Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?

Да важи за всички, освен за хранителните магазини
18 окт 2021 15:11, Петя Славова
133
Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?
Снимка: БГНЕС

Тревожен е броят на новозаразените и починалите с коронавирус в страната. Болничните легла са запълнени, а министърът на здравеопазването заяви, че няма да предприема пълен локдаун. Върви ли страната към идеята за "зелен сертификат" коментират пред Нова тв Пламен Таушанов, Емил Коларов, доц. д-р Спас Спасков и адвокат Марин Марковски.

Още по темата

"Вариантът със зелен сертификат като достъп за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен.. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията.", заяви Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите в отговор на въпрос кой вариант е за предпочитане – локдаун или зелен сертификат.

Той коментира и казуса с фалшивите COVID сертификати. "Властите трябва да се заемат с този проблем, тъй като той е сериозен и не е от сега", посочи той.

"Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас - да важи за държавните служители, за РЗИ, за всички търговски обекти. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички". Това обяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

"Вариантът за пълно затваряне не даде много добър резултат. Освен това имаме и него добро – това са ваксините,. Мисля, че вариантът с тези зелени сертификати е правилният път", посочи доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

"Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса", заяви от своя страна адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
А няма ли преди това да минем през процедурата въпросния биопродукт да го направите законно задължителен и съответно да отпадне инф. съгласие?
84
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е после болниците ще са запълнени с пациенти със сертификатПосле да не кажете, че не сме ви предупредили. Но на вас не си пука за това, на вас ви е заповядано да направите така, че всичко да се ваксинират ДОБРОВОЛНО.И понеже ви свърши търпението започнахте да размахвате сопата.Само много наивен човек би ви се вързал на загрижеността.
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задачата е да се фалират националните икономики за да се въведе Световно правителство!
82
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 По скоро за лукса да не влезеш в болницата, но ти си знаеш кое ти е по-важно.
81
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ето каква е сделката - трябва да се боднеш с експериментален препарат, за който никой не носи отговорност и трябва да се подпишеш, че поемаш отговорност за кой знае какви бъдещи странични ефекти за лукса да влезеш в мола? Не, мерси.
80
1
 
22
 
! Отговори
"ВЕЛИКОЛЕПНО&qu преди 2 години
Всички искащи, налагане на този модел въобще си нямат на престава до какво ще доведе...но е сигурно ФАЛИРАНЕТО НА ВСИЧКО...Много добре трябва да помислят, ако въобще имат мозъчни клетки, дали да сътворят този ХАОС...Направят ли го ще си сърбат попарата, която са надробили....и да не мислят, че сега всички ще се юрнат да им участват в тази ГРОТЕСКА...Но само това може да очакваш от ПРЕДАТЕЛИ И УБИЙЦИ...
79
1
 
14
 
! Отговори
Simeon преди 2 години
Не ме гледай какво правя гледай какво ти казвам.В САЩ няма зелен сертификат,няма локдаун.всички работят,децата ходят на училище.Няма напрежение.По телевизиите не зомбират хората.Само в България нищо не е наред.Източиха държавата ,а сега гледат сеир.Българите ще задминат Америка по милиардери,милионери,а все се оплакват,за да могат да точат още.Баста!!!!!
78
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да важи за всички, освен за хранителните магазини" - е то ще настане пълен локдаун при 86% неодобряващи зеления сертификат. Трябва да си много притиснат или много слабоумен да правиш опити да въвеждаш сертификат при 80% неваксинирано население. Ще си поотпочинем месец и ще видим кой ще нахрани държавните хрантутници. Може би данъците, които плащат хранителните магазини?! :))))
77
6
 
26
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Само да заявя, аз не съм се ваксинирал, и не мисля да се ваксинирам докато няма официално становище от производителя че е безвредна, и не носи отговорност ако нещо се случи. На кръчми не ходя, но не искам платените Експерти да ме третират като животно само защото не съм се ваксинирал. Не аз няма да се ваксинирам, защото имам много ваксинирани познати които вече ги ядат червеите. И по-малко такива починали от ковид. Колкото до стария живот, аз не искам да се връща. В момента е по-добре.
76
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 "Я, моля те, ми опиши какво щеше да бъде ако се бяхме "ваксинирали" с фалшивите ваксини?" Ами, всичко щеше да си работи на 100%, децата щяха да ходят нормално на училище, бониците щяха да си имат редовен прием на пациенти и птичките щяха да чуруликат. Такива неща. Що, ти какво очакваше да "бъде"?
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 66, не знам кой ти е автомонтьора, моя не се интересува имам ли книжка, дори не го интересува имам ли пари да си платя ремонта. пише, че, ако не си платя, ще задържи колата. а паспорта ти няма нищо общо с този, за който трябва да подпишеш, че се отказваш да търсиш възмездие, ако те увредят или убият.
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали сте обърнали внимание, но преди няколко дни по БТВ репортерката стоеше пред една линейка. Обясняваше, че вътре имало пациент с инсулт и ковид и предстояло да се види дали имало място за него. Мисля, че това обяснява някои неща. Не помня кога точно беше, но тук последните дни, за който иска да го провери.
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тая територия вече и доцентит, прпфесорите и мисирките станаха фашисти....дааа вика доцента - "мисля, че крайна сметка фашизмът е добра идея".
72
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 86 "Това е резултата от колективната ви глупост. Да сте се ваксинирали!" Я, моля те, ми опиши какво щеше да бъде ако се бяхме "ваксинирали" с фалшивите ваксини? Нямаше да въведат зелен сертификат ли? Или няма да направят този сертификат със срок от 6 месеца?
71
1
 
20
 
! Отговори
Това е резултата преди 2 години
Колин Пауъл и той така разправяше, но сертификата ич не му помогна.
70
23
 
4
 
! Отговори
Изумен преди 2 години
Бай *** пак недоволен. Не иска ваксина, но иска в болница и на кръчма. Отделно от това, разни мутро-бизнесмени реват на умряяло, за помощи. Каква родна идилия. Е, ковида си върши работата, на пролет ще калкулираме резултата. Няма ваксини, няма места в болниците, няма прогрес... Въобще, примитивна му работа...
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Пешо Бай Пешо, медиците (даже професорите) не са Господ, че да ти "гарантират" такова нещо. На всички ни се иска да имахме такъв контрол, но просто не е възможно. Засега приемам, че поставянето на нереалистични условия е вашия начин да се оправдавате за това, че мислите само за себе си. Няма проблем, но е по-добре да си признаете, че не ви пука за обществото. Така поне знаем кой за какво се бори. Така малко женско идва: криете се зад извинения, а иначе всичките сте големми "мъже".
68
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултата от колективната ви глупост. Да сте се ваксинирали! ***!
67
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е назакателно заради отказа да слагаме отровите на сатанистите и да им разчистим територията. Потърсете териториите на сигурност след регулярните климатични промени на планетата. Зелената сделка е поредната измама. Голяма част от континента ще е под вода. Над 80% от България е суша, както и Гърция. Ваксините за нашите страни са за унищожение и да се настанят привилегированите. Новата водна карта я има. Намерете я и разберете защо искат да ви няма. Никакви отрови. Никакви сертификати.
66
3
 
16
 
! Отговори
ГРАД ЛОМ преди 2 години
Тези четиримата продажници нека да направят техния зелен сертификат кафяв. Знаят къде да си го заврат...