Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас

Трябва ни нова ваксинациона стратегия, смята зам.-председателят на БЛС
22 дек 2021 19:38, Ния Христова
139
Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас
Снимка: БГНЕС
"Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират", каза пред Нова тв зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към здравното министерство д-р Николай Брънзалов. 
 
Той смята, че ни трябва нова ваксинационна стратегия.
 
"Ние сме на последно място в Европа по ваксиниране. Необходима е нова стратегия за ваксинацията, в която усилията да бъдат насочени към социалните мрежи, които се оказват основен източник на информация. Проводникът на информация обаче от правилното място до потребителя трябва да бъде скъсен, за да няма страх у хората. Именно страхът е причината да не желаят да се ваксинира. Трябва да се хвърлят всички усилия в социалните мрежи и когато се появи грешна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти", обясни той.
Още по темата
 
"Учени вече доказаха, че смесвайки две ваксини имунитетът се повишава неимоверно. Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.
 
Специалистът смята, че високата смъртност е проблем за България, който вероятно ще остане и след пандемията.
 
"Губим много хора ежедневно. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, но там именно заради това смъртността е много по-ниска. Нивото на ваксинирани също пък е много по-голямо. Налагането на допълнителни мерки у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още мерки, като те не се спазват", каза още проф. Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не признават естествения имунитет след заразяване? Само защото искат да набоцкат всички включително и децата, които дори не боледуват. Това е пъклениия план на инквизиторите от ЕС начело с акушерката Урсолата.
68
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек прилича на едро животно и няма право на мнение. Ваксините са абсолютно безпредметни. всеки вижда какво става в страните с над 90% ваксинирано население: По-зле са от неваксинираните. Почти е сигурно, че един от незаписаните странични ефекти е психично разтройство, психоза и лунатизъм. Вижте Кирил Петков и Джо Байдън
67
2
 
40
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Времето да си играете на чичо доктор изтича скоро и тогава ще си играем на войници
66
2
 
40
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Никое от нещата които се случват не отговаря на непрестанните пропагандни твърдения. Нищо не съвпада. Нищо не се случва както ни лъжат че ще се случи. Междувременно всичко напълно съвпада с конспиративните теории. Всичко се случва точно както конспиративните теории предвиждаха преди една, че и преди две години. Половината от тях вече са 100% осъществени. Дори неща, които ми изглеждаха прекалени и дори абсурдни почнаха да се оказват действителни. А сега де?
65
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната причина хората да не се ваксинират, защото оставихте нещата на самотек и те се "ваксинираха" по естествен начин. Не мога да повярвам, че някой може да накара близките ми, които преболедуваха да се ваксинират след това. Освен, ако не ги изправите до стената!.
64
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще ги съдиме тия тюлени за измама с фалшиви препарати?
63
2
 
21
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Най-смисленият коментар изчезна магически, само докато напиша няколко думи отговор.Що.така бре, послушковци.
62
4
 
40
 
! Отговори
Стат преди 2 години
Аз пак да питам. КОМУ и ЗАЩО е нужно всичко това? Неистовия вой за ваксини. И не, не е за парите. Те са страничен ефект. Въпрос, за който банват между прочем.
61
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз, дебелия, и той е в ужас - да не настине и да не се мине само с една боза и баница! Я се виж себе си първо, и после бягай да работиш в рекламния бизнес. Не си за него ти. Как плащат на такива, като теб, да им рекламират качамака? Хем пр ости, хем грозни и с болен вид?!
60
1
 
54
 
! Отговори
Боже опази преди 2 години
Имам близка с 3 ваксини, като при 3 -тата 2 дни бра душа.Вече две години непрекъснато ходи с ръкавици, ръцете й кървят от дезинфектанти , полива всичко, дори обувките. Превъртя напълно. Ето това е страх и параноя псевдо докторе.
59
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БayВерно ли бе тролей, не искаш да убиеш родителите си, ще ме разплачеш. Така твърдеше и ония, Ботокса след първата доза че чакал с нетърпение втората за да може да прегърнеш баща си. Само че след втората даде на задна и каза че още не смеел да го направи. Защо ли?
58
3
 
28
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
До ВАКСИНАТАУБИВА - имаше некролози на пилотите от едно специализирано списание - някой ги беше събрал - през 2019 г, примерно, двама; През 2020 г със страшната пандемия бяха шестима. И през 2021г като почват да капят от пролетта, през лятото са по 30-40 починали на месец! Но нищо, да се правим че и това не съществува, да игнорираме реалността, и стига страх от вацините! Безвредни и безопасни! Тази година се умира само от съвпадения! И от мистериозни причини!
57
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
6+ за коментара. Много труден казус им зададе.Има да си блъскат кратуните, ама изтърваха влака.
56
21
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До ЖИРАФ предпочитам да направя каквото е нужно, а не да слушам такива като теб. :D
55
1
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Хората казват - под гола глава ъкьл не вирей
54
2
 
34
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
До Бay - Аз неваксиниран преболедувах ковиднастинката за пет дни. Жена ми ваксинирана с две дози от ефективните и ефикасните я кара почти три седмици, с по-сериозни симптоми от мен. И кой казваш е по-опасен за родителите си? Защо бе, защо се преструвате че реалността не съществува? Докога?
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам този чичко, който е толкова смел да се бодне пред нас с този разтвор за деца. Но искам и аз да присъствам, да го видя с очите си.
52
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От дебел и болен доктор акъл няма как да вземем. Щот той няма такъв.
51
3
 
29
 
! Отговори
ВАКСИНАТАУБИВА преди 2 години
Смъртните случаи на пилотни пилоти в САЩ се увеличават с 1750% след въвеждането на ваксина срещу COVIDПреди това здрави пилоти на американски авиокомпании умират с безпрецедентна скорост . Пилотите трябва да са в отлично физическо състояние, но през 2021 г. цялата авиокомпания заговорничи срещу индивидуалното здраве на пилота и ги заплаши с прекратяване, ако не участват в експеримента с ваксина срещу covid-19. В резултат на това над сто млади пилоти мистериозно починаха през 2021 г., тъй като безброй други пилоти мълчаливо страдат от нежелани събития и изтощена имунна система .
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау не се ваксинирал 1000% да не е луд да си рискува живота заради хрема.