Лекар: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат мерките

Спазват се проформа навсякъде, смята д-р Георги Миндов
2 ное 2021 21:55, Анисия Иванова
138

Локдаунът нищо няма да направи, тъй като 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът, заяви председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов в "Денят ON AIR"

"Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите. Това е, защото трябва да се покаже, видите ли, този министър и това служебно правителство не си върши работата. За мен то си свърши много добре работата. Това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът", обясни д-р Миндов.

"Ние не сме Китай да ги затворим хората по къщите и до един да ги тестваме, както направиха в Ухан. Ако хората не осъзнаят какво се случва, няма да стане това нещо. Ако те не го осъзнаят сами, ние никога няма да тръгнем в посоката на всички страни, които са нации, съхранили се в хилядолетията и показали, че точно затова оцеляват, когато има проблем, те се сплотяват - ние се разединихме", подчерта д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

"Имам чувството, че сме станали контролна група - с най-висока смъртност, с най-малко ваксинирани, най-бедната страна в Европа, всичко най-лошо ни се струпва на нас и ние продължаваме да викаме: "Някой ни е виновен". Кой ни е виновен? Ваксини ли нямаше? Мерки ли не се наложиха? Какво още трябва да се направи?", попита той.

Д-р Миндов заяви, че първа вълна не сме имали, защото тогава затворихме всичко.

"В момента общественият живот продължава в пълна сила да върви, всички се движим навсякъде. Мерките се спазват проформа навсякъде. Дори контролът е проформа навсякъде. Всеки трябва да е отговорен. Локдаунът всеки си го прави за себе си", поясни още гостът.

"Места няма. Лекари няма. Кислород няма. И парите не им дават на лекарите. Това според мен е прекалено", обърна внимание д-р Миндов.

"Никой не може да предвиди как ще протече Ковид-19 при конкретния човек, при конкретната имунна система. Затова никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо и всеки трябва да е отговорен към себе си и към своите близки", изтъкна председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов коментира протестите срещу мерките с думите: Всеки прави каквото си иска, никой не върши каквото трябва, но всички участваме.

"Това, което вирусът прави и този щам, който е последният, е, че унищожава белия дроб", разясни той

"Сега разчитаме на моноклонални антитела при лечението. Много е скъпо лечението.  За нас като най-бедната страна, пак не е достъпно това лечение. То трябва да се започне в по-ранните етапи. Трябва да се прави в болнична обстановка. Това е световно лечение. Има практика. Използва се в цял свят", обясни медикът.

"Ние в момента нямаме право нито административно, нито възможност по Здравна каса да изписваме безплатни лекарства. Имаме готовност техническа, но ще ги изписваме едва тогава, когато имаме готова амбулаторна процедура", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарю, когато преди 9 години приеха майка ми в спешното отделение след повторна операция от рак, дежурната гледайки в резултатите от изследванията, че креатининът и беше 790 каза "Ми то не е толкова много", при референтни граници 68 - 98. Наложи се обаче да я сложат на хемодиализа. След няколко дни почина!Такива лекари ли заслужават уважение според вас???Да, не приемаме мерките, защото те са идиoтcки!Защото рядко се намират нормални лекари!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя гледа на кълбо на боб и на кафе този е факир,оня денка една ромка ме спира и ми вика имашли една цигара аз викам не пуша после вика искашли да ти гледам за 9 дена на пред аз и викам нямам пари тя вика е нямаш ли 5 лева и аз си тръгнах пеша без да чакам автобуса.та те и тоя така как разбра колко българи не удобряват мерките явно звездите му ги говорят и има превидени по сред бел ден.
11
3
 
13
 
! Отговори
Edin преди 2 години
Спомням си,че имаше проучване за ефективността на ивермектина срещу Ковид 19 и бяха събрали информация от български болници, участваше и кардиолога Иво Петров. Резултатите бяха обнадеждаващи. Какво стана с това проучване и прилага ли се ивермектинът в момента като част от протокола за лечение. Погледнете в Гугъл ''Иво Петров ивермектин''
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бълггараците избраха Тиквоний го казах, "МАЛЪК НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОцТ НРОДЕЦ"........
9
4
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо и всеки трябва да е отговорен ---///---- Тоест, предписваш ми да стана тревожен психопат и да си самонагнетявам страх и фрустрация? Абе, тия момчета никой ли не тества, преди да нденат белите престилки? Па като ти аресва българската нация, емигрирай на Запад. Тука доброволно си нахлузват маските на носа, за да докажат, че са истинска сплотена нация.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки селянин с купена диплома счита за нужно да се изтъпани в някоя медия и да дрънка небивалици..............СМЕХ
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България си е супер. Ако разкараме и тези политици от служебното плюс бившите мафиоти ще си стане точно идеално да отпаднат всички мерки и пандемията да приключи с решение на парламента от 1януари 2022.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно по време на осмата вълна когато "ваксърите" (тия с пет бустера) ще обвиняват "антиваксърите" (тези със само два бустера) че не се бодат достатъчно интензивно.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 Защо това да искат от вас да се ваксинирате е "притискане", но иначе задължително да трябвало да се васкинират тези над 65 ви е ОК? Щото не сте вие ли?
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦИРК КОВИД "През 2019 бяхме обявени за държавата с най-висока смъртност в ЕС. Тогава заради системата на здравеопазването. Но виж, сега заради КОВИД. Мда, вече вие сте виновни че не се боцкате." Тва е все едно да кажеш, че е нормално в България да умират най-много от катастрофи, защото смъртността така или иначе ни е най-висока в Европа. Вие нещо на втория етаж имате ли или тия глави ви случат само за да си закачате шапките на тях?
3
2
 
22
 
! Отговори
Противоречие преди 2 години
"Това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът", обясни д-р Миндов" Абе д-р Миндов,противоречиш си бе! Я виж какво си казал още: 1) Дори контролът е проформа навсякъде 2) И парите не им дават на лекарите 3) Затова никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо 4) Ние в момента нямаме право нито административно,нито възможност по Здравна каса да изписваме безплатни лекарства ВИСЧКИ ТЕЗИ неща Кацаров ги ОМАЗА, тъй че не обяснявай как не бил виновен
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тапир, като начало може да напишете съставките на ваксините. После може да накарате производителите да си носят отговорността за здравейте на хората. Да премахнете клаузите на застрахователите, че при ваксиниране с ваксина за ковид застраховките отпадат. Няколко малки стъпки....за начало.
1
4
 
39
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
През 2019 бяхме обявени за държавата с най-висока смъртност в ЕС. Тогава заради системата на здравеопазването. Но виж, сега заради КОВИД. Мда, вече вие сте виновни че не се боцкате.