Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза

Най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата
9 дек 2021 16:09, Нели Христова
247
Заради "Омикрон" Pfizer предупреждава: Нужна е четвърта доза
Снимка: БГНЕС

Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано от очакваното заради варианта Омикрон, заяви изпълнителният директор на „Pfizer” Албърт Бурла.

Пред американската телевизия CNBC той каза, че първоначално е очаквал четвърта доза 12 месеца след третата, но сега вече може да е нужно този срок да се намали.

Когато видим реалните данни, ще определим дали Омикрон е добре покрит от третата доза и за колко време, уточни Бурла и допълни: „Мисля, че ще ни трябва четвърта доза."

Изпълнителният директор на Pfizer каза, че хората може да се нуждаят от четвърта инжекция срещу Covid-19 по-рано от очакваното, след като предварителните изследвания показват, че новият вариант Омикрон може да подкопае защитните антитела, генерирани от ваксината, която компанията разработи заедно с BioNTech.

Pfizer и BioNTech публикуваха в сряда сутринта резултатите от първоначалното лабораторно проучване, което показа, че третата инжекция е ефективна в борбата с варианта Омикрон, докато първоначалната серия от ваксинации с две дози значително намалява способността за защита срещу новия щам. Въпреки това серията от две дози вероятно все още осигурява защита срещу тежко заболяване, причинено от Омикрон, твърдят компаниите.

Бурла отбеляза, че предварителното проучване на компанията се основава на синтетично, лабораторно създадено копие на варианта и са необходими повече данни от тестове с истинския вирус. Тези реални резултати ще бъдат по-точни и се очакват през следващите две седмици, каза главният изпълнителен директор на Pfizer.

"Когато видим данни от реалния свят, ще определим дали Омикрон се покрива добре от третата доза и за колко време. Освен това мисля, че ще ни е необходима четвърта доза", каза Бурла в предаването "Squawk Box" по CNBC.

Преди това Бурла прогнозираше, че четвъртата доза ще е необходима 12 месеца след третата. "При Омикрон трябва да изчакаме и да видим, защото разполагаме с много малко информация. Възможно е да се нуждаем от нея по-бързо", каза той.

Главният изпълнителен директор на Pfizer заяви, че най-важното в момента е да се осигурят трети дози за зимата. Служителите на общественото здравеопазване са обезпокоени от скок на инфекциите от ковид, тъй като хората се събират повече на закрито, за да избягат от студа.

"Третата доза, според мен, ще осигури много добра защита ", каза Бурла. Той заяви, че лечения като пероралното антивирусно хапче Paxlovid на Pfizer ще помогнат за предотвратяване на хоспитализациите и контрол над ковид през зимата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: БРАВО БРАВО БРАВО БРАВО! УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА! И ТО САМО 4 ДОЗИ ОТ ПЪРВАТА ВАКСИНА!!!! ПЛЮС ОЩЕ 2 ДОЗИ ОТ ВАКСИНАТА ЗА ОМИКРОН, А МОЖЕ И 4 ДОЗИ КАКТО ДОЙДЕ :D
37
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4-та доза? Ами какво ще правят италянците със супер сертификата си, ще излезе версия на мега супер сертификат.
36
1
 
56
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
И под тази откровена подигравка се обаждат вакси-зомбирани... Отчаян съм. Тия никога няма да загреят.
35
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е номер 2, още малко и ще измислят революционен ай-абокат да си пуска дозичката когато трябва и готово.
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***!
33
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според файзер требе се ваксинираме всеки ден за по сигурно.
32
2
 
43
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
20 000 починали на 7 000 000 население са по-малко от 0.3% смъртност. Да, опасна работа е.
31
1
 
57
 
! Отговори
доцент Гломб преди 2 години
Петата доза ще подсили четвъртата. Ваксетомирайте се !!
30
1
 
39
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Да са честити приходите Ви ! Амин .
29
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Право в целта Също както тогава, така и сега, ще продължавате да не познавате. И ще се налага все повече да се връзвате на фльонга. А "ковид зомбитата" са под 4% от всички починали от вируса, докато "ковид гениите" са 96% от жертвите.
28
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за 1 г.5 ваксини ..сигурно излъчвам интернет без пари. не съм пробвала..може и да съм станала рутер.
27
1
 
59
 
! Отговори
промоция преди 2 години
Хакаш четвърта доза и получаваш още две безплатно за следващите модели на вируса да си ги биеш сам.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам 3 пфайзера.1 инфлувак за сезонен грип.вчера ми биха за дифтерия и тетанус..стига де . ръце не ми останаха .за 1 година 6 ваксини ли ще ми бодете.вече 4 пъти ме бодохте за 1 година.
25
2
 
45
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Не казахме ли още преди време, че ще дойде много скоро време, в което на всички инжектирани ковид зомбита ще им бъдат сложени абокати, за ежедневно вливане на препарти?!?!?
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, пръчко ниедна, нали си журналист, я питай Пфайзер като свърши гръцката азбука как ще ги кръщават?
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 - ако само бяха ЕНТЕЛЕГЕНТНИ и се бяха наболи с първа, втора, трета и четвърта доза от ЕФИКАСНИТЕ И ЕФЕКТИВНИТЕ хехе щяха да са МОЩНО ЗАЩИТЕНИ... абе ти сериозно не осъзнаваш че си слабоумен, нали?
22
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как очаквате търговец да каже, че един ден няма да има нужда от стоката му? Дори вече не се опитват да бъдат убедителни. Вече знаят, че имат достатъчна маса последователи, за да оказват натиск на всички нива.
21
0
 
50
 
! Отговори
х преди 2 години
Този дето продава стоката, да ти казва че ще ти е нужна още стока, напълно може да му се вярва.
20
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** го от ваксър ще ме направят на анти с тия простотии
19
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо Бил Гейтс не ми говори?Защо не ми се залепва стотинка като слагам на убоденото?