Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудостта на тези психари няма почивен ден.
139
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега... БЛС казват, че при много антитела 1. Ваксината не е опасна, но е бедполезна. 2. При много висок титър трябва да се консултираме с лекар и да изчакаме. Тези две твърдения как вървят със зелен сертификат и ограничения да ходиш и на работа, ако не си биеш дозата, и постоянното мелене всеки да се ваксинира на всяка цена? Случайно да има противоречие и какво да прави човек, който според БЛС не е добре да се ваксинира? Да спира да работи и живее?
138
1
 
8
 
! Отговори
Риторичен преди 2 години
Може би ветеринарите?
137
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личните лекари на децата обикновено са педиатри. Педиатрите не искат да увреждат деца, а да ги лекуват. Няма да допуснат да ги превърнете в убийци!
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Скучен си, какво винаги" Реалността е "скучна", ти затова си падаш по фантасмагориите. Важното е да се готвиш за мерките. Ще ти пиша пак тук след два месеца, когато пак са ви затиснали с такива, а ти пак се пениш, койо какво щял да прави. :))
135
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Какво ми е представено, картинка от гугъл" Ами, ти достъп до сериозна лаборатория (където можеш да видиш изолирания вирус нямаш, нямал си и няма и да имаш (защото неграмотниците нямат място на такива места). Как да ти се "покаже" по друг начин такова нещо? П.С. Не ми отговраяй, нищо умно не можеш да измислиш. :))))
134
3
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 140 Естествено, че знам. Винаги взимаш част от поста на опонента си и след това драскаш глупости и небивалици, за да събираш заблудени лайкове, все едно, че на някой му пука.
133
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Какво има да разбирам?" Ти така си отговарял и на учителите си в училище, затова си на това положение. Идват по-строги мерки. Свиквай! :)))
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Винаги знам, че пишеш ти" Хихихи. Някой без никакъв увод пише пост, и ти "винаги знаеш". Най-важното е, че помниш какво ти е представено, и ОЩЕ не си измислил някакъв адекватен начин да го опровергаеш. С драскане на глупости не става. :)))
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Кажи, кой е носил името Бръндзал за пръв път" Нито знам (нито ти знаеш), нито това има значение за човека, за когото говорим, но тъй като не разбираш Български език, още не можеш да порумееш какво ти казвам.
130
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 134 Кажи, кой е носил името Бръндзал за пръв път и бил ли е той горд с него ха-ха Нали все някой от хазарите трябва да е бил пръв?
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Не не е изолиран, нищо не си ми отговарял! Не ми пробутвай анимация от посредствен немски сайт." Хихихи. Значи добре си спомняш. Ясен си.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Къде е първоизточнка" Това е без значение за някой, който не е "първоизточника", но, както написах, ти май не разбираш Български език.
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Строги мерки? Фантазирай си," Ако има строги мерки, фантазьора си ти. А на този въпрос съм ти отговарял в миналото, на което единствения ти отговор беше, че представената информация е фалшива (без никакви обаснения как си достигнал до този извод, освен неграмотното ти "мнение").
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "И кой иска да се казва ... "Ти май не разбираш Български език. Фамилното име не е въпрос на "искане". Така се раждаш. И на нормалнните хора качеството не се определя от това каква фамилия имат.
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Освен ако ... " Значи още не си завършил обяснението, че пандемията свършва, и вече си търсиш оправдания защо ще си в грешка. Ясно е колко си наясно. Само да ти кажа, че пандемията не само, че не е свършила, но за България се задават далеч по-строги мерки, отколкото във ваксинираните държави. Или това, или ще *** още по-яко (да използвам думите на един кадърен лекар).
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "От кой ги наследяваш?" От който и да ги наследяваш, не те "кръщават", както погрешно написа, а това какво е правил някой твой дядо няма нищо общо с това, какво правиш ти. Ако беше грамотен, щеше да го знаеш, но ти вероятно си на нивото на дядо си, на когото си "кръстен".
123
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 123 Какво си отбелязъл, някакви безмислени драсканици? Тестовете отпадат след дни, "ваксините" не могат да получат удължаване на срока, защото е само за една година при извънредна ситуация. Освен ако не ви измислят някакви други неща да си завирате по дупките, пландемията свършва.
122
1
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 122 От кой ги наследяваш? От кой наследяваш Бръндзалов? От някой твой дядо фетишист, който смуче бръндзали от овце вместо бонбони?
121
2
 
3
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Как си с психичното здраве? Обърни му малко по- вече внимание! Клониш към извратеност и истерия. Може да е от ваксината.