Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?

Да важи за всички, освен за хранителните магазини
18 окт 2021 15:11, Петя Славова
133
Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?
Снимка: БГНЕС

Тревожен е броят на новозаразените и починалите с коронавирус в страната. Болничните легла са запълнени, а министърът на здравеопазването заяви, че няма да предприема пълен локдаун. Върви ли страната към идеята за "зелен сертификат" коментират пред Нова тв Пламен Таушанов, Емил Коларов, доц. д-р Спас Спасков и адвокат Марин Марковски.

Още по темата

"Вариантът със зелен сертификат като достъп за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен.. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията.", заяви Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите в отговор на въпрос кой вариант е за предпочитане – локдаун или зелен сертификат.

Той коментира и казуса с фалшивите COVID сертификати. "Властите трябва да се заемат с този проблем, тъй като той е сериозен и не е от сега", посочи той.

"Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас - да важи за държавните служители, за РЗИ, за всички търговски обекти. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички". Това обяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

"Вариантът за пълно затваряне не даде много добър резултат. Освен това имаме и него добро – това са ваксините,. Мисля, че вариантът с тези зелени сертификати е правилният път", посочи доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

"Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса", заяви от своя страна адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
27
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Хубаво искате зелен сертификат. Много моля, обаче уважаемите професори които агитират за ваксината да се подпишат че те носят отговорност ако нещо се случи с мен след ваксината, или ако въпреки че съм ваксиниран се разболея от Ковид и умра. В противен случай всичко което ми говорят се оказва чиста пробва фашизъм, който фармамафията се опитва да ни го наложи насила.
64
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки съзнателен човек отдавна вече трябва да е преценил какво предлагат в болниците и каква е ефективността на лечението им, и съответно да се е запознал и подготвил с алтернативни варианти.
63
3
 
27
 
! Отговори
Не на серИфиката! преди 2 години
АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ!!!
62
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да ограничи правото ми да посещавам обществена институция като данъчно, полиция, община, кадастър, съд и т.н. заради това че не съм се вакснал с експериментален фармацевтичен продукт!!!
61
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв серификат бе льоллиу. Вие не разбрахте ли, че който е искал вакса вече си я сложил. Ако това се приеме или ни врътните ключа в условията на нарастваща инфлация, ток, парно, газ, храна... ще има пак летящи павета към вас, нареде събуди де, протести до дупка .....
60
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пази Боже, да не попаднеш в болница!
59
2
 
23
 
! Отговори
Юрист антивакс преди 2 години
Марин Марковски е фурнаджийска лопата, а не юрист. Тълкува правото според хонорара. Неговото мнение не е меродавно.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец "Хубав град. Често съм там. Поздрави от Мюнхен, въпреки, че ни бихте на футбол преди няколко седмици :)" Благодаря, Мюнхен също е много хубав град, макар че рядко посещавам. За щастие, ми е спестено футболното пристрастие, защото спорта не ме влече, но с удоволствие съсм сядал на бира с приятели, след каране над Изар с байковете. Поздрави и живи здрави. Останалото мисля, че сме го направили поне що се отнася до вируса. :)
57
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не бе!! Цяла Европа със сертификати ако си мислите че ще ни се размине се лъжете.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ме интересува мнението на тези платени говорители на световната фармамафия!
55
1
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен__Много е добре човек да знае и други езици !__А най-добре е да знае откъде е и да не се срами от произхода си !!!____Или грешно съм разбрал ?!
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 Кой от тези документи засвидетелства нещо, което е необходимо да се доказва в момента често? Това е отговора кое къде ти искат. Всеки от тези документи си има специфична употреба- КОВИД сертификата също. И не ти "го искат навсякъде". В градския транспорт няма да ти го искат, дори да се въведе зелен сертификат. Нито в хранителния магазин, или аптеката. Вероятно не и в административните сгради.
53
6
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Поздрави от Франкфурт ам Майн" -- Хубав град. Често съм там. Поздрави от Мюнхен, въпреки, че ни бихте на футбол преди няколко седмици :)
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец ""Браво, германецо, добре си научил Български език" -- не е трудно да блеснеш с оглед на потресаващо ниското общо ниво :)" Оффф, аз го разбрах погрешно, като си мислех, че иронизира написаното от мен на немски с български букви, но си прав, че може би говори за това, че си българин по произход поне. Не, че това нещо им помага. Поздрави от Франкфурт ам Майн. :))
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сандокан-а с мазната коса се самопростреля" --- Сандокан с мазната коса не го мислете. Лапнал е милиони, за да го играе точно този сценарии. Тези, които му се вързаха на акъла от тъпотия, ще го ядат дебелия.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнег Научил съм и Немски език, написах го така, да не го изтрият, но пка го изтриха. Не е беда, но ми става смешно, когато някакви хора, които не познават други хора, се изказват от последна инстанция за тях. Колкото и да не ви се вярва, доста българи живеят в Германия и като такива имат определена инфромация. Знам, че на българите в България не им харесва, че е така, защото искате винаги да знаете за Германия повече и от хората, които живеят там, ама ... това е положението. Не можете.
49
6
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Точно в хранителните магазини е пълен бардак - влизат си без маски , блъскат се като овце един върху друг - ни дистанция, ни нищо - кашлят си , кихат си , .... , после - лоши били данните - ами лоши ще са при това положение....
48
3
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Браво, германецо, добре си научил Български език" -- не е трудно да блеснеш с оглед на потресаващо ниското общо ниво :)
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, недейте с тези фалшиви сертификати. Планът на цялата операция е да се развърти бизнесът с фалшиви сертификати. Лекарите ще продават, тези над тях ще прибират големия дял за протекция. Накрая на хартия ще увеличава броят на ваксинираните и ще отчетат бройка на господарите си. А по-голям брой ваксинирани - още повече рестрикции. Никога по никакъв повод не купувайте фалшив сертификат! Така им задвижвате машината. Две седмици бойкот на всеки бизнес, който иска сертификат и ще клекнат.
46
3
 
3
 
! Отговори
до Германец преди 2 години
В Якоруда има ли паралелки със изучаване на руски или в Германия го научи?