Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "От кога ти олицетворяваш реалноста?" По това, че аз ЗНАМ, че ето това > "пландемията има още броени дни живот." е ПОРЕДНАТА ти неграмотна заблуда. Вече отбелязах за някои от другите.
119
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Кажи, кой се кръщава Свинаров, Домусчиев, Бръндзалов?" Това са фамилни имена. Ако беше грамотен, щеше да знаеш, че те се наследяват, а не те "кръщават" с тях. Но ти не си.
118
0
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 119 От кога ти олицетворяваш реалноста? Ако беше фактор, щеше да си някакъв маркер. Ти си просто дежурен стотинкаджия на ръба на цокала, още малко и ще ти пуснат водата, пландемията има още броени дни живот.
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "дреме ми на какво се смееш." Един от признаците на това, че се откъсваш реалността е, че започваш да я игнорираш. Няма лошо. Твой проблем.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "По този начин се разпознават и дават шанс на умните да ги разпознаят." Не ти е лесно. :)
115
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 115 дреме ми на какво се смееш.
114
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 113 Естествено, кой нормален човек се казва като комбинацията от косми и животинска ф ъ ш к и я? Само хазарите се гаврят така с имената. По този начин се разпознават и дават шанс на умните да ги разпознаят. Другите се инжектират.
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Втората световна също е била заради "ваксини"" Ко, ко речИ? П.С. Смях в залата.
112
1
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
След всяка пландемия има яко бесене на лекари. Втората световна също е била заради "ваксини", най вероятно и първата. Заради така наречената бубонна чума е имало яко бесене на лекари, сега също ще има яко бесене. Нищо не се е променило и няма да се промени.
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Брънзалов? Сериозно ли има луди да вярват на човек с такова име?" Хихихи. Вече и до имената ли стигнахте?
110
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 109/110 "Не сме по - отчаяни от теб." Затова ли защитавате 95% смъртност на антиваксърите от всички починали, защото "не сте по-отчаяни"?
109
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Брънзалов? Сериозно ли има луди да вярват на човек с такова име?
108
1
 
11
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Не сме по - отчаяни от теб. Имаме си други цели, различни от платената пропаганда по форумите. Имаме деца, които да опазим от фармафията.
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдаа "Много е страшно когато някои се подведе че е защитен с тия ваксини" Аааа, то личи как са "подведени" ваксинираните. Смъртните случаи са 95% неваскинирани. Голямо "подвеждане е паднали сред васкинираните. Как са се "прецакали" да не са сред "щастливците"! Може би антиваксърите са толкова отчаяни от живота, че за тях "късмет" ако вируса ги премахне?
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дц Мангьров голям "Само той каза" Няма такова нещо. От друга страна, само той каза, че ако вируса не е "изчезнал" до есента на 2020, ще си скъса дипломата.
105
1
 
5
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
Само той каза - докато епидемията не мине прес - -70 процента от населението епидемията няма да стихне , всякакви мерки ще забавят но няма да спрът распространението на вируса
104
1
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Много е страшно когато някои се подведе че е защитен с тия ваксини
103
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ваксиниран колега хвана ковид и почина , неваксиниран сьм и го карах на чай и аспирин -10 дни
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дц Мангьров голям "но това не отърва на някои хора и за това му взеха думата" Хихихи. Тъй като никой не "му е вземал думата", явно че и другото (че е прав и затова се налага да му я вземат), не е вярно.
101
1
 
6
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
За мен имунитет има преболедувалият ковид и мога да го докажа на всеки от личен опит Мангьров беше прав за всичко отначало - но това не отърва на някои хора и за това му взеха думатаКуп ваксинирани се разболяха а някой починаха та от какво пази ваксината