Влизаме в локдаун, ако до 10 дни не проработи зеленият сертификат

Въведен е сега, защото от МЗ не искали да плашат хората през лятото
Обновена: 21 окт 2021 09:26 | 21 окт 2021 09:24, Анисия Иванова
460

Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това обяви от студиото на "България сутрин" зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той обясни, че в рамките на 10 дни ще се следи внимателно пандемията и дали мерките дават резултат.

"Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун", категоричен бе д-р Златанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е нямало гратисен период за въвеждането на сертификата, защото е било нужно да се вземат бързи мерки и да се избегне пълното затваряне.

Още по темата

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората.

"Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", обясни зам.-министърът на здравеопазването.

Полицията и екипи на РЗИ активно проверяват за спазването на заповедта. Според д-р Златанов мерките са строги, а наказанието за неспазването им е от 10 000 до 50 000 лв. глоба и от 3 до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, чe от днес учениците в София минават изцяло NA онлайн обучение.

"Съдейки по входните нива, силен дефицит имат в начален етап, тъй като има умения, които трудно се изучават онлайн. Има неща, които няма да можем да постигнем дистанционно", посочи председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
4
 
30
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Коя армия по-точно? Тая дето я няма ли, смях. Който иска да се ваксинира - да се ваксинира, който не иска , не иска, точка. Ние сме първи по починали сигурно и от най-елементарните зарази, пък какво остава за тази...
318
61
 
3
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Затваряте всичко, включително хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, пътища.Излиза армията, правят се 3000 ваксинационни пункта в страната.За 5 дни е ваксинирано цялото население. И се връщаме към нормален живот до 10 дни.Всичко друго е безмислен и вреден популизъм. Накрая хем сме 1ви по починали в целия **бан свят, хем ще си фалираме държавата паралелно.
317
4
 
48
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ако бяхме народ, а не ***, просто всички щяхме да откажем да работим една седмица и да ги видим тия смешници отгоре какво ще направят като няма БВП. Много бързо ще сменят плочата. А че никой не спазва мерки е от ясно по-ясно, но за съжаление на хората им писна вече.
316
11
 
22
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Най-забавни са ми онези, които си извадиха фалшиви сертификати, пък сега не могат да отидат да се ваксинират истински, защото това вече им се брои за 3-та доза :) По-добре да се смеем, че иначе трябва да плачем.
315
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
министъра да издава заповедта че радев се справи с ковид и да продължаваме напред
314
6
 
29
 
! Отговори
Доктор Ох.... преди 2 години
Жълта книжка за лудница. Това трябва да получат всички от сл. п-ство начело с Янев и през. Радев.
313
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението няма да се подобри, щото зеления сертификат стана зелен бележка, а до края на деня може да има заповед, че ковид няма, само децата ще останат да цъкат компютър по цял ден
312
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момента , зелен сертификат или зелена бележка?
311
3
 
44
 
! Отговори
jo1010 преди 2 години
Зеления сертификат няма да проработи никога, камо ли след 10 дни. Абсолютно ненужни и неефективни мерки ! Никой не може и не трябва да казва как да управляваш здравето си ! Незаконно е да принуждаваш хората да се вваксинират чрез ограничаване на правата им на достъп. 75% са неваксинирани, това е дискриминация на по-голямата част от населението на България ! Това е диктатура ! Това не трябва да се случва през 21 век ! Не съм против ваксините. Просто всеки трябва да може сам да избира !
310
16
 
4
 
! Отговори
1917-К19-2021г. преди 2 години
Нема да се плашите. Идва 7 ноември-светъл празник на другарите от Русия и България. Всички на манифестация. Задължително. Без маски, много цветя и поклон за Ленин, Сталин,Путин и Радев. 100 и повече години са това в неспирен възход на работници, селяни, интелигенцция.Вечна слава!
309
7
 
23
 
! Отговори
2030 г преди 2 години
пфайзер дето са съдени за милиарди долари за ваксини в африка , и че японците откриха графенов оксид във ваксините , а какво е графен електропроводим метал , а какво е рнк , образува синтетично днк продължение , то може да се активира транспортира посредством графена
308
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само няма да проработи, ще стане по-зле понеже всички болни ще се съберат заедно с вас в хранителните магазини където хиперспредъри с неправилно поставени маски ще осигурят на вируса невиждано размножаване. Тази събота ще падне голяма заразяване.
307
2
 
37
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ВЪВЕЛИ ГО СЕГА ЩОТО НЕ ИСКАЛИ ДА ПЛАШАТ ХОРАТА -ХАХАААААААААА-НЕ НЕ НЕ Е НИСТИНА ТОВА.
306
7
 
22
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Ваксинирах са с 3 бутилки водка,виросо пада умрел на три метра от мен!Искам тъмно зелен цертификат !В Коми кат бях да сечем тайгата при минус 50 градуса кьорав вирус не се показа.......
305
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето го доказателството, че изборите са напълно безсмислени и няма значение кой ще е на власт - да налагат фашстки мерки 3 седмици преди изборите!?
304
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава ние българите ли сме суверенът или шайка бандити в парламента? Самозабравили са се вече.
303
2
 
51
 
! Отговори
СС преди 2 години
Какъв сертификат ,когато народа умира от мизерия и студ !!!
302
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе направето го безсрочен направо. Който е дал да го бодат - доживот се смята за "наш човек". Който е отказал, си остава враг на народа.
301
10
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Няма как да заработи. Твърде закъсняха със сертификата. Локдауна посред зима е сигурен
300
4
 
9
 
! Отговори
Член на БСП преди 2 години
Дърт шумкарин!Чакаме другарката Нинова да се набоде и целата партия балабар с другаря Бурисув си вадим зельони сертификати щот кат затворят мандрите от де кашкавал за шумкарите?