Словения с най-високия процент заразени от началото на пандемията

Правителството не изключва нов локдаун
Обновена: 31 окт 2021 19:59 | 31 окт 2021 19:58, Веселина Йорданова
53
Словения с най-високия процент заразени от началото на пандемията

През последните 24 часа в Словения са били регистрирани 1663 новозаразени с коронавирус. Делът на положителните от направените тестове е 42,1 процента, което е най-високият процент от началото на пандемията, съобщи хърватската телевизия Ен1.

Средният брой случаи през изминалите седем дни е бил 2276, съобщи днес словенският национален институт по обществено здраве.

Броят на активните случаи също е рекорден - 27 720. 14-дневният брой на случаите на 100 хиляди души от населението се е увеличил до 1314.

Според словенското министерство на здравеопазването ваксинирани са 53,1 процента от населението.
Броят на хоспитализациите продължава да се увеличава и е достигнал до 572, от които 138 пациенти са в интензивни отделения. През последните 24 часа са починали шестима пациенти.

Правителството не изключва нов локдаун, ако броят на пациентите в интензивните отделения достигне до 180.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Словениякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Това е токсично лекарство за борба с *** по животните. Аз лично предпочитам ваксината за хора.
45
2
 
0
 
! Отговори
До зад теб преди 2 години
Заради подобни на Вас индивиди все сме зад другите. Първи сме само по всичко лошо. Питеци!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНа запад направо пищят срещу ивермектина. Нали ако се разбере че има лекарство против ковид, ваксините ще станат излишни и бигфарма няма да изкара парички.
43
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Кацаров, как спите некадърници ?Всички търпим злобата и неадекватни ви решения!Оставка и съд
42
20
 
16
 
! Отговори
Do 40 преди 2 години
Това го слушам от разни умници вече година! Миналия Април мангъра твърдеше, че вече 200 000 човека в БГ са прекарали вируса!При оптимистичния вариант един заразен да заразява 1 ден, още миналия Август трябваше да сме го изкарали всички и да се е свършило!Ама не е!Що? Щото повтаря!И не всички градят имунитет! Носете маски и спазвайте дистанция бе, ***.. като не искате да се ваксиниратеТака ли не разбрахте какво трябва да се прави за да свърши
41
31
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Словения се чуди за затваряне при няма и 20 починали и малко над 100 в интензивното, и 50% ваксинирани. У нас има едва 20% ваксинирани близо 700 в интензивното и умират по 150 на ден. Ние се чудим дали не отворим. Не, бе, пълно затваряне и особено за неваксинирани без да имат основания за непоставяне на ваксина.
40
5
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Приключило е лятото? Вие не гледахте ли какво ставаше по света? Нищо не е предполагало, че лятото нещо е приключило у нас. А само че още не е почнало. Делтата, като и всичко останало, у нас просто дойде по-късно.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не приключва. И лятото си мислехме, че е приключило, а дойде най-смъртоносната вълна.
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се замислите за високата смъртност у нас, че може докторите, които не емигрираха, да са си толкова кадърни!
37
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро свършва цялата пандемия, почти всички са го преболедували, с игла или без, на финалкните прави е цял свят и скоро всичко приключва
36
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това показва изследване на университета в Тел Авив. Проучването сравнява близо 400 души. Те са имали положителен тест за коронавирус 14 или повече дни, след като са получили една или две дози от ваксината. Сравнени са със същия брой неваксинирани пациенти със заболяването. Сред ваксинираните степента на разпространение на варианта е осем пъти по-висока от тази на неваксинираните
35
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
повече ваксинирани, повече заразени, доказано е, че с ваксата бройката расте
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксърите да обяснятПоловината са ваксинирани, другата половина- положителни. Проста сметка
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така ,нали искаха даже и зелен сертификат за работещите от вкъщи ? Явно имат много фалшиви сертификати .
32
21
 
6
 
! Отговори
Само факти преди 2 години
В страните с над 75 % ваксинирани, нивото на тежко болни е много ниско Израел , Великобритания и САЩ започнаха много силно ваксинационната си кампания, но спраха на много ниско ниво. В израел са ваксинирани САМО 61% от хората.
31
10
 
23
 
! Отговори
Д-р Светлозар Сардов преди 2 години
- Защо наричате пълно малоумие издаването на сертификат след първа доза ваксина?- Фактите са следните: Оказва се, че ваксинираните се заразяват и разпространяват ковид, т.е. заразяват и други, в еднаква степен, както и неваксинираните непреболедували. Даже нещо повече, в страните, в които има много висока степен на ваксинация с над 85-90% има и положителна тенденция ваксинираните повече да разпространяват вируса, отколкото неваксинираните. Затова има обяснения, има достатъчно очевадни данни в тези страни и публикации от достоверни източници, че това е така и се потвърждава от практиката.
30
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее... Стига де! Убихте детските мечти. 53% ваксинирани и повече заболели от всякога... Нали ваксините и сертификатите пазеха? Как става да има повече хора в болница?
29
8
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Костадин Костадинов с номер 5
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че тук няма кой да се погрижи за лечението на болните, преди да стигнат до болница - снимка, сатурация, дексаметазон, колхицин, ивермектин... За толкова време не се създадоха истински ковид зони, в които да преглеждат и лекуват навреме по протокол. Може би трябва да питат в Словения как е организиран този процес?
27
14
 
20
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Числата показват, че колкото повече са ваксинирани, толкова повече са положителни. 53% ваксинирани - 45% положителни тестове.