Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас

Трябва ни нова ваксинациона стратегия, смята зам.-председателят на БЛС
22 дек 2021 19:38, Ния Христова
139
Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас
Снимка: БГНЕС
"Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират", каза пред Нова тв зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към здравното министерство д-р Николай Брънзалов. 
 
Той смята, че ни трябва нова ваксинационна стратегия.
 
"Ние сме на последно място в Европа по ваксиниране. Необходима е нова стратегия за ваксинацията, в която усилията да бъдат насочени към социалните мрежи, които се оказват основен източник на информация. Проводникът на информация обаче от правилното място до потребителя трябва да бъде скъсен, за да няма страх у хората. Именно страхът е причината да не желаят да се ваксинира. Трябва да се хвърлят всички усилия в социалните мрежи и когато се появи грешна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти", обясни той.
Още по темата
 
"Учени вече доказаха, че смесвайки две ваксини имунитетът се повишава неимоверно. Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.
 
Специалистът смята, че високата смъртност е проблем за България, който вероятно ще остане и след пандемията.
 
"Губим много хора ежедневно. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, но там именно заради това смъртността е много по-ниска. Нивото на ваксинирани също пък е много по-голямо. Налагането на допълнителни мерки у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още мерки, като те не се спазват", каза още проф. Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Не страхът пречи, докторе, а недоверието. Просто не вярваме. Нито на лекарите, нито на политиците, нито на СЗО, нито на ЕС. Даже вече се съмняваме и в науката, защото за пари днес се прави ВСИЧКО.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да прати на доктора да прочете статията най-горе в сайта - "Проф. Ботев: Няма нужда от нова ваксина, епидемията изчезва до 2 месеца"
107
0
 
9
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Какъв страх? От какво? Хората в България се набодат на ръждив пирон и тичат да си слагат ваксина против тетанос. Тук може да говорим за притеснения и сдържаност, поради масивната атака, прекомерната загриженост и неясните субстанции в препарата.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарайте класическата ваксина на НОВАВАКС. Спрете ГМО ваксините!
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът вижда през лъжите им!
104
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял сваят се смее на гaнчoгалоша.
103
13
 
2
 
! Отговори
Велик е нашия галош! преди 2 години
Велик, велик, велик!
102
10
 
2
 
! Отговори
Ганчо е прос’ галош преди 2 години
Ти му викаш недей ела, то пак ела.
101
1
 
20
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Вие си приказвате тук. Добри и верни неща казвате, но ваксинацията си върви. Всеки ден нови и нови с хиляди. Все хора които не вярват във ваксите, но искат да пътуват, работят в чужбина и да имат стравнително приемлив живот. СИСТЕМАТА го е измислила безупречно със сертификатите. А щом преминат 50% васинирани в България, ще затегнат здраво обръчите, знаейки че ваксинираните и дори тези с фалшивите сертификати няма да излязат по улиците с тояги, защото не ги засяга. Не излезете ли сега ще е късно
100
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Всеки ваксиниран-опитно зайче!
99
1
 
14
 
! Отговори
До Чипът преди 2 години
Чипе, не те знам, но ето ти видео с татко ти, ветеринара от Файзър, който ни осведоми че си създаден и одобрен и реален: https://files.fm/u/4sc8hv4ch#/view/ggans8734
98
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират" --- Само дезинформацията от ваксмафията и корумпираните от нея правителства, медии и лакоми лекари загърбили Хипократовата Клетва, са причината.Вярно е че докато Истината си обуе гащите, Лъжата вече е обиколила света, но в края на краищата Истината финишира колкото и да я заглушават. Една година бе достатъчна да лъсне зад..ка на Лъжата. Дори ваксинираните разбраха, че целта не бе "борбата с ковид"
97
21
 
3
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Споко внесохме чували за антиваксъри. Скоро ще ги напълним
96
1
 
27
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Не страхът, а непрекъснатото лъжене за тия ваксини и извъртане след това, спира хората. Освен това и доказаната им вече калпавост. Да карат младежи и деца насила да се ваксинират, просто преля чашата, след като по официални данни ковид за тях е по-безопасен 'ваксините'. Обяснимо е, че в България хората надушват комунистическите приоми от далеч и знаят да четат официалните им ком-медии между редовете. Западняците нямат опит и по инерция се довериха на медиите си, които не са същите. Учат се сега
95
1
 
28
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
От вчера в Швеция слагат чипове на ваксинираните(вече 6000бр.). Искат на тях да има не само здравна но и пълна информация за чипираното ***!!!!Дотук беше с конспирациите!
94
1
 
19
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
За какъв страх говори тоя? Евтанзаията е най-хуманния начин... Ваксинирайте се!
93
1
 
25
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Според историците 30 сребърника се равняват на около 10 000 евро. Да не обиждаме Юда, сравнявайки го с нашите продажници.
92
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, тия на умрял кон, пак нож мислят да вадят. Явно от ЕС яко ги натискат, че бая пари ша изпуснат
91
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената не я беше страх и се набучи с 3 файзера, ама сега мене ме е страх да не ме зарази, защото не съм ваксан, а тя посоянно подсмърча и кашля. Къркам яко ракия 40% и жабурам по 30 секунди. За сега се справям, ама се опасявам да не се пропия...
90
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и лекарите не се ваксинират! Голям страх ще да е!!