Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"

Изискването разделяло хората
179
Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партия "Възраждане" ще поискат референдум за зеления сертификат, обяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов пред Нова телевизия.

"До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи  така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат", поясни той.

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му зеленият сертификат е антиконституционен, незаконен и дискриминационен документ.

"Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че документът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа", каза още лидерът на "Възраждане".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за съжаление естествения подбор би дошъл с цената на стотици хиляди жертви, ама те тези които не ползват сивото си вещество няма да го регистрират преди да се случи (вкл. и на тях)
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейския съд отсъди, че зеления фалшификат е незаконен и не трябва да се изисква за влизане в ЕП, така че.... нашите послушковци на стискат бузи и да се хващат за палците на кой от където им нареди!
34
16
 
3
 
! Отговори
GD преди 2 години
Тоя колко не го слуша главата...
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Костадинов! Другият път със сигурност ще гласувам за тях!
32
0
 
25
 
! Отговори
до майора преди 2 години
Кво придвижване бълнуваш, бе пич, като не пускат на работа без него или в определени магазини? Съвсем ви се спихна мозъка от евтина пропаганда!
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ваксиниран, но не ми дреме дали ще ви искат сертификати. Най-добре да се премахнат и така естествения подбор ще оправи нещата.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те пък от Брюксел ще ви оставят да го направите. В момента в който има държава без сертификат и другите ще поискат референдуми и отмяни на закони. Няма как на последните на опашката да им позволят да минат най-отпред
29
26
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Копейкин , спри се със твоте глупости ! Сертификата не е хрумване , той е решение на ЕК за по лесно придвижване между страните! Дори в твоята любима Русия Путин озсква вяксинация! Сз не желая повече хора да умират от вируса , с ти?
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 "Територията, населена с байганевци трябва да бъде закрита." Руснаците вече минаха към този план, мдам .... Сегашните "партии" са само прелюдията. Референдума е, за да ни отцепи от Европа, която НИКОГА няма да ни остави в свободен режим на придвижване, ако не можем да се придъжаме към нормите за обществена безопасност на здравето. Тепърва очаквайте още такива "предложения", с които руснаците да избутват напред такива разцепления.
27
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък искам референдум слънцето да грее по цял ден и да няма нощ. Искам и референдум за минимална заплата от 5000 евро
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясен е резултатът от референдум за зеления сертификат като се им впредвид процента на ваксинираните.
25
18
 
3
 
! Отговори
д-р Мънгарсон преди 2 години
Мачкай, Стойчо! *** в пандиза!
24
19
 
4
 
! Отговори
Костя, Костяяя преди 2 години
Първо обиждаше, че неваксинираните са *** и убийци във Фейсбук, после си изтри коментарите и запя друга песен. Умен е тоя, гламави са само дементиралите представители на клетия НАРОД И СУВЕРЕН, дето гласуваха за него/
23
3
 
7
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Нощеска като ме надупиха в един храсталак в снега в София,хванах висулки..
22
6
 
21
 
! Отговори
Пострадал преди 2 години
Ваксинирах се май месец и едвам оцелях. Два месеца бях в болница и докторите, не можаха да се справят веднага с тежък страничен ефект засегнал мозъчните ми клетки. Едвам оцелях... До мен лежаха само ваксинирани с тежки странични ефекти. Имаше отделение в Исул само за такива случаи, но крият тази информация
21
7
 
27
 
! Отговори
Този не ми е приятен преди 2 години
но този път напълно подкрепям! Този *** сертификат е за пътуване извън страната! Не за да ограничават правата на хората на територията на България! Който се страхува, се ваксинира. Който се страхува повече се крие вкъщи! Който е стар, дебел и болен се научава да се пази! Никой не му е длъжен! Един познат години наред яде, пи и се весели, сега иска всички да се ваксинираме за да му пазим самоунищоженосто здраве! Ами не, не ми пука за бивш алкохолик, плюскащ като за цял отбор! Оправяйте се!
20
12
 
14
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
"Имаме избор или ваксина или тест. Тук нарушаване на права не може да се говори тъй като обстановката е инзвъредна в пандемия. А Копейкин е новия Волен, същия изтрещял безумец."---Това е като всяка сутрин преди работа да те чакам пред вас и да ти давам избора дали да ти бия 2 шамара + бустерен или можеш да ми дадеш 20 лв и да си продължиш деня ;) Бия ли те, не, избора си е твой!
19
14
 
6
 
! Отговори
80%плоскоземец преди 2 години
Тоя е ваксиниран с пфайзер, още когато само боко дупкаха
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
17
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин нали си купи къща с вашите гласове под формата на субсидия, това е най-важното