Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас

Трябва ни нова ваксинациона стратегия, смята зам.-председателят на БЛС
22 дек 2021 19:38, Ния Христова
139
Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас
Снимка: БГНЕС
"Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират", каза пред Нова тв зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към здравното министерство д-р Николай Брънзалов. 
 
Той смята, че ни трябва нова ваксинационна стратегия.
 
"Ние сме на последно място в Европа по ваксиниране. Необходима е нова стратегия за ваксинацията, в която усилията да бъдат насочени към социалните мрежи, които се оказват основен източник на информация. Проводникът на информация обаче от правилното място до потребителя трябва да бъде скъсен, за да няма страх у хората. Именно страхът е причината да не желаят да се ваксинира. Трябва да се хвърлят всички усилия в социалните мрежи и когато се появи грешна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти", обясни той.
Още по темата
 
"Учени вече доказаха, че смесвайки две ваксини имунитетът се повишава неимоверно. Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.
 
Специалистът смята, че високата смъртност е проблем за България, който вероятно ще остане и след пандемията.
 
"Губим много хора ежедневно. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, но там именно заради това смъртността е много по-ниска. Нивото на ваксинирани също пък е много по-голямо. Налагането на допълнителни мерки у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още мерки, като те не се спазват", каза още проф. Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че е страхът, хич не си помислям , че некадърността , алчността и отношението на белите престилки имат пръст в отказа от ваксинация.
88
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все някога ще си сложите последната ваксьонъчка а аз никога няма да съм си сложил първата това е като на маратон да излезна от некой храст и да мина първи ха ха ха
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не гледам телевизия, може би и заради това.
86
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като им видя лицета физиономите ми став аясно какви са .. тов ане са хора от които струи любов светлина ..подли манипулативни слуги на сатаните. Страхът и ваксините са едно защото едното и другото са негативни за здравето тялото мисълта на човека. И двете вибрират на ниско ниво. Тизи нямат никаква свян вяра чистота и познания за живота защото ако познаваш живота ще познаваш и смъртта. На ковид вирус пандемия каквато няма може да се вържат само хора които не мислят и са материални.
85
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А безащото така са им наредили, иначе няма да изпълнят петилетката за три години. Че всеки бръщолеви квото му падне - вече и децата знаят и не вярват на никой, още по-малко на некви "експерти" в медиите. Квото е нивото - такова, повече доброволно едва ли ще стане. Ако стане задължително ще има безредици. Трудно им е.. както каза някой днеска - са трябва да убеждават боцканите, че ваксината не работи, че да потретят, в същото време трябва да убедят останалите, че ваксината е ефективна хахаха
84
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 Първо, здравият ми разум ми казва, че нещо не е в ред, след като всички лидери говорят мотамо дума по дума преведо на родния им език едно и също, второ "ваксината" изниква за 5 минути. Трето, правя паралел с Библията. Четвърто, минаха 2 години. Друго?
83
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако се разболееш Господ ли ти казва да влезеш в болницата :)
82
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм почти на 50 и отказвам да се инжектирам. Каквото е рекъл Господ за мен - това.
81
4
 
32
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Алоу, насочете усилията си в правилната посока и ще има резултати! Защо не се акцентира върху хората над 50 годишна възраст, които дават над 95% от смъртността, а се натиска за ваксиниране на младежи и деца, които не са в риск, както и на преболедували. Как да ви вярват хората при това положение!? Защо искате да принудите преболедувалите да се ваксинират и поемат необосновано риск, след като имат имунитет по-силен и траен от ваксинационния в пъти(може би доживотен, според най-нови изследвания).
80
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бръмбар що не ми обясни що на преболедувалите няма доживотен сертификат? Къв е тоя зор да бодат с експерименталки? То се вижда че сега мрът набодените и обвиняват за това омикрон а не бозата дето им биха.
79
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Астра Зенека осигурява имунитет за 3 месеца. Зеления сертификат е валиден вече само за 9 месеца. Догодина ще са 6 месеца. Модерна трябваше да осигурява имунитет с двете си дози. Наложи се трета доза - бустерна. И това само за колко месеца ще важи? В Израел си бият 4та доза само за тази година. Т.е. срока е 3 месеца и може би по-малко - 2 месеца.
78
2
 
28
 
! Отговори
Д-р Брънзалов, преди 2 години
уж се водите умен човек, ама гоУеми глупости дрънкате. То лошо нЕма де и глупости да говорите,ама ако ги и мислите, стрАшнО е!!!Май много хора мислят с главите си, а не с телевизора, че от там какво се лее, майкомила
77
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както е тръгнало след половин година без инжекция няма да може да живеете.
76
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се,че страхът пречи. Лично мен ме е страх да сложа тези Факсини в тялото си, и то не веднъж или дваж. Страх ме е, освен това е доказано безполезно.
75
12
 
11
 
! Отговори
Мико преди 2 години
Не е страхът, 80-те процента е причината!
74
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.====Що направо не ги биете наведнъж???Да не се разкарват хората само.
73
2
 
23
 
! Отговори
Урсилота клаудия преди 2 години
А по времето на римската империя вместо - ваксиниране за забавление на властелите и императора са се водили гладиаторски битки между робите , все пак там шанса да отцелееш е -50/50
72
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При министър като Кацаров...няма как да не зкъса ваксинацията!
71
2
 
36
 
! Отговори
Me преди 2 години
Страхът до кога ще ни ebaватe. Шефа на Пфайзер каза, четвъртата игла е неизбежна. Поне да ни дадат карти като у Кауфланд, след 15 стикера да си вземем тиган на -50%
70
1
 
20
 
! Отговори
Стат преди 2 години
Има и далеч по ранни документи: например немско изследване за пораженията при епидемия от вирус подобен на короната от 2011 г. в което се цитира цифрата от 65 % загуба на население. След неправилно и/или неточно лечение. От друга страна Китай и техния челен опит в "социалния статус" в зависимост от послушанието. Ама това са конспирации както знаете...нищо че А1 вече го предлага като услуга на корпоративния пазар.