Учениците се връщат в клас при тестване 2 пъти седмично

При осигурена безопасна среда, това може да стане от другата седмица
Обновена: 3 ное 2021 16:49 | 3 ное 2021 16:45, Красимир Ангелов
185
Учениците се връщат в клас при тестване 2 пъти седмично
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министъра на здравеопазването са определени условията, при които учениците могат да се върнат към присъствено обучение в общините, където 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население.

Децата могат да се върнат в клас при тестване 2 пъти седмично, а учителите без сертификат също ще се тестват, става ясно от заповедта.

Още по темата
Условията изискват осигуряване на безопасна среда. Те включват тестване на всички деца с щадящи тестове два пъти седмично. За педагогическия и непедагогическия персонал също ще се изисква тестване, ако лицата не притежават сертификат за ваксинация, преболедуване или антигенен, или PCR тест, съобщиха от здравното министерство.

В общините, където 14-дневната заболяемост е между 250 и 500 на 100 000 население, училищните власти могат да избират между два варианта – 100% присъствено обучение при осигурена безопасна среда с щадящи тестове, или без тестване, но за 50% от паралелките по ред, определен от министъра на образованието. При 14-дневна заболяемост под 250 на 100 000 население не се изисква тестване на деца и персонал.

Заповедта дава възможност присъственото обучение да започне след 8 ноември, но конкретните дати за всяко училище ще зависят от готовността за въвеждане на противоепидемичните мерки.

Допуска се присъственото обучение да се въвежда за отделни училища или дори отделни класове, в зависимост от преценката на образователните институции и създадената организация.


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
6
 
! Отговори
Присъственото преди 7 месеца
образование ПРИКЛЮЧИ....Не ги е грижа за децата, изпълняват разпоредбите отвън...Масово родителите са ПРОТИВ ТАЗИ ГРОТЕСКА....САМО РАЗНИ НПО-ТА СЕ ПЪНАТ ДА ПРОКАРАТ ДИРЕКТИВИТЕ ЗА МАСОВО ОТРАВЯНЕ С БЪЛВОЧИТЕ...В цяла Европа населението е против това издевателство....
153
0
 
13
 
! Отговори
На инат пускат преди 7 месеца
Вместо грипна ваканция за децата ги пускат да се заразяват. Толкова ли НЕ могат да съобразят че СЕГА НЕ БИВА да се ПУСКАТ ИМА ВРЕМЕ през ПРОЛЕТА и ЛЯТОТО да отучват НЕКА СЕГА ОТМИНЕ първа 4-тата вълна на зараза какви занятия какво здраве всимко погубват и ще обърнат в хаос сега, ако не оставят децата на мира в грипна дълга ваканция.
152
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И два пъти дневно да е... е без значение... Може да се заразяват във всеки един момент.
151
1
 
