Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени

Те се разглеждат като рискова група
18 дек 2021 14:41, Петя Славова
106
Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени
Снимка: БГНЕС

Бременните жени трябва да се разглеждат като рискова група за COVID-19 и трябва да им се поставят ваксини бързо, съобщи Съвместният комитет по ваксинация и имунизация на Обединеното кралство. Експертният екип към правителството заяви, че има "нарастващи доказателства, показващи, че бременните жени са изложени на повишен риск от усложнения от COVID-19".

Според нови данни, публикувани от Агенцията за здраве и сигурност на Обединеното кралство, 34 жени са починали на Острова след като са се заразили с COVID по време на бременност. Четири новородени също са починали, като според медиците причината е COVID.

Проучванията показват, че смъртността при бременни жени обикновено е около девет на 100 000, което се равнява на приблизително 60 бременни жени годишно. До края на октомври тази година са регистрирани 27 смъртни случая само от усложнения от COVID-19 – почти двойно увеличение на починали бременни, сочи анализ на университета в Оксфорд, предава БГНЕС.

1436 бременни жени са били приети в болница между 16 май и края на октомври тази година със симптоми на COVID-19, от които 230 са били лекувани в интензивно отделение. Повече от 96 процента от тези жени са били неваксинирани. Само 16 жени в болницата са получили две дози ваксина.

Великобритания призова всички, които не са ваксинирани, да запазят час за ваксина, а жените, които са получили две дози, могат да получат бустерна, ако са получили втората си доза поне три месеца по-рано.

"Сериозните рискове за жените, които се заразяват с COVID-19 по време на бременност, стават все по-ясни", каза Гаятри Амирталингам от Агенцията за здраве и сигурност. "Знаем, че ваксините, използвани в програмата за ваксинация срещу коронавирус на Обединеното кралство, са били много ефективни за предотвратяване на сериозни усложнения, а тези, препоръчани за бременни жени, имат добра репутация за безопасност. Бих призовал всички бременни жени да се явят и да си направят ваксината без отлагане. Това е най-добрият начин да защитите себе си и вашето бебе."

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчаха поставянето на препаратите на Pfizer/BioNTech или Moderna, вместо ваксината на Johnson & Johnson, поради редки, но понякога фатални кръвни съсиреци. Досега около 16 милиона души в САЩ са получили ваксината на J&J. Регистрирани са повече от 50 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения, , а най-малко девет души са починали след усложнения от ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
4
 
! Отговори
Batman преди 2 години
В интернет се разпространява "таен списък" със стартовите дати за различните варианти на коронавируса, който има за цел да докаже, че върлуващият сега вариант Омикрон е бил планиран, предава "Дойче Веле". Каква е истината? Проверихме фактите:Въпросният списък с "планираните" варианти на коронавирусаОще през лятото из социалните мрежи се заговори за някакъв таен план за разпространението на различните варианти на коронавируса. Сега тези теории отново се разпространяват масово. Става дума за снимки на списък, който доказвал, че пандемията е била "планирана".Още по тематаБустерната до
84
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт на майката, мъртвородени, аборти...всичко това се случва, когато жената е болна от ковид. Пак лъжете и заблуждавате! А Ваксинацията са прави след 3ия месец и силно препоръчителна . Както и ваксинацията против грип, впрочем. Много е висок рискът от тежко протичане и смърт на бременната . А жената като се ваксинира, това не само спасява нейния живот, но и дава имунитет-пасивен на бебето и то е защитено в първите 5-6 месеца от ковид.
83
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт на майката, мъртвородени, аборти...всичко това се случва, когато жената е болна от ковид. Пак лъжете и заблуждавате! А Ваксинацията са прави след 3 месец и силно препоръчителна . Както и ваксинацията против грип, впрочем. Много е висок рискът от тежко протичане и смърт на бременната . Ако *** като се вакситипа тона не само спасява нейния живот, но и дава имунитет-пасивен на бебето и го е защитено в първите 5-6 месеца от ковид.
82
2
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Подсъдно е дори да се пише такова нещо като съвет към бременните. Но в тези медии не показват какви случаи има на помятания, родени *** и мъртво родени. На медицинската конференция в Болцано през ноември, една гинеколожка каза за пациентка, вакс***на по време на бременността. Когато започнала да кърми, се случил някакъв проблем и ампутирали краче на бебето. По-късно починало. Не са се сетили да изследват млякото. Това не е ф***ксин@, а е бавна отрова и евтаназия.
81
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските маймуни разчитат на еволюцията и естествения подбор.
80
4
 
2
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Медицински комунизъм.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А джендърете с кожената игла
78
1
 
2
 
! Отговори
АНГЛИЯ преди 2 години
Мдааа Груио там директно зелен паспорт и няма мърдане без него зомби
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А му се подаде глъвътъ боц с иглътъ....Зелен сертификат в Англия няма за разлика от Груюленд.:)))))))))
76
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука ми за ингилизите да са живи българите че са малко и божи народ....Да бе, много Божи народ са българите, пълни до спукване със злоба, завист, лицемерие и жестокост. Вижте лицето на държавата, то говори по силно от всякакви празни приказки. :))))))
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то целта на боцкането нее да оживее много ясно
74
4
 
4
 
! Отговори
Ми къ преди 2 години
А му се подаде глъвътъ боц с иглътъ
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука ми за ингилизите да са живи българите че са малко и божи народ
72
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бодат колкото до искат. Българския макак го е страх от спринцовките и няма да ги последва.....Страх го е също така и от мисленето, гори много пръжки на минита! :)))))))
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във VAERS пишеше за новородено на напълно ваксинирана майка, което починало с кръвоизливи от устата и носа. Та ако някой иска да обрече на мъчителна смърт своето новородено и беззащитно бебче, нека се боде. Но все ми се ще да вярвам, че хората все още не са чак толкова умопомрачени...Ето я най новата и очевадна теория на българския доктор Грую от държавата на най умните ама отзаде! :))))))
70
1
 
10
 
! Отговори
хуймърши преди 2 години
Не ви ли е срам бе уродииии!!!!!
69
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината може да е вредна за бебето.... Напротив, бебето се ражда с напълно изграден имунитет, доказателства колкото искаш но не от доктор Грую!
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мамка ви и извратеняци. Само ваксина с АК 47 за вас, още първата доза хваща на 100%.......Продължавай да стоиш клекнал и си помечтай за хартижка.:)))))))
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно там има достойни наследници на д-р Менгеле....Явно имат мислещо население а не пълни потури и празни кратуни.)))))
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя единия #53 е много П рост!...... Като съпоставим фактите май простите са в една груюва територия на най абстрактното плиткоумие на Земята!:)))))))