Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Те ще трябва да платят и глоба
8 дек 2021 08:00, Нели Христова
256
Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище
Снимка: БГНЕС

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
21
 
! Отговори
аз ли не мога да .. преди 2 години
чета или статията е *** и гнусна ... антиваксърът не иска ваксина, а нежелаещи тестове и маски биха се нарекли --> антимаскери и антитестери ... и хайде стига с нацистките разделения на родители и деца ... гледайте аушвиц и спрете идеотииите !!
140
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само затвор? Несериозно е. Концлагери трябват, заточение, каторга трябва за всеки здравомислещ?! Какво доживяхме?!
139
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е законодателство, а зверство и потъпкване на гражданските, конституционалните и човешки права на гражданите. Пореден политик е купен.. и после ще кажат вижте Гърция, вижте Австрия, Германия, ... Скоро и нас това ни чака - да ни вкарат в кошарата, стрижат и ваксинират като овцете до последна какпа кръв.
138
12
 
1
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
До era.Защо по затворите? Да им плащат хотела. На лодки и в Африка. Там вече всеки сам си преценя :Д
137
4
 
36
 
! Отговори
Lego преди 2 години
Да живее демагогията. Ваксините са абсолютна парлама. В училището на децата ни минават онлайн тъй като при ваксинация от 100% регистрираха 40% инфекции миналата седмица. Второ, ваксините определено намалят ефективността на ковид тестовете. Най-чувствителните ПСР тестове дават повече от 50% негативен резултат когато има инфекция при ваксинирани пациенти. Трето, ваксините не предпазват от страничните ефекти на Ковид. Един от тях е възпаление на кръвоносните съдове. Но те са "много ефективни".
136
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусно е деленето на ваксъри и антиваксъри. Хората, които не желаят да участват в един експеримент на фармацевтичните компании не са антиваксъри. Антиваксър е човек, който не желае да ваксинира децата си с ваксините, които са изпитани от много години и с поставянето на които, никой не се разболява. Лепенето на етикет "антиваксър" би следвало да се разглежда като обида. Подтикването към принудително ваксиниране трябва да се разглежда като престъпление.
135
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците вчера си пребиха собствен поп-старец за да защитят папата.Какво има повече да говориме?
134
1
 
12
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
гърците трябва да се вдигнат и да изнесат е Егейско море цялата ги управляваща въхрушка
133
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е да се постигне масова психоза, което вече е на лице за да може хората да не се противят на безумните закони, като този например.
132
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата стъпка е отнемане на имущество... ако не искаш да се подчиняваш. Независимо, че си здрав, преболедувал и не се разболяваш... не спазваш ли правилата... изчезваш! Това е по-зле от фашизма, защото там са били под прицел определена група хора... Но тук все още има хора, които спорят и се наричат ваксъри и антиваксъри. Много сте далеч от истината и от това, което реално се случва!
131
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако може държавата да вземе децата, най-хубаво ще е!!! Че аман вече! Мъча се да изритам жената, ама докато имала дете под 18, не можело ...
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук ако има такъв закон първо депутати е нужно да натъкват в затворите ,80 %от тях не са ваксинирани ,и затова си гласуваха законче че за тех няма мерки ,вижда ме че и маски нямат
129
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е геноцид - наказание заради това, че имаш деца. Който няма деца - за него няма и затвор. Реклама на бездетството. Гърците - и те са хора.
128
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да си прати човек децата, с тая пропаганда? Кажете ми?!?! Децата не се учат на сила, на воля, на дисциплина, на постоянство - учат ги на стихчета, песнички ..ууу колко лсадичко ... МИ ШАМАРИ? Стегнете, се бе! Ясно е, че управляващите искат СЛАБАИ и БЕЗВОЛЕВИ хора, ама това си е техен проблем.
127
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласите ли се веднъж с тази диктатура след това ще ви инжектират и ще правят с вас каквото си поискат. Просто сега е само репетиция. Веднъж подчини ли се тълпата после за тях ще е лесно като детска игра. Така се става господар на света без война и военни действия!
126
2
 
2
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
Ти собствено мнение нямаш ли та се допитваш до нашето ?Да не си от Галъп Интернатионал?
125
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ли да затваряме ваксърите в клетки? Да- палец нагоре, Не - палец надолу.
124
22
 
4
 
! Отговори
Джибри и чалга. преди 2 години
му дай на бугаристанеца друго не му трябва.
123
2
 
33
 
! Отговори
era преди 2 години
да вдим как ще вкарат 500 хил. човека в затворите
122
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия ден ще ги осъдят, на другия ще ги оправдаят защото няма кой да гледа децата.Така се прави при всяка репетиция за бактериологическа война.