МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София

Чакат се данни от РЗИ-София, за да се реши дали ще се учи онлайн
20 окт 2021 11:03, Елка Василева
90
МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на образованието и науката /МОН/ очаква данните от Столичната РЗИ за 14-дневната заболеваемост в София-град, на база на която да реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат онлайн, предаде БНР.

Още по темата

По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви в интервю за bTV, че от утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената COVID зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 души население ще преминат към дистанционно обучение.

Според новата заповед на здравното министерство онлайн ще преминат всички ученици при заболеваемост от 750 на 100 000 души. Данните ще се гледат на 14-дневна база.

От четвъртък има вероятност учениците в София-град да преминат на ротация при стойности от над 500 до 750 заразени на 100 000 души. Ако данните за последните 14 дни покажат тенденция за над 750 заболели, то столичните училища ще преминат на обучение онлайн, поясниха от МОН.

Заповедта ще излезе до края на деня. Извън София формата на обучение ще се решава от всяка община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, ще се получат. Учениците ще минат онлайн и то до дни. А ти ако искаш скачай на чугунената си тиква, никой няма да те чуе.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, защо преди да се борим за образование и грамотност не се борим за здравето на децата. Не мислите, че здравето е в основата на всичко. И всичко останало е негово производно!?
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн, защото на училищата им е скъпо да плащат ток и парно
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 и как учиш качествено като си болен? Твоите деца ако учат в частни училища и са по 10 в клас, на нормалните хора в тая държава децата са в държавни училища с по 30 в клас. И като учителя е болен и го замества учител дето поназнайва по предмета как ученето е качествено? И като ти говорят през маска и тия от средата на стаята до дъното не чуват нищо, как е качествено образованието. *** много знаете да говорите на идуст. Ние, които имаме деца знаем каква е реалността. Онлайн веднага!
38
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
За твое голямо нещастие нещата няма да се получат така както кухата ти кратуна си ги представя.
37
2
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Прав си. И аз така имах същото през март 1993 и ходих на ходжа в Търговишко да ми издърпа ушите. Оправих се още в колата на връщане.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 37 за мое голямо щастие ти нямаш думата и може да идеш да се гръмнеш. От утре нарамвай палатката и ходи да ревеш пред МОН.
35
7
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Слушай какво бе плазмодий, бавноразвиващ ще викаш на клоуна, който гледаш в огледалото всеки ден. Тръгнал пръдльото да кряка за онлайн обучение при една камара проблеми до които то води и изобщо не го е еня за решенията.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 ходи си пий чая от мента, глог и Валерия. И да четеш вестник докато го пиеш. Може английски, че днешните заглавия са 49 000 новозаразени и още едно заглавие - смъртните случаи с нов пик, равен на втората вълна. Та какво викаш за неваксинираните? Нали знаеш че ан глетата са една от най-ваксинираните нации?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те имат план за миналата, имат за бъдещата пандемия, ама за сегашната нямат!
32
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 31 спирам, с бавноразвиващи не споря. Ае по живо по здраво, лай си.. не ми пречиш
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От истеризирани родители не успях да разбера няколко отговора. Важното е да се учи качествено и при добри преподаватели или просто на всяка цена да се ходи в училищната сграда?!
30
0
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Пак общи приказки тип "давай там да затваряме и така". Сякаш говоря на стената.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1 ви до 4 на училище! От 5 всички онлайн и то без ротация, а за 1 месец всички. Положението е критично. Децата са със сезонен грип, а някои и с ковид. Сещате ли се какво ще стане ако се развилнеят и двете? А какво ще стане ако мутра в някой заразен и с ковид и със сезонния? Ехо! Заради чакане ще вдигнете смъртността на ента степен. Но пък може да влезем в историята на ковида с новия - български щам. Чакайте още!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как е, харесва ли ви управлението при Радев?
26
8
 
9
 
! Отговори
антиваксъри убийци преди 2 години
затваряйте тези ковидарници какво още чакате! пълен локдаун за неваксинираните да ги пускат в неплатена а ваксинираните да получават по високи заплати и всичко да работи за тях!!!
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 19 имам 2 не философствай , знам много добре какво ми казваш, аз също си издухах отпуските и имаме купища болнични пуснати тая година. Положението е зле и е пълно с полуинтелигенти дето нямат никакво намерение да бъдат част от обществото. Така, че ако не искаш на нова година да висиш до някой роднина в болниците по добре да се спре сега. То даже е късно. Колкото повече сфери се ограничат, толкова по-бързо ще влезем в някаква норма.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново всичко е на автопилот. Нали уж щеше да има предвидимост и да се дава време на хората!!! Мерките са закъсняли и неадекватни. Смешни сте.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, аз съм болен, вече се чувствам по-добре, тежко ги изкарах, но до болница не се стигна. Изумен останах, че РЗИ не издаде предписание , нито за тест, нито за карантина на двете ми деца и жената. Казаха само ако имат симптоми. Чудех се дали да ни ги тестваме на частно, но трябваше да избираме дали да ядем и да има за лекарствата или да платим тестове.Та те си ходеха на училище и работа с градски транспорт. Така че явно не е толкова страшно щом ги оставиха да си обикалят, който където си иска