Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия

ГЕРБ ще сезира ЕС за нарушение на регламента за сертификата
223
Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия министър на здравеопазванетоот ГЕРБ Костадин Ангелов не може да бъде издаван зелен сертификат на хора, които са получила само първата доза от ваксината срещу коронавирус.

Причините за това са две – първата е, че само една доза не дава достатъчна защита, втората, че се нарушава европейският регламент за зеления сертификат, в който ясно е посочено, че се издава само след втората поставена доза.

Още по темата

„Това не е амбалажна хартия в селска бакалия, това е европейски документит“, скочи Ангелов.

Според него сега целта е да се залъгват хората, че могат да се движат свободно.

Той се закани, че ГЕРБ ще сезира европейските институции за ситуацията.

„Опасно е да се лъжат хората, че са защитени след поставяне на първата доза от двудозовата ваксина. ЕК е посочила в регламента, че за защитен се смята само човек, който  е получил две дози“, каза Ангелов.

„Кои са тези експерти, които са се подписали под документа с препоръка да се издава европейски сертификат само за първа поставена доза? Не допускам, че експерти на д-р Ангел Кунечв се е подписал под такъв документ, под това безумие“, каза той.

Според него подобно решение е взето под натиск.

Зам.-кметът на София Мирослав Боршош отсече, че нищо не налага да се затварят училищата, защото процентът на заболеваемост сред децата и учителите е нисък.

„Излиза неграмотно COVID поколение“, предупреди той.

Според него най-рискови са децата от 1 до 4 клас, както и тези, на които предстоят матури – 7 и 12 клас.

„Стигна се дотам, че родителите дори не успяха да приберат учебниците на децата си. Наложи се в нарушение директорите на училищата, но те поеха този риск, да отворят коридор тази сутрин, за да си ги вземат“, коментира Боршош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За информация на подозрителните конспиратори: засега ваксинационния сертификат е безсрочно и се наблюдават ваксиниратите колко дълго ще е имунната защита. Предполага се около 1-2 години, но никой още те знае. Това, което установиха е, че много стари и много болни се нуждаят от 3 доза. Ако се установи, че имунитетът е изчерпан и в по-младите, ще се препоръча 3 доза и на останалите. Няма конспирация, има научни данни.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще защо не четат що е то сертификация по определение,какви сертификации биват,в какви случаи се и към кои,какви се,и като страни се прилагат как потвърждение или потвърждаващ документ от което би им станало ясно,че 1. се сертифицира вируса,2. ваксината с/у тоз вирус,а не с/у някой/и друг/и нямащ/и връзка или произволно добавени,но се издават за продукти как задължителни,а доброволни за останали случаи и дейности за квалификация по туй потвърждение за пред 3-ти страни,които ги притежават-лица
94
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата професори мяукаха в джипката, хората умираха по стълби и тротоари , сега много смело го раздават.
93
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф, и тези *** - бил европейски документ, представяте ли си? Сякаш е кюлче злато. Започнаха да се оливат с това сервилничене на Европа.
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов и Балтов останаха без големите заплати и сега лаят заради депетатскити заплати. И вас ви взе за параван, зад който да се крие джипкаджията.
91
2
 
16
 
! Отговори
Него преди 2 години
И още нещо. В момента твърдят, че сертификатът за ваксинация е безсрочен. Това служи за да подмами неваксинираните. След известно време обаче, отново ще тупнат срок на валидност, и ще искат да ви бодат отново, с обяснението,че има нов щам и тези дози са недостатъчни.
90
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия почнаха да чипират като сАбаки.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами обжалвайте заповедта и отменете зелените сертификати.
88
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да попитам тук БГ Днес! Тези мутри Герберски,абонирани ли са за сайта ви,та само ни ги качвате? Не Ни интересува мнението,н никой който е вече БИВШ!!!! Достатъчно им гледахме физиономиите и вече са ни неприятни!!!
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ме дразни много, че и дума не обелват, че против грипче нема доказана ваксина :)) Явно ще требва да се боцкаме по няколко пъти годишно, само и само щото им дишаме въздуха на тези от репки :))
86
1
 
0
 
! Отговори
Kolio преди 2 години
Ако искаш с 1 ако не без нея
85
3
 
5
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Абе важното е сертификати да има бе, търговийката да върви. Една доза, две дози ... на кой му пука?
84
7
 
8
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Трябва бунт и незабавно помитане на тези! Вижте какво се случва в Англия и Турция, които имат над 80% ваксинирано население. По 30-50хил нови случая на ден.
83
3
 
3
 
! Отговори
Животът преди 2 години
с ваксина е по-добър от смъртта без ваксина.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификат се издава на еднодозовата, бе *** Ангелов!!!!!
81
2
 
10
 
! Отговори
Данъчен преди 2 години
Абе, къде е Балтов? Само той не се е изходил по въпроса. Липсва ми.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме те и теб! Усетихме те. Докато беше министър разкарвахте болните докато починат в линейките или пред стълбите на болниците....Ако беше оправил кризата, сега нямаше да си там и да оплюваш новият си колега-умник!
79
3
 
9
 
! Отговори
Казуар преди 2 години
Другарю Ангелов, защо като министър послушахте Борисов и наредихте уязвимите възрастни да бъдат в четвърта група за ваксинация.
78
3
 
7
 
! Отговори
69 преди 2 години
Лапай .l. ботокс!!!, Както казва началникът ти сега ви е яд че някой друг направи това което вие искахте;)
77
3
 
13
 
! Отговори
Виктория преди 2 години
Стигнахме дъното да говорим за ваксини , игли, дози, сертификати зелени, жълти и червени, морави и бели. Това не нашият живот, не е животът, който искаме за бъдещите поколения. Това са желанията на управляващите света. Но техните желания няма да пребъдат. Да го знаят. Ще пребъдат любовта и животът. Светлината и разумът ще надделее над тези фалшиви прозрения за бъдещето. Бъдещето принадлежи на чистите и смелите.