Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Те ще трябва да платят и глоба
8 дек 2021 08:00, Нели Христова
256
Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище
Снимка: БГНЕС

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
3
 
! Отговори
Румен Радев преди 1 месец
Вирусът и пандемията са само в главите на управляващите от ГЕРБ
224
2
 
1
 
! Отговори
Затвор за терористи преди 1 месец
Експерти да огледат данни за подобна нагла диверсия рекламирана като ГРИП 2014 година .Ангел Кунчев тогава съобщава че ежегодно се заразяват стотици хиляди . 2014 над 800 000 българи май били заразени../novinarЦелта на терористите е да поразят тежко милиони деца в претъпкани с тежко терористична видео пресканираща техника училища.Родителите да не пускат децата си на училище.ИСка се затвор за престъпниците на власт вкл в София,Атина,Виена до 100 000 години след смърта
223
2
 
3
 
! Отговори
ДЯдо Коледа преди 1 месец
NATO да се намеси за опазване живота и здравето на стотици милиони граждани на страните членки от обсебени от масови убиици подставени на власт вкл в Гърция,Франция,САЩ,Белгия,Германия,Италия..Вместо да АРЕСТУВАТ наглите престъпници провеждащи показен терор с отработени методи на мед мафията - вижте подобни мръсни диверсии рекламирани ежегодно като ГРИП,SARS..Подставени на власт провеждат поразяване на цялото население вкл деца и младежи.
222
0
 
7
 
! Отговори
притеснен преди 1 месец
Точно така е! Ужасна работа! Въпросният работотдател - директор в училище ,приложил супер психо атака върху бащата! Абе немците са измислили концлагерите и националсоциализма, не трбява да ги подценяваме! Децата са на 3,5,8 годинки! Ужасна трагедия, в която подбудителя и убиеца е директора, но никой няма и с пръст да го пипне!;Както писах, идва ГЛОБАЛНА ДИКТАТУРА върху нас
221
1
 
15
 
! Отговори
притеснен преди 1 месец
Хора, работата е доста сериозна! Въобще не става дума за ваксиниране и прочие. Аз съм ваксиниран и го изкарах вируса, но не искам да се ваксинирам на всеки 3 или 6 месеца или да бъдат децата ми ваксинирани от един грип, който няма НИТО ЕДНО ПОЧИНАЛО ЗДРАВО ДЕТЕ в Европа. Тук става дума за глобално подчинение на масите, от страна на политиците в глобален мащаб! Такова нещо даже комунизма и националсоциализма не постигнаха!
220
4
 
0
 
! Отговори
До Мишо преди 1 месец
И какво като си хванеш чантите? Един *** по-малко. Успех в Северна Корея.
219
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Ако тук стане така си хващам чантите и семейството и търся по-добро място за живот!
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЩЕ ИМА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ!!!!
217
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната пропагандна статийка от вида-вижте хората какво правят, а ние тука колко сме прости. Някой сеща ли се че само до преди месец и нещо, като вкараха лай...nяniat сертификат наказанието за нарушаватето на ПРАВИЛАТА беше 50 000 лв и до 5 години затвор. Мисля че го промениха и смъкнаха първоначалната глоба от 300 до 4000 лв за физически лица, но все тая думата ми беше за друго.По тази логика може да се пусне статия-затвор за българите без зелен сертификат...А че малаките са guzolizci е факт!
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те гърците са пионерите на Европа, като тръгната от тях п-----те та обхванат целия ЕС
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Отвратен 193- Който не е отватен и не повръща от това- няма душа и елементарно достойнство.
214
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 226....Няма логика тази приказка за фалшивия сертификат, стига разпространявахте фейкове.
213
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рано или късно всички антиваксъри ще получат принудителна кожена ваксина в затвора, понеже са еретици и сектанти!
212
19
 
9
 
! Отговори
С анти преди 1 месец
това е правилният ход.
211
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяте ли си преди 3 години някой да беше ви казал, че сатанистите толкова ще осверипеят, че да ни вкарват в концлагери заради отказ от ваксина против настинка (омикрон).
210
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.''
209
5
 
11
 
! Отговори
до 217 от славянин преди 1 месец
Знаеш ли какво правят ''лекарите'' с плацентите!? Извличат кръвта от тях, която е хипербогата на стволови клетки и ги продават на клиники за лечение с такива! Много як бизнес е! Те затова и бързат веднага да срежат пъпната връв и да източат кръвта от нея вместо да чакат кръвта от плацентата да се влее в бебето, за което е предназначена от Природата!
208
4
 
14
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Има ли някой, който не знае, че днешното образование приготвя слуги, роби и работен д.битък за робовладелците!? Аз деца нямам и се радвам, че нямам, защото нямам никакво желание да отглеждам слуги, роби и работен д.битък за робовладелците!
207
0
 
7
 
! Отговори
до 216 от славянин преди 1 месец
Екарисажите са за умрели, не за живи! В статията пише за затвори и аз за това питам за какъв блой население имат места в затворите!
206
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе такива шашави родители що убиват децата си? Еди преди година искаше от болницата плацентата на жена си, че имал рецепта за готвене на "Плацента по хайдушки"! Мани, мани... Това дистанционно обучение докара много бели!