В Австрия - глоба и затвор за неваксинирани

Изключения има за деца под 12-годишна възраст и бременни жени
30 ное 2021 12:00, Петя Славова
479
В Австрия - глоба и затвор за неваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Неизпълнението на задължението за ваксиниране срещу коронавирус в Австрия ще се наказва с глоба в размер до 7200 евро, съобщава вестник "Presse".

Още по темата

Австрийският канцлер Александър Шеленберг обяви въвеждането на задължителна ваксинация срещу коронавирус от 1 февруари 2022 г., предава БГНЕС.

Според черновата на проектозакона, с която вестникът разполага, местните власти ще призовават хората, които не са били ваксинирани, да се ваксинират. Ако не спазят заповедта, ще бъдат призовани втори път в рамките на четири седмици. Ако отново не спазят изискванията, ги грози административна глоба в размер до 3600 евро или четириседмична присъда за затвор вместо глоба.

Глоба в размер до 7200 евро се налага на лица, които са глобени два пъти за отказ от ваксиниране, както и на тези, чиито действия са довели до "сериозна опасност за живота или здравето на хората".

Работен документ показва, че задължителната ваксинация ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия. Изключения се правят за лица, за които ваксинацията представлява риск за здравето, за бременни жени и за деца под 12-годишна възраст.

Според публикацията официалният проектозакон все още не е готов. Очаква се той да бъде публикуван след 6 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ето това е Демократична Европа... Безсилие и заплахи, някак си разбирам защо фашизма се е зародил в немскоговорящите страни.
340
0
 
8
 
! Отговори
сопола преди 2 години
евреите си го връщат на австрийците не с концлагери а с инжекциийка
339
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факарСпоко ще те боцнат няма къде да идеш :)
338
0
 
0
 
! Отговори
Милко Калая преди 2 години
V-като Вендета...има го в Замунда
337
0
 
6
 
! Отговори
кош м(а)рът преди 2 години
До Qanon ........ Ами точно тези дни са се събрали в Швейцария и редят пъклените правила - близо от година се знаеше. че в края на ноември и началото на декември ще се спуснат - край на националните конституции!
336
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До февруари има доста време, както се казва "я камилата, я камиларя"
335
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си мислете, че тук не може да стане нещо такова! Не взимайте сертификати, даже да имате антитела или да сте преболедували.
334
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В горите щели партизани да излизат да се борят:))) Я по-полека с фантазиите. От къде ще си купувате дюнери и кренвирши в гората
333
3
 
21
 
! Отговори
факар преди 2 години
и дуло да ми опрат няма да се ваксинира. По-добре да умра от куршум на улицата борейки се за правата си, отколкото от някаква химия, в която не знам какво има.
332
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдееее, сега като го въведат и при нас ще се наакате :D:D:D:D:D
331
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
опаа. търъолите не спят! ***!
330
0
 
10
 
! Отговори
HA БУHT преди 2 години
А накрая на плана им има нещо още по-страшно - след година ще спрат да продават лекарства - еееее, сега ви изглежда нереално нали?
329
1
 
28
 
! Отговори
дилърката Урсула преди 2 години
Дилърката Урсула успя да продаде на глyпаците безполезни инжекции за стотици милиарди евро и да ти излъже да си ги инжектират в кръвта. Гениална! Илон Мъск ряпа да яде!
328
3
 
8
 
! Отговори
$ 0 $ преди 2 години
ТОЗИ ПЪТ И КОЖИТЕ ЩЕ НИ СМЪКНАТ - БУКВАЛНО И РЕАЛНО! И ЕДНИЧКОТО НИ ОСТАНАЛО ПРИТЕЖАНИЕ - ГЕНИТЕ, ЩЕ НИ ВЗЕМАТ :-(
327
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Qanon////////////РЕШАВАТ ГО ОНИЯ ДЕТО СА ГО ЗАМИСЛИЛИ И СЪЩО ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ЛАКОМИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ!!!
326
21
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Дедо беше *** овчар. Тай той ми думаше, че с овците първо требе да се опиташ да се разбереш с добра дума. Ако не става, требе с некво лакомство да се опиташ да ги придумаш. Ако обаче и тогава не разбират какво е добро за тях, тогава трябва да ги наложиш здраво с гегата по чутурите прости. Та така и с ваксините против опасни, заразни заболявания. Времето за думи и лакомства отмина, трябва здраво бой по празните кратуни.
325
2
 
23
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Хайде скоро почват и във България. Отнемане на деца, жилища, пари. Само като си представя на върха във България каква МАФИЯ, какви безскрупулни хора има. Фашистите ще им предложат парите на българите, които ще бъдат редуцирани, смачкани, без права. Скоро ще трябва като някакви ятаци да се обединяваме и крием из горите. Ще ни гонят с кучета, ще ни разстрелват като кучета. Трупове по улицата и нежелаещи да се ваксинират/редуцират. Нас ще ни смачкат за една седмица. Овчиците първи ще се наредят за
324
1
 
18
 
! Отговори
Да живее комунизма преди 2 години
смърт на наци-фашистите, които искат да отнемат на хората свободата.
323
1
 
27
 
! Отговори
Anti VA преди 2 години
До Фашизъм СЕГАНе на задължителната ваксинация!Не на нарушаващия конституцията ограничаващ права зелен сертификат! Не на медицинския фашизъм!
322
0
 
30
 
! Отговори
До МП преди 2 години
Човек, тук не става въпрос само за Ковид ваксинацията вече. Не знам дали го усещаш ;) Днес са ваксини, утре е друго. И утре другото на теб няма да ти хареса, но ще те затворят в затвора... Поразсъждавай малко.. Всичко, което се прави СЪС СИГУРНОСТ не е заради здравето на народа, в това може да си сигурен/а. Ако беше, то щяха за много други болести да налагат същите драконовски мерки.