Ваксините за деца вече са у нас, утре обявяват пунктовете

Сербезова съобщи, че са изготвени указания как ще се прилагат
175

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

18 хиляди ваксини за деца срещу коронавирус са пристигнали в България и са в склада на "Булбио". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Асена Сербезова, която присъства на отбелязването на 40 години от организираната грижа за недоносени деца в болницата "Майчин дом".

Още по 12 хил. са в РЗИ Пловдив и РЗИ Велико Търново.

По думите й вече са изготвени указания как ще се прилагат. Утре ще бъде обявен списък на пунктовете, в които ще се извършва ваксинирането на децата, допълни тя, цитирана от БТА.

Към момента има тестове за учениците, допълни Сербезова. По думите й, подготвя се и ново купуване на тестове, за да не се изпада в ситуация да ги няма, а децата да трябва да са на училище.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и др., е било обсъждано как да бъде променена комуникационната стратегия на МЗ, зелените сертификати, нуждата от ваксиниране, каза министърът в отговор на въпрос каква е подготовката за евентуална следваща ковид вълна.

Безспорни са научните факти, че тези, които имат бустерна доза от ваксината, са много по-защитени от варианта "Омикрон", допълни тя. Според учените тази защита достига до 70 процента.

Лекарите и акушерките в "Майчин дом" бяха поздравени от името на президента Румен Радев. Директорът на болницата проф. Иван Костов връчи плакет на Даринка Владова, съветник на президента по благотворителната инициатива "Българската Коледа", и благодари за подкрепата, оказвана на болницата в рамките на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какво става в момента в Румъния-Революция.Народа излезе на масови протести пред парламента в Букурещ срещу приемането на закон за зеления сертификат.Хората атакуваха сградата на парламента ,преодоляха полицейските кордони и влязоха в сградата на румънския парламент.ДЕПУТАТИТЕ В РУМЪНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СПРЯХА ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНИ И ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ И БЯХА ИЗВЕДЕНИ ОТ СГРАДАТА ПРЕЗ АВАРИЕН ИЗХОД.ДА ЧУХТЕ НЕЩП ЗА ТОВА ПО ДОЛНИТЕ НИ И ПРОДАЖНИ МЕДИИ.
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателят на ваксината Робърт Малоун категорично отрича прилагането на тази ваксина на деца. Луди ли сте, уважаеми родители, на кого имате доверие - на политиците, които си имат лични властови сметки; На производителите , които имат финансов интерес? Ако сте наивни алтруисти, време е да разберете, че самоубийственият ви жест е безполезен за обществото. Никого не спасявате, обричате всички на социален гнет, а някои и на физически страдания! Робърт Малоун - запомнете го, учен и Човек!
151
0
 
6
 
! Отговори
FARAONA преди 2 години
КОЙТО СИ ВАКСИНИРА ДЕЦАТА,НЯМА ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК.ДО КОГА ЩЕ ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ПРОСТОТИИ БЕ ХОРА.
150
0
 
5
 
! Отговори
i'm преди 2 години
Глупав народ. Правилна съдба!
149
7
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
В крайна сметка намаляте с по 100 на ден. Просто ви оставям да ви уврат главите (на когото увре) ... останалото е добре дошло за пенсионната система ... а и 100 напръскани глу пака по малко на ден - защо не :)
148
6
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Възкъсничко се сети: Купи си дечипизатор и готово :) И без това сте ку хи *** щом мислите ,че някой ви пръска или чипира ... така,че защо да няма и дечипизатори за вас :)Понякога е много трудно да си глу пав :)
147
11
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До БЕЗУМИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Напротив трябва да изкореним този вирус и да умрат колкото се може по малко хора. Ваксини и сега слагаме на децата и благодарение на това няма болести като детски паралич например. Може да прочетеш ,че сме една от първите нации в света които правят пълна имунизация срещу паралич ! За жалост соца обърка много хора. Относно йонизациите за мен лично по големия проблем са бездомните кучета и котки.
146
1
 