14
 
! Отговори
Ганчо зубидрен преди 7 месеца
Веднага започвам да смятам... Един набор ученици го закръглям надолу и получавам 50000 ученика. Няма да добавям от осми клас и нагоре... Остават 7 набора по 50 хилки... Минимум 350 000 теста по 2 всяка седмица... Ако печалбата от един е левче, на седмица данъкоолатеца ще губи по 700 000 лева... Всяка седмица,някоя мутра ще купи за себе си и държанката по едно джипче с фулл екстри... Всяка седмица...
150
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Невероятен бизнес направиха тия. Според мои източници дори можеш да си купиш негативни или позитивни близалки. После се чудят що някакъв район бил червен - ами купили са си позитивни тестчета. Китай продава всичко по всякакви изисквания!
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всяка седмица се измислят нови безумни разпоредби за натиск и маркетинг, за да се редят хората на опашка за баницата. И предния чобанин и този се натягат и подмазват на Биг Баничарна - иначе няма да захлебят и ще са аут от бизнеса :-х
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко е проформа. Няма да остане време за часовете и програмата за деня. Целта на цялото мероприятие е да се усвоят парите за тестовете на техните фирми с близалките.
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Благодарете на НПО-тата подкрепяни от Да България за това.
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То едно учене ще бъде, докато ги тестват, обработят резултатите, дезинфекцират и изхвърлят биологичните отпадъци на 25-30 деца и то ще е станало време да си ходят, да оставим настрана безумната идея това да се прави от учителите в тесните и задушни класни стаи.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В детските градини как ще е? Някой знае ли нещо относно детските градини?
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми щом така казват Радевите експертни значи няма как да грешат. Искам първо майките от "Системата ни убива" дето бяха много активни на протестите първи да си изпратят децата на училище. Нали заради тях и палаткаджийте дойдоха тези по-добри времена.
143
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хора, предлагам да отидем да хвърлим в лицата на министрите по едно пликче с 13 лева в него. Щом са им толкова важни парите за тестове да бъдат усвоени, че връщат децата на училище в разрез с всяка логика. 13 милиона за тестове за 1 милион деца, означава че едно дете струва 13 лева. Толкова оцениха здравето и живота на децата ни, 13 лева! Колко струва живота и здравето на децата ви, дами и господа?
142
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ковида си направи гавра с Радеф, да загуби изборите на втори тур
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До една от митинга, Америка е и държавата в която има най-малко ваксинирани деца със всички останали ваксини. Не ми говори за Америка другарко от митинга. Кажи ми как от десетилетия при грипни пандемии затваряхме децата в грипни ваканции без да учат по никакъв начин, а днес при ковид пандемия и при грипна заедно с нея, ги връщаме в училище? Ковида ли е по-безопасен от обикновен грип или някой повече мисли за дараверата с тестовете, отколкото за здравето?
140
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боже мили, ела си пребери версиите! В момента сме в ситуация на ковид и грипна епидемия едновременно. От години в ситуация на грипна вълна децата си стоят в къщи без да учат. Сега поне учат. Част от децата говорят и кашлят, а повечето учители също кашлят. Чувам го като родител. Ако ги върнат в клас, направо ще се оцвети картата в черно. Защо правят това? За да се харесат на една шепа майки, които не искат да си гледат децата в къщи ли? Или предизборно, за да ни затворят и да не отидем да гласува
139
0
 
1
 
! Отговори
Кой аз? преди 7 месеца
Каква мила дума .... Аз ако съм ***, това какво прави келепирската гнида ганьовска.... Не си гледал боен клуб Денков.... Нещата са много грозни когато Брад Пит е лошото алтерего на Едуард Нортън ... Виж сега то е толкова рядко явление в нашата реалност такава гнида да си получи заслуженото, че ще го убием безплатно и никакви ограничителни заповеди и всякакви неща могат да спрат господин Хайд. Аз съм бил маймммуна - обидих се!
138
9
 
3
 
! Отговори
Един от митинга преди 7 месеца
От днес се ваксинират всички деца в САЩ на възраст от 5 до 10 години ! Въобще не се питам какво мислят родителите на деца в тази възраст! Дали да се ваксинирет или да не се ваксинират!Оставям отговора открит!АМЕРИКА страната на неограничените възможности и шанс за успех и страната на баламите и недоучени мозъци във БГ! Комунистически *** и носъществени в реалния свят висшисти , чието образование в Европа и Света никой не го има за научна тежест!
137
1
 
26
 
! Отговори
Гасът на Разума преди 7 месеца
Да си обяви ваканция за децата докато положението се овладее с тази вълна. Както правят грипни ваканции за децата сега ТОВА Е ЛУДОСТ в разгара на ЗАРАЗАТА да ПУСКАТ ДЕЦАТА. БЕЗУМНИ И ЛУДИ ХОРА УПРАВЛЯВАТ Държавата !!!
136
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Достатъчно!!!!!! Всички на улицата да изметем фашагите!
135
0
 
8
 
! Отговори
Болно ми е! преди 7 месеца
Щеше ми се да ти кажа Денков, че това е хайка за вълци, ама за съжаление е просто хайка за една царска гнида и то корумпирана.Хайката предстои тепърва!