Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан

Линейки с болни обикалят с часове болници в София
18 окт 2021 08:45, Ния Христова
97
Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан
Снимка: БГНЕС
Линейки с инфектирани с COVID-19 обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите.
 
Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му обаче се влошава и е посъветван да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония.
 
"Първо личният ни лекар ни изпрати към "Пирогов". Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. Снимката вероятно ще бъде направена утре", разказва пред Нова тв майката Мая Любенова.
 
"Свързахме се с РЗИ относно въпросния зелен коридор, за да не сме нарушител. Болният обаче сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи", добавя Мая.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
27
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
В момента за рентген се чака поне 6-7 часа, ако стане в рамките на деня. Ако не - на другият. И системата не била претоварена, според министъра? Ако си зле, може и да не дочакаш снимката, лечението настрана. Не знам какво се услушва този още. Всеки иска да е доброто ченге, но колко човека иска да умрат още??
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две години нищо не се е променило в болниците, нито са ремонтирани инфекзиозните отделения, нито е направена организация за прегледите, за речението да не говорим, по протокол и никой те го интересува състоянието на конкретния човек, саво 1000 лв се дават да първа линия, това е промяната. А тъпите верки са само да спре дицата да учат, да спортеват , да пеят и танцуват, Време е да революция!
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Болният обаче сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа" - А да смени маслото на линейката и да измие прозорците на кабинета не трябва ли? И после ковид виновен... Направили го излишно трудно и напълно малоумно, за да мъчат хората
7
4
 
28
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да, такова е положението в болниците в София в момента. Необяснимо е както поведението на Кацаров, така и на хората, които твърдят, че "проблем няма".
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравната ни система не работи от десетилетия, не от днес! Просто със всяка изминала година става все по-зле! И никой нищо не прави, обаче се говори много какво трябва да се направи!
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това ли са ви героите, ах.маци?
4
7
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
И после умира и в статистика"Починал не със а от Кромид" И излизат едни професори и почват,*** тестове,*** за учреждения ,за банки за заведения.А ти му говориш от есента на 2019 ,че болничното лечение по болниците е плачевно!!Ми оня старец,дето умря на стълбите?
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После защо смъртността била висока. Няма никаква организация. Пълна анархия.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не пляскате, овце?
1
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на радеф е факт!!!