18
 
! Отговори
Възкъсничко се сети преди 2 години
До До сега"търпяхме като посегнахте на родителите ни! Беше ни неприятно когато посегнахте на нас, но посегнете ли на децата ни УМИРАТЕ - ВЕРВАЙТЕ МИ!!!"=/=/Трябваше да реагирате още когато посегнаха на родителите ви. Сега е малко късничко. Не го ли удържиш за гривата, за опашката не можеш.
145
0
 
6
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
До ВАКСИНИРАН"Добре ама на този нюрнбергски процес съдийте дърти антиваксъри ли ще са?"=/=/Ти не бери грижа за съдиите, такива ще се намерят. По-важно е, че такива като теб ще са сред подсъдимите.
144
1
 
24
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Трябва да си много глупав да си "ваксинираш" детето! Това не са ваксини!
143
1
 
19
 
! Отговори
И още питаш преди 2 години
"Кире защо посегна на децата"=/=/А ти какво очакваш от човек, който лъже както диша. Очаквал си да спази това, което ти надрънка предизборно ли. Ако е така, съжалявам за теб, че си патологично лековерен. Кировите посегателства тепърва започват. Който му е повярвал и е гласувал за него да излиза и да го маха.
142
1
 
25
 
! Отговори
БЕЗУМИЕТО ПРОДЪЛЖАВА преди 2 години
Да "ваксинираш" деца, при положение, че те проблеми с коронавируса нямат и да лъжеш според мен, че безсимптомен заразен може да заразява... Ужас. И това безумно тестване на учениците, струващо милиони, вместо да се закупят пречистватели за въздух с йонизация, а вече има и технологии с плазмена йонизация, които убиват вирусите във въздуха, освен това всички уреди го пречистват от фини прахови ваксини, летливи вещества, миризми...
141
0
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Сократис Тука по скоро е "Искам да те питам, отговора да е ДА". Така беше и с първите ваксини а се оказа, че ако не се ваксинираш и изпадаш в гражданска смърт. После трета доза, че две не са достатъчни и край, може да ходиш свободно и навсякъде. Да обаче не, сложиха срок и ако не се превърнеш в хронично болен от ковид, пак си в гражданска смърт. Сега почват и с децата, и скоро ще стане ако не си ваксинирал децата няма граждански права, помнете ми думите. Без кютеци няма да мине ...
140
0
 
12
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Какво ли послание носят снимките от неонатологията?...
139
0
 
17
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Четох един материал в интернерт на един от основателите на ваксините. Беше май някаква точна ваксина, но не с търговско име, а като тип ваксина.Този учен казваше, че той се е ваксинирал и искрено препоръчва всеки възрастен да го направи, но не и децата!Казва, че този тип ваксина може да донесе трайни и голями проблеми със здравето на детето-беше изредил доста органи,които може да се увредят от тази ваксина на детето за ковид..Може би е по-добре децата да се пазят по други начини, не с ваксина
138
0
 
17
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Ясно им е, че няма да има много желаещи, обаче е важно да ги пуснат и за деца за да стане ясно на възрастните, че мърдане няма и ще трябва да се ваксинират.Колко деца е допустимо да умрат от ваксините? Все пак процента е малък, няма проблем, нали?
137
0
 
25
 
! Отговори
NO FAKE преди 2 години
СПРЕТЕ ВЕЧЕ ТАЗИ ЛЪЖА И ПРОПАГАНДАБЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА В ТОЗИ ЛУД ЕКСПЕРИМЕНТ
136
0
 
27
 
! Отговори
Дадоха преди 2 години
милиони за тестове на ученици и какво? Установени единични случаи при стотици хиляди тестове ежедневно. Какво налага боденето на децата???Вие в ред ли сте? Тотална психо атака, истерия, ярост и принуда от страна на управниците. Колко време са правени тестове на тези ваксини - месец, два, три? Я се скрийте докато е време.
135
0
 
33
 
! Отговори
123 преди 2 години
"Безспорни са научните факти..." - така е безспорни са! Също така е безспорно, че са ви платили доста добре да използвате клишета и да се позовавате на анонимни и също толкова добре платени учени! Ето и аз ще ви цитирам нещо: "Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
134
0
 
16
 
! Отговори
Явижти преди 2 години
Тъкмо се чудех какво да подаря на детето за Коледа. Ох, грешка на езика! За почивните дни.