Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробвайте, другарю преписвач, да изнасилите учителите. Няма да има кой да работи в училищата. За сметка на това ще има бум на частните занимални и всеки ще си опрадвя вече съвсем официално сам. То не че досега не бе така, но поне не бе официално. Аз моите деца ги поотгледах. Едното е голямо, оправя се само, на другото му остават още 3 години - никакъв проблем не ми е да стане частен ученик. Нито ще ни принудите да го ваксинирам, нито ще хму бърникате из носа всяка седмица по не знам колко пъти.
326
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако посегнете на учителите и здравните работници, като насилствено ги заставите да се ваксинират, както направиха някои държави във фашистка Европа, ще изправите държавата пред образователен и здравен колапс. Защото на никой учител, който не желае да го играе ов ца, не би било проблем да напусне училището. Без друго във всяка фабрика почти или в друга дейност ще изкара ако не същата, то поне подобна заплата. Тук няма кого да принудите със същите средства. Да не говорим за здравните -напускат. И?
325
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат го пишете от сега увехнал на корена още!
324
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каца, зеления ти сертификат утече с тия бройки
323
4
 
11
 
! Отговори
Тутутковци преди 2 години
Докато се натуткате ще се изкривят резултатите от преброяването.
322
5
 
18
 
! Отговори
ww преди 2 години
Най-големия антиваксър, приклекна ! Разбирам антиваксърите и ваксърите, всеки си има свой поглед. Няма нужда от убиди и квълификации. Решението е премахване на всички ограничения.
321
7
 
36
 
! Отговори
4563 преди 2 години
Ние не искаме да се инжектираме .Трябва да се съобразите с народа ,заради който сте в парламента. Не сте там ,за да воювате с нас и да ни тероризирате. И думи като ваксина,имунизация,сертификат,медицина,предпазване и пр.трябва да бъдат забравени,защото е дразнещо и лицемерно.Това е библейския Печат,без който"...Никой няма да може да купуванито да продава"(нито да прави каквото и да било)Освен ако няма белега на Звяра,или името му или числото на името му "
320
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще казвам сбогом на даскалуването и ще се връщам към старата работа, но няма да се бода, в крайна сметка и може и по-рано да се пенсионирам
319
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали знаете, че ако го направят за педагозите и техния помощен персонал, няма да има кой да гледа децата по градините, съответно ще се наложи, хората масово да напускат работа и чак тогава на Стойчо и компания ще им се стори бая БАир.
318
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Каца, ша надминеш по тъпота и страх, всички преди тебе, аре затваряй ги тия расторанти, барове и дискотеки, кво те страх от некъпаното Али
317
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, разсипа се от работа този Кацаров! Мира няма добре, че ходи малко на море през лятото, ще се поболее от грижи за народа!
316
5
 
46
 
! Отговори
bomby преди 2 години
Докато давате по пътека 3000 лв за ковид ще има пандемия. Когато започнете да давате по 3000 лв. за болен от жълтеница, тогава ще имаме пандемия от жълтеница.
315
1
 
23
 
! Отговори
Близко бъдеще преди 2 години
Дигитален сертификат= дигитална личност= дигитални закони=дигитално правителство=дигитален единен Свят-не ме кефи,няма да мога да тегля нелегално музика и научни филми ще ми искат по 2$ на песен и 7$ на филм.
314
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"4979 заразени и 214 умрели вчера."-----------------Заговориха за мерки и веднага почнахте с басните. Направо ги закръгли на 1000 умрелите за по-голям драматичен ефект.
313
1
 
8
 
! Отговори
Скери муви преди 2 години
Един 45 минутен кекс с 40 годишна мома от малкия град, дето се пазила до 38 годишна за богатия с който си писала в мирката в първи курс ,но накрая се дала на момчето от строежа стопява всички вируси и на двамата.
312
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Ху* Напразно се напъваш. Има си смърност не от Ковид. За миналата година е около 108 хиляди души. Язък за "оригиналното" мнение.
311
5
 
42
 
! Отговори
Доктор Ху* преди 2 години
Някой случайно да е чувал за умрели от ЕСТЕСТВЕНА смърт напоследък ? Някой починал от старост БЕЗ коронавирус.... Някой починал от инсулт... сърдечен удар ... усложнения вследствие на ГРИП . Имали сме по 2-3 ХИЛЯДИ починали ВСЯКА ГОДИНА до преди 2018г. ..... Миналата година - НУЛА. И тази година - същото . Изумително..... Ама... Шшшшт, такива работи не трябва да се казват. Веднага послушното стадо ще те обявяви за КОНспиратор. Много се ядосват когато думите на оФчаря се подлагат на съмнение .
310
0
 
20
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Много случай ауууу ама вече тестват пред баровете, зад баровете, да изпънат тестаджийници и пред дюнержийниците и на Витошка, като правят по 40 хиляди бързи теста дневно може и по 10 хиляди случая да ги изкараме.
309
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнение Нито във Франция нито в Италия има "гражданска война". Няколко мижави демонстрацийки не са "гражданска война", а въпросните антивакъсри вече са на пангара, щото са големи тарикати. Маргинали е имало и ще има навсякъде.
308
15
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Алтерниращ веганист "този път световен - най-голям процент "ваксинирани" умрелки. това са тарикатите платили 300 лева за да им ваксинират мивката." Това ми е абсолютно любимото: в целия свят ваксините бачкат, в България НЕ. :)))) ***-ьо си мисли, че като излъже по документи и това ще му спаси живота. Просто айкюто ти трябва да е под морското равнище, за да платиш, за да ритнеш камбаната.