Лекар: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат мерките

Спазват се проформа навсякъде, смята д-р Георги Миндов
2 ное 2021 21:55, Анисия Иванова
138

Локдаунът нищо няма да направи, тъй като 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът, заяви председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов в "Денят ON AIR"

"Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите. Това е, защото трябва да се покаже, видите ли, този министър и това служебно правителство не си върши работата. За мен то си свърши много добре работата. Това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът", обясни д-р Миндов.

"Ние не сме Китай да ги затворим хората по къщите и до един да ги тестваме, както направиха в Ухан. Ако хората не осъзнаят какво се случва, няма да стане това нещо. Ако те не го осъзнаят сами, ние никога няма да тръгнем в посоката на всички страни, които са нации, съхранили се в хилядолетията и показали, че точно затова оцеляват, когато има проблем, те се сплотяват - ние се разединихме", подчерта д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

"Имам чувството, че сме станали контролна група - с най-висока смъртност, с най-малко ваксинирани, най-бедната страна в Европа, всичко най-лошо ни се струпва на нас и ние продължаваме да викаме: "Някой ни е виновен". Кой ни е виновен? Ваксини ли нямаше? Мерки ли не се наложиха? Какво още трябва да се направи?", попита той.

Д-р Миндов заяви, че първа вълна не сме имали, защото тогава затворихме всичко.

"В момента общественият живот продължава в пълна сила да върви, всички се движим навсякъде. Мерките се спазват проформа навсякъде. Дори контролът е проформа навсякъде. Всеки трябва да е отговорен. Локдаунът всеки си го прави за себе си", поясни още гостът.

"Места няма. Лекари няма. Кислород няма. И парите не им дават на лекарите. Това според мен е прекалено", обърна внимание д-р Миндов.

"Никой не може да предвиди как ще протече Ковид-19 при конкретния човек, при конкретната имунна система. Затова никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо и всеки трябва да е отговорен към себе си и към своите близки", изтъкна председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов коментира протестите срещу мерките с думите: Всеки прави каквото си иска, никой не върши каквото трябва, но всички участваме.

"Това, което вирусът прави и този щам, който е последният, е, че унищожава белия дроб", разясни той

"Сега разчитаме на моноклонални антитела при лечението. Много е скъпо лечението.  За нас като най-бедната страна, пак не е достъпно това лечение. То трябва да се започне в по-ранните етапи. Трябва да се прави в болнична обстановка. Това е световно лечение. Има практика. Използва се в цял свят", обясни медикът.

"Ние в момента нямаме право нито административно, нито възможност по Здравна каса да изписваме безплатни лекарства. Имаме готовност техническа, но ще ги изписваме едва тогава, когато имаме готова амбулаторна процедура", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Ц преди 2 години
Славянин = Христос!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ц до славянин Смрадлика и молитви. :)))) П.С. Мани мани. :))))
51
0
 
1
 
! Отговори
Ц до славянин преди 2 години
С какво по- точно си лекувал възпален зъб? Само питам, щото съм зъбодоктор - да понаеча нещо. Не се шегувам. Уча се от всичко и всеки.
50
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Затова аз за лекари признавам само хирурзи и анестезиолози. Всички останали са само медицински консултанти и душеприказчици. И подозирам, че от въората групс идват апологетите на ковидизма.
49
2
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Пич, ти си на друга планета.Тук ти говорим за вируси, възпален апендицит, счупен крак.Ти ми говориш как монасите от Шао Лин си налагат синините и натъртванията на мускулите с билки.Изобщо, разбираш ли за какво става въпрос?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 62 от славянин "Важното е че не ми отговаряш на въпроса с какви средства и методи монасите от Шао Лин си лекуват ежедневните травми!" За какви травми става дума? Как лекуват спукан апендецит, разкажи ми.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 64/66 Е, то пак ще е със силата на мисълта. Със силата на мисълта на някой лекар, който ще я използва за да му намести крака с ръжете си и след това да го гипсира, пак с ръжете си. Такива като салвянина са застинали във 7мата си жизнена година и още си мислят, че нещата в днешно време стават както ги прави Йода в Междузвездни войни.
46
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЛОКДАУНЪТ ТАКА ЩЕ СЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА, ЧЕ ЩЕ ПРИДОБИЕМ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗБИРАМЕ ОТ КОЕ ДА УМРЕМ - ОТ КОВИД ИЛИ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ. ПРЕДСТОИ.
45
0
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Пиян шофьор те блъска и си чупиш крака.Може ли да ни кажеш как ще си го наместиш, съа силата на мисълта и билков чай?
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 54 от славянин Монасите от Шао-Лин са много добър пример: ако няма кой да ги храни ще умрат от глад! Иначе по цял ден подмотване. Тия стрес не знаят какво е. Нито отговорност.
43
0
 
0
 
! Отговори
Ацо преди 2 години
Че този министър миналата година беше във тези 85% господине! Така че не ми го оправдавай ако обичаш!Негово задължение е като прилага мерки да помисли и за контрола върху тях!А не да гледам някакви *** как бият министър а полицаите пърхат около тях като пеперудки!!!
42
3
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Хахаха..нее, не мога...Оо..не, щом намеси монасите от шаолин..аз вече съм безсилен.Този ти аргумент обори всякаква нужда от съвременна медицина.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 53/57 Тоя пич не е имал нищо повече от леки смущения на опорно-двигателния апарат (ако и това е имал) и си мисли, че "е хванал Господ за шлифера". Такива нехранимайковци, които почти са застинали във пространството, пореди което най-многото което може да им се случи е това, си мисят, че ще е така цял живот. Естествено, те нямат нито сериозен стрес, нито отговорности и целия им живот минава в това да "се гледат". Нулева полза за развитието на обществото.
40
0
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Има много некадърни лекари и тотални алчни типове.Има и много съвесъни и кадърни.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците и лекарите, често са масови убийци и разбойници.
38
0
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Хаха...че и си вярваш.Ходи в болницата да им кажеш да се лекуват със силата на мисълта.Абе...здравословния.Ако паднеш или кола те блъсне и си счупиш крака...сам ли ще си го наместиш?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
анафилактичен
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 42 от славянин "Аз съм напълно съгласен, винаги ще ти докажа че нямам нужда от доктори и мога да се лекувам сам!" Така ли? Я кажи как ще си "излекуваш" сам един спукан апендицит, че ми е любопитно? А тежък анафикатичен шок? М?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 46 от славянин Не ми дреме за личния ти опит. Ти не си мащаб. И тепърва те чака веселбата. Това ти го ГАРАНТИРАМ!
34
1
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Давай. И твоята фамилия, също.Чай и мед.