Нямало място за спокойствие, ще има и пета вълна на COVID-19

Трябвало да се усили тенденцията на решителни действия за ваксиниране
377
Нямало място за спокойствие, ще има и пета вълна на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доц. Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация у нас, заяви, че не е успокоителен начинът, по който се развива епидемията в България.

"Не знам на какво се дължат оптимистичните прогнози на част от отговорните лица, защото все още и на дневна, и на седмична база имаме висок брой новозаразили се, твърде висок брой загинали хора. Платото, за което се говори, е също много условно - особено на фона на ниския брой ваксинирани, аз не виждам никакви поводи за оптимизъм", коментира той пред БНР.

Още по темата

Според експерта от СЗО през цялото време сме в една потенциална много висока опасност, която ни различава много от другите европейски страни. Той очаква пета вълна на коронавируса у нас и смята, че трябва да се усили тенденцията на решителни действия за ваксиниране.

"Над 50 на сто ваксинирани трябваше отдавна да постигнем, а хората дори не спазват мерките. Дори Румъния е по-добре от нас. По данни на СЗО ваксинираните медици са едва 26 на сто в България", каза още доц. Околийски.

Експертът е категоричен, че здравната ни система има нужда от реформа и от СЗО са дали препоръки за това.

"Ваксинираните много рядко могат да предават вируса. Те преболедуват леко и не умират от коронавируса", посочи още доц. Околийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
1
 
! Отговори
каналин преди 2 години
Каквото и да се предприема ще е да могат да удържат болниците т.е ще се протакат нещата във времето. Друг начин няма. А ваксините на този етап намаляват умрелите. За справка Швеция с 84% ваксиниран има 3 умрели с КОВИД на 1 милион за 14 дни, България с 24% ваксинирани има 300. Въпроса е дали сме О.К природата да си вземе старите и болните или ще им се дава шанс с ваксини, бустери и ре-ваксинации. Хуманен въпрос!
272
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък предлагам дасе затворят болници, клиники и аптеки инещата да се оставят на самотек. А след като се завъргалят трупове по улиците всички конспиратори да ги провесят по диреците от уличното правосъдие. Няма друг ефикасен начин да се убедят овцете, че са на заколение.
271
1
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Не само пета, ще има и шеста вълна. Те на моретата и океаните вълните са си безброй много. Работещите в БНБ изобщо не искат да се ваксинират. Те предпочитат да си броят стотинките, а пък аз доларите, еврата и другите валути ! Честито на новите министри !
270
0
 
5
 
! Отговори
! преди 2 години
Наште да вземат да отчитат повече проценти ваксинирани за тез!!! Всички стъкмистики фалшиви- само ковидните не могат! То бива тормоз, ама чак толкова. Ами, не искам да милеят за живота ми.
269
3
 
2
 
! Отговори
НОВОТО ШИПЧЕ преди 2 години
Тези кото не си слагат ваксини и не ме тормозят няма да ги барам ,ама на другите ще им кажа аз как се прави мръсно на вирус със ваксина !
268
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До гг 311- Нови, стари все тая. И новите че са б-о-к-лук като сегашните. Защо фармата да се охарчва за нови, като и тия се харчат добре? Ваксини срещу грипни вируси дето да вършат работа - няма.
267
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми пета, шеста, каквото кажат наднационалните господари от фармата. Оффф чакай то пък тръгна от китайски прилепи..
266
0
 
12
 
! Отговори
Господине да не сте преди 2 години
ПИЛ ? Не чухте ли че идва съвсем нов модел ковид от Африка ,къде сте тръгнали със тези стар модел ваксини ,защо лъжете хората да се дупчат със нещо което не ефективно ?
265
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият начин за излизане от този унищожителен омагьосан кръг е МАСОВО ВСЕНАРОДНО ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦИТЕ И ПОМИТАНЕ НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИКОЗДРАВНА МАФИЯ И ВСИЧКИ НПО-СЛУГИ НА МАФИЯТА И ВРЪЩАНЕ НА СТАРИЯТ НОРМАЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ,СЪС ВСИЧКИТЕ МУ ПЛЮСОВЕ, МИНУСИ И РИСКОВЕ !!!Няма друг начин!Всичко друго е унищожение,както на отделния човек,така и на обществото,като цяло!Изборът е наш!!
264
0
 
16
 
! Отговори
ТОЗИ"ЕКСПЕРТ&qu преди 2 години
не знае ли,че ваксинирането не води до значим резултат,не чете ли какво казва СЗО,не е ли осведомен за но вия щам?Хайде,да си получава парите и да не ни внушава неистини,да спре с плашенето.Платен лъжец!
263
0
 
8
 
! Отговори
Che Gevara преди 2 години
V reme e za revoliusion ako iskame svoboda.Darom ne se dava trqbva da se biem to se vidq
262
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Я опитай пак; Право ти казва човека(293)за измислените ваксини и принудителното ваксиниране ,а ти бива да слезеш от черешата !
261
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ка щяло?! Смеем ли да са успокоим? Ей-на, и светилото Кунчев още не е изгрело да блесне и да освети пътя ни към абокатите и постоянните вливки!
260
1
 
32
 
! Отговори
pronto преди 2 години
Ама разбира се, че ще има пета вълна, и 105-а ще има, и поне толкова бустерни дози ще трябват... Ваксиниране до гроб, това е идеята, като целта е пълно подчинение не всички хора, и в последствие - заробване и обезличаване...
259
0
 
13
 
! Отговори
Нови мерки преди 2 години
Забранете на хората да правят секс и да не правят бебета по време на епидемии. Глоби за неспазване на дистанция това включва и секса.
258
0
 
15
 
! Отговори
Ура иде 5G преди 2 години
Иде 5 джи вълната после ще бъде 6-та вълна. Хората тотално да психясват кукундури и куковци. Най-важното па да се засрамят или стресна тея хора да престанат да правят секс и бебета срамота е и лудост е спере запрете се малко бре хора.
257
1
 
4
 
! Отговори
смях преди 2 години
доктора поискал всички съставки които е използвал за да направи хапче трябва да повтори всичко и стане мнооого богат, афрото му казал: Док имам вече апетит пробвай съставките сам:) доктора вече не искал да стане богат...
256
1
 
14
 
! Отговори
smjah преди 2 години
Ю.африканец лепнал последен модел ковид, доктора му казал имаш 12ч живот, афрото се напил за последно, ял каквото му падне защото нямал апетит и мирис... за последно и получил за подарък Диария, паднал след като се насрал върху насраното и глътнал малко от същото, на сутринта имал апетит и 36.1 температура както и негативен тест. Яжте пийте и всичко ще е О.К.
255
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се тествайте. Засилете си имунитета. Ясно е че управляващите не знаят какво правят или вредят умишлено.
254
0
 
24
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
""Нямало място за спокойствие, ще има и пета вълна на COVID-19"" Няма място за безспокойство, ще има и шеста ,и седма и n+1 вълна , и така до краят на вечността