Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините

Твърдението му, че препаратите са с изтекъл срок - опасно
469
Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

В сигнала Кацаров цитира думите на Борисов „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - „Прайзер“ до 30 септември им е срокът на годност“, съобщиха от МЗ.

Още по темата

„Изявлението е категорично фалшива новина“, категоричен е здравният министър.

Според Кацаров разпространението на фалшива новина, което вероятно е част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние предвид факта, че той е бил премиер, а сега е лидер на партия, което означава, че изказването му може да повлияе на решението на много хора.

„Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределн брой наши сънародници“, пише Кацаров в сигнала.

Според него деяние е с висока степен на обществена опасност и представлява и заплаха и за националната сигурност на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
1
 
0
 
! Отговори
Кога? преди 2 години
Кацата кога е излезал от пандиза.
350
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като фирмите производители на ваксини са освободени от отговорност може вместо дата на годност да пише ХХ.ХХ.ХХХХ!
349
4
 
9
 
! Отговори
ББ на сапун преди 2 години
Кратунката ги кара в бус за кренвирши, а сега реве, че били изтекли. Наглостта няма край!
348
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! За 6 месеца Кацаров най- накрая намери компромат срещу Борисов. Ало, ровихте и чегъртахте и какво намерихте? Ако вас ви съдеха за рекъл-казъл, досега всички да сте в затвора!
347
3
 
8
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Те ромите от Градец казаха,че не искат да се боцкат с тези ваксини преди Бойко. Кацаров,ти българите за нищо ги нямаш. Ще пробутваш ваксини,за които фирмата удължава срока с три месеца,ама тя има ползи от това. Обяснявате ли на хората това преди да ги сложите?
346
5
 
4
 
! Отговори
До402 преди 2 години
Кой документ бре пале?Всички партиди ваксини на които има краен срок АВГУСТ могат да бъдат използвани още три месеца включително!Удълженият срок не се отнася за партиди които изтичат ЮЛИ и по-рано!
345
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недей да дръкаш глупости!Всички партиди ваксини чиито срок изтича след месец август включително,могат да бъдат използвани още три месеца !Това ще рече че ако партида ваксина на която е отпечатан краен срок 08.2021 година може да бъде използвана до 11.2021 година
344
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките на Борисов подведоха Кацаров!
343
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документът е в интернет на страниците на ЕМА и изрично е посочено, че решението за удължаване на срока на годност на Комирнати важи за партиди произведени след 10.09.2021г. Това, че ни управляват неграмотни калинки, които не четат текстовете на ЕМА, а въпросните се превеждат и на български, се дължи на факта, че МИНИСТЕРСТВАТА СА ПЪЛНИ С ЕКСПЕРТИ ДИПЛОМИРАНИ С ТРОЙКИ НА ИЗПИТИТЕ ВЪВ ВУЗ.
342
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вервам на Бойко и затва нема да се ваксна! Той им знае игрите и аз мухлясала ваксина нещем. Да е жив и здрав че ни предупреди!
341
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям *** този Кацаров. Не си свърши работата, а само слухти и търси под вола теле.
340
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При условие, че Ковид ваксините са изобетени преди по-малко от година, как знаят колко време е годността им??
339
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се покаже на обществото това разрешение. Медиите да издирят и публикуват този документ. Дали не сбърках, че се ваксинирах ?
338
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взе да ме хваща страх с какво са ме имунизирали. И двете ваксини си ги сложих през октомври. Ужас!
337
3
 
8
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
До 392 до 391 Ти си просто един мошеник същия като Кацаров.От 9 кладенеца носиш вода за да оневиниш некадърника и мързеливци Кацаров,който 6 месеца драма, ходеше си на почивки,пълен хаос с панемия та и накрая ваксини с изтекъл срок.Защо тях не ги подари или продаде а щом годността им е 3 месеца,след изтичане на срока.Може би от любов към българите?Бизсрамници сте вие всичките,,почтени".
336
5
 
11
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Лъжец-ваксините са били с изтекъл срок но все още,, годни".Борисов много простичко и ясно го обясни така,че всеки да го разбере-като кофичака кисело мляко с изтекъл срок от 2- 3 дни.Ваксините Кацо не са кисело млякоТова го потвърдиха и медицинските служби.Хем виновен,хем се перчи всички сте нагли некадърници
335
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка нормална държава подобен гаф да се ваксинират хора с ваксини с изтекъл срок на годност ще свали управлението на държавата с ИМПИЧМЪНТ на ГЛАВНИЯ СЕЛСКИ БИК.
334
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПРОТИВ, удължаването на срока на годност на КОМИРНАТИ с 3 месеца важи за партидите произведени СЛЕД 10.09.2021г. и чичо ти Кацаров много го е загазил като не си чете лично инструкциите. Всички ваксинирани с изтекъл срок на годност Комирнати могат да го ОСЪДЯТ, ако имат нужда от пари.
333
6
 
3
 
! Отговори
До391 преди 2 години
Напротив и EMA и FDA са одобрили удължаването на срока за употреба на ваксината три месеца след упоменатитият срок на годност,на база това решение такива ваксини се използват в цяла Европа и Щатите!Сега пробвай с нещо друго да оневиниш Борисов и да обвиниш Кацаров тук издишаш тотално!
332
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров да представи писмена инструкция от ЕМА, че е разрешено прилагането на ваксина Пфайзер с изтекъл срок на годност спрямо фабрично упомената на флакона. ЕМА не е разрешила подобно нещо.ЕМА е изказала становище, че може да се удължи срока до 3 месеца след изтичане на споменатия на флакона срок на годност. Усмотрението ЗА ПРИЛАГАНЕ е взето изцяло от МЗ на България.