Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон

Кога да очакваме разпространението му у нас?
Обновена: 18 дек 2021 20:45 | 18 дек 2021 20:42, Веселина Йорданова
268
Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон
Снимка: БГНЕС

Хората трябва с трезва мисъл да предприемат да се ваксинират или реваксинират, преди да имаме епидемично разпространение на Омикрон в нашата страна. Това каза консултантът на Столичната община по ваксиниране проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Опорни хора".

Кога да очакваме варианта Омикрон в България?

"Не можем да го определим с точност, но относно света - на 1 декември дойде Омикрон в Холандия и до 14 декември 20% от циркулиращите щамове са Омикрон. Не така обаче и много по-зле е във Великобритания, където пак на 1 декември идва Омикрон, но до 14 декември 80% от циркулиращите варианти са Омикрон", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести е категоричен, че това показва две неща: доста по-заразен e и двете дози от AstraZeneca не предпазват.

По думите му Омикрон преминава по-леко, но лесно се заразяват хората от него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Тодор Кантарджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Уж загрижени за здравето на гражданите. Но като гледам по ЮТюб как са оборудвани полицаите, които хвърлят срещу тях няма как да вярвам. Управляващите във всички държави се крият зад някакви щабове, съвети, но имат един единствен команден център.
86
5
 
11
 
! Отговори
Умния Еврей преди 2 години
Попитайте някой продажник който ви кара да се бодете:Ти като си ваксиниран нали си защитен? Какво тогава те е страх от мен, неваксинирания?Защо ме караш да се ваксинирам?И не чакайте отговор!
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нужно, всеки има право да си пукне.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете нещо за кирето де, моля. Не може днеска да не се е изакал някъде.
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете изкфелия кантар на мира, че жал ми става. Той не разбира какво става около него, живее в един остарял свят, където ваксините бяха ваксини и българските министри не идваха от чужбина с препоръка от цереу.
82
3
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Днеска най-после си направихме бустера бе. Отидохме към десет и половина и имаше само осем човека.След половин час бяхме готови, и на сертификата пише 3/2 демек бустер-работа.Ама в къщи след час и нещо жената вика-Бременна съмВикам-От кого бе? Пък тя-От теб най ми са гади, та от тебе ще е Викам-Туй от ваксината бе жена, там си пишеше даже.Ама и мина бе, сега е като кукуряк и мисли какви манджи ще прави по Коледа. Вика-боб с кисело зеле и люта чушка.То каква тиха и свята нощ ще бъде-хич незнам
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клаус Шваб сигурно му е обещал място в Бункера и позиция на доверен иконом.
80
0
 
1
 
! Отговори
Бюрсюк Каушоглу преди 2 години
До 93 / ще те взема да ми слугуваш в сарая
79
0
 
25
 
! Отговори
Къци преди 2 години
Омикрон е утепал точно 0 негърчета в Африка, па вие се бодете та да имате свободи в обществото.
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле, няма да се имунизираме. По ТВ казаха, че в 90% от смъртните случаи са хора над 60+ години и 2/3 от тях са с доказани усложнения диабет и сърдечносъдови. За чий да се имунизират останалите? Да се махаш, сскапан неещастник.
77
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон е много по-безобиден щам, спрямо предишните. Проблема е в това, че ваксинираните стават имуно-компроментирани и затова ваксинираните в голям % държави се панират от него и затова имат толкова нови случаи. Не е виновен Омикрона, и да не беше той, настинките и грипа щяха да свършат същата работа. Когато си имунно компрометиран всичко може да те гърне. Пример СПИН. Ставаш доживотен абонат на Фарма индустрия та. Затова ви говорят за бустери всяка година. Да свиквате с идеята.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли статия за Киро ментата тази вечер? Иначе си лягам.
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болните растат, обявиха извънредна ситуация в Лондон Увеличава се недостигът на медицински персонал.При 70% ваксинирани. Май ваксините действат точно обратно,а ? При всеки нов щам масово заразяване, и с отслабената имунна система след ваксинката - честио...Те болниците са пълни с неваксинирани, ваксинираните го минават леко.
74
1
 
22
 
! Отговори
новина от днесбг преди 2 години
Болните растат, обявиха извънредна ситуация в Лондон Увеличава се недостигът на медицински персонал.При 70% ваксинирани. Май ваксините действат точно обратно,а ? При всеки нов щам масово заразяване, и с отслабената имунна система след ваксинката - честито.
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Кунча да излезе, той да ни убеждава колко хубава е вълшебната течност у шишенцето.......ако не е умрел, разбира се....Абе той добре че се ваксинира иначе наистина можеше да умре.
72
0
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Аз пък ще си почешем макарите преди Омикрон.'
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пенс нали го уволниха? Пак седнал да дава акъл. Видяхме ги с щаба колко ковчези напълниха и психясаха народа.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете нещо за кирето. Него го псуваме с по-голямо удоволствие от този сдухан и нещастен пенсионер.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и Мустака забрави колегата си Кунчев , те времената станаха като в мафията " Нищо лично , просто бизнес" изчезна Кунчев дори и мисирките не се интересуват ..
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70% са напълно ваксинираните в UK! НАПЪЛНО. Какво ни ги дава за пример, тоя мало ум ен ли е? С UK ли ще ни убеди да се набодем, като там пак са вкарали мерки, тестове и всичко е затворено, не защото не са ваксинирани, а защото шербетите не помагат за нищо! Много е убедителен, няма що.