един вид тест за интелигентност за нацията ни. Трябва да си доста ***, при положение че постоянно ти казват, че от отровите се мре(тромбози водещи до инфаркт и инсулт), а ти от страх(набиван под формата на лъжи и пропаганда) да не се раболееш от някакъв вирус или грип да търчиш да се бодеш. Трябва наистина да си адски ***.
252
0
 
7
 
! Отговори
Смех преди 2 години
А кой им плаща на "експертите" от "Роберт Кох" и откъде този небивал устрем да защитават частни корпоративни продукти като ваксините, лъжейки нагло и безочливо?
251
0
 
16
 
! Отговори
до 258 преди 2 години
Брат, ти сериозно ли четеш DW? Тази уж-медия е достойна за гинес за сайт с най-много лъжи и пропаганда за "пандемията" и "ваксините", тя е от групичката на бат-сорос, както и онова сатанинско сайтче уж-"факти".бг(които постоянно пускат линкове и реклами към лъжите им). Не че всички останали "медии" не са купени от глобалистите, но DW бие всякакви рекорди за простотии и измислици под формата на "приказки за деца".
250
0
 
4
 
! Отговори
Е тая, преди 2 години
професорката Христова , да обясни !!!!!!!!
249
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят ваксините бе! Като умират ваксинираните, смъртта им е една такава, лееека, приятна, да ти се доще да се набодеш и да умреш, направо!