Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините

Твърдението му, че препаратите са с изтекъл срок - опасно
469
Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

В сигнала Кацаров цитира думите на Борисов „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - „Прайзер“ до 30 септември им е срокът на годност“, съобщиха от МЗ.

Още по темата

„Изявлението е категорично фалшива новина“, категоричен е здравният министър.

Според Кацаров разпространението на фалшива новина, което вероятно е част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние предвид факта, че той е бил премиер, а сега е лидер на партия, което означава, че изказването му може да повлияе на решението на много хора.

„Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределн брой наши сънародници“, пише Кацаров в сигнала.

Според него деяние е с висока степен на обществена опасност и представлява и заплаха и за националната сигурност на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
388 Вожда е в президентството, има пълната власт. От много високо, се пада най-бързо.
330
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се маха веднага този продажник и предател кацарив
329
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде се покриха абразурчиците,няма ли няма ли да бранят Вожда?
328
2
 
0
 
! Отговори
До 384-А...... преди 2 години
Пич ти като частно лице можеш да ги обвиниш Кацаров и Радев за забавянето на ваксинирането и въвеждането на сертификата когато решиш,ако решението на съда което със сигурност няма да бъде в твоя полза не те устройва тогава можеш да обвиниш България в ЕСПЧ в Страсбург където също бъди сигурен няма да има решение в твоя полза!Така че ти си на ход,Дерзай!
327
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука му на Бацо! Кое не е вярно? Че е казал "Ваксините са с изтекъл срок на годност?", си е самата истина! И защо не са дарени на Норвегия ТОЧНО ТЕЗИ ваксини, щом са толкова редовни?
326
2
 
2
 
! Отговори
До372 преди 2 години
Производителят Pfizer-BioNTech е заявил публично че срокът на ваксината е удължен с три месеца това нещо е съгласувано и одобрено от EMA и FDA.
325
1
 
3
 
! Отговори
А преди 2 години
Самият Кацаров кога ще бъде подведен под отговорност заради безотговорното и смъртоносно за обществото забавяне на ваксинирането и зеления сертификат ?!!! Радев, "народни будителю", и към теб се отнася въпросът !
324
1
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Антиваксър....подкрепям те.Скоро ще има избори.Няма да агитирам никой.Мисля да гласувам за последно да дам избор на една партия,която не е била никога в парламента.
323
1
 
7
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР преди 2 години
Кацаров, ще ядеш дебелия вирус... Давай оставката, ***-ти ми фалира не само бизнеса, а и здравето
322
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Вижте какво и двамата.Ваксините ВИ не ме интересуват.И двамата си ги сложете в картуните!
321
3
 
4
 
! Отговори
До378 преди 2 години
Остави това,ние с теб и всички останали в тоя форум можем да си чешем езиците на тема Ваксини,ама това лице което се води Председател на една от големите партии в България,бивш министър председател и бъдеш кандидат такъв,е недопустимо да се изправи в национална медия и да заявиВаксините които се поставят в България са с изтекъл срок на годност!
320
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук сме само умни антиваксъри! Четем дебели книги и разбираме от всичко!Останалите сте ***!
319
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожарникаря че не е много умен е ясно на всички, ама преди да се изкаже неподготвен, за пореден път поне да си беше направил труда да се информира че производителите на ваксини казаха че няма проблем да се ваксинираш с ваксина с изтекъл срок на годност. Дори го удължи ха с няколко месеца.
318
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров нали беше АНТИВАКСЪРЧЕ? Какво стана сега?
317
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето Факта,че само днес Тук и Сега са публикувани близо 450 коментара които в преобладаващата си част са против ваксините и тяхната употреба заради "изтекъл"срок на годност,доказва,че лицето Борисов с това негово изказване СА НАСТЪПИЛИ ЗНАЧИТЕЛНИ ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ!
316
6
 
1
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Не му задиряйте на Стойчу.Толкоз сй можи .Аз затуй съм *** турил.Да сей смут и да трепи рибата,щот тя са лови в мътна вода!Ей и в сайта са вижда как,Тиквата го няма 6 месеца във властта,но ний поддържаме огъня и насъскваме публиката,коят сте вий,а вий сте толкоз глъми,че се връзвате на антиваксъри като мен,Кацаров,Мангъря и сие,дет целтъ ни е да м рети яку!Дотук са справям блестящу със задачкити на Решетя!М рети яку,руптайти против ЕС и Тиквъта и ниусетну ми падати в къпаня!!
315
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да платиш 10 лева за да отидеш на работа. Такава "гениална"идея и по турско на никой не е хрумвала
314
1
 
4
 
! Отговори
Съда си е добър... преди 2 години
ЩОМ ГО ПРИЗНАВАТ В БКСЕЛ!!!!!.... НЕ. ГОПРИЗНАВАТ САМО НАШИТЕ КОМУ. НЯГИ....
313
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На ваксината примерно срокът на годност е до днес , но производителят казва , че може срокът да се удължи с още 3 месеца . Дали производителят е изследвал как ваксини с удължен срок на годност действат здравословно на ваксинираните?
312
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда,време е да видим имали такова 'животно'-независима прокуратура и съд във България,деянието си е направо за наказание по чл.326.ал.2 от НК