Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?

На това мнение е ръководителят на "Пфайзер"
2 дек 2021 20:40, Нели Христова
272
Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?
Снимка: БГНЕС

Вероятно хората ще трябва да имат ежегодни ваксини срещу Covid в продължение на много години напред, каза ръководителят на Pfizer пред Би Би Си.

Д-р Алберт Бурла каза, че смята, че това ще е необходимо за поддържане на "много високо ниво на защита".

Обединеното кралство вече е осигурило допълнителни 114 милиона дози ваксини Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през следващите две години.

Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила ваксината Pfizer/BioNTech.

Бурла говори пред Би Би Си преди появата на щама Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, както и преди съобщението, че правителството на Обединеното кралство е подписало договори за закупуване на 54 милиона допълнителни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 г. и 2023 г.

Тези сделки включват достъп до модифицирани ваксини, ако е необходимо за борба с Oмикрон и бъдещи варианти на безпокойство, заяви здравното министерство.

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направил актуализирани ваксини в отговор на щама Бета, също идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, идентифициран за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху актуализирана ваксина в отговор на щама Омикрон, която може да бъде готов след 100 дни.

Шефът на Pfizer каза, че ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „фундаменталната структура на нашето общество би била застрашена“

До края на годината Pfizer очаква да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планирани за следващата година.

Имаше глобална надпревара за защита на защитените хора, каза д-р Бурла, но през 2022 г. страните ще имат „толкова дози, колкото се нуждаят“.

Няколко глобални здравни благотворителни организации смятат за неморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, констатира Би Би Си.

Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу Ковид тази година и цената на акциите й се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тях. Готови са да те разтрелят като куче на улицата, но да не позволят да умреш от сополи и кашлица.
206
0
 
14
 
! Отговори
TRADER преди 2 години
Няма да стане точно така. Това изказване е маркетингов трик. Сега ще се набалончат акциите на фарма компаниите до небесата от дребните пишман инвеститори и ще последва масивен срив, след което пандемията ще приключи. Ще ни подхваната обаче със зелената сделка, като ковид кризата ще ни се стори като сън в лятна нощ. Дано не съм прав.
205
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете ми, защо хора като мен, които от детството си не са боледували от никакъв грип или каквото и да било друго, трябва да бъдат насила ваксинирани? Ясно е, че имам добър имунитет. Организмът ми се справя и какво ще стане, ако зорлан ме разболеете? Всички го карат под някаква форма след ваксинации. И моят организъм, който не е свикнал да боледува,И ако вдигне температура и 1градус, , може направо да се гътна.
204
2
 
20
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Колкото повече изказвания като горното чета, толкова повече се убеждавам, че не трябва да се ваксинираме ! Ваксините не само, че не помагат, но нанасят непоправими увреждания на човешкия организъм. За съжаление доста лабилни и страхливи хора се поддадоха на страхът и агитационното облъчване и си подадоха ръчичките за убождане !
203
0
 
17
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Е какво друго да каже... чрез СЗО си осигурява пазар за десетилетие напред!!!
202
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечката може да пее знаете ли това? Тя знае цели сто песни!!! Ама... във всичките се пее за круши...
201
0
 
15
 
! Отговори
gergi преди 2 години
До Бай ПешоПървите 3 дози винаги са безплатни! Стара наркоманска поговорка :)
200
0
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Тук въпроса вече опира до това какво мисли имунната ни система за тези ЕЖЕГОДНИ ваксини ? Все ми се струва, че в един момент тази фирма Пфайзер ще бъде подпалена от оцелелите от тези ваксинационни експерименти. Добре една доза, от мен да мине и бустер ама всяка година да трябва да се бода, няма да стане.
199
0
 
26
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
А така кажете си че става въпрос, да направите хората касички. Днес ваксините се плащат от правителството, уж безплатни, утре си ги плащаш сам на двойна и тройна цена. Само да попитам, дали фарма мафията ще иска да свърши таз Пландемия. Е нема....оти са много паре. А какво ще стане с хората, след бучене на ваксина всеки 6 месеца? Е никой не го интересува, ние за тях сме един взаимнозаменяем ресурс.
198
0
 
26
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
НАЙ-ВАЖНОТО! ОСТАНАЛОТО Е БЛА БЛА!"Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу Ковид тази година и цената на акциите й се покачва."
197
0
 
17
 
! Отговори
Еееее преди 2 години
И при положение,че лекарства има и то и за новият вариант.И мучиме цел свет къ зорлем шъ съ боцкаме и нема спасение
196
0
 
30
 
! Отговори
+++ преди 2 години
И така да си дойдем на думата.Ежегодно,а при нужда и 4пъти.Богати държави плащат милиарди за ваксини а не за лекарство.
195
1
 
33
 
! Отговори
Спасили са животи? преди 2 години
Да разкажат за тези, които затриха с експерименталния си бъркоч!
194
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ежегодна - да по триж на година да, но за много години - не. Защото тялото може само няколко пъти да оцелее от подобни експерименти и то само, ако е здраво и младо. Някои не оцеляват и след първа игла. Природата не прощава на тъппоглавите опитни мишшки. А Бурла на испански означава подигравка. Хилят ви се в лицата ветеринарите турски евреини.
193
13
 
5
 
! Отговори
Идиоти като теб преди 2 години
"Ясно за какво са инжекциите и защо с години искат да дупчат. За да няма християнски деца......." могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център каскет смачкан.
192
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Договора за ваксините да се разсекрети и всеки да има право да изследва съдържанието на препаратите. Какво е това нахалство да искат да инжектират препарат с неизвестни съставки? Както на стоките в магазина има етикет със съдържание така и препаратите трябва да е достъпно и да може да бъде проверявано. Не искат да разкрият съставките за да не признаят че в тях има графен оксид който предизвиква малки съсиреци от порязванията. Затова зачестиха възпаленията на сърцето при спортистите.
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Some heads are gonna roll както пеятJudas Priest...
190
1
 
18
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
До House M.D.- Много благодаря. Радвам се че такъв велик човек и велик ум, като СЕОто на ПФУцър ми е колега. Но не пишеше ли там и какъв точно профил по ветеринарство е завършил и му е специалност? Добре е стадото да знае, нали.
189
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Другарят Зур Ла
188
0
 
25
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега Ветеринар, "Другарят *** е роден в Солун, Гърция, в семейството на сефарадски /испански, ако не ме лъже паметта/ евреи и е ветеринар по образование."