Проф. Ботев: Няма нужда от нова ваксина, епидемията изчезва до 2 месеца

"Безумие е да лекуваме вируса с антибиотици, ще има бум на автоимунни заболявания"
Обновена: 23 дек 2021 10:37 | 23 дек 2021 10:23, Ния Христова
217
 
"Още няма потвърдени случаи на Омикрон у нас, но е много вероятно пробите, които ще бъдат изследвани, да докажат, че има. Ако последваме сценария в Англия, до един месец всички ще преболедуват този вариант. В Англия в момента 90 хил. души се заразяват на ден на фона на 90% ваксинираност на населението. Хубаво е, че този вариант преминава много леко", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Ако всичко това, което получаваме като информация, е вярно, това е краят на епидемията - ще стане до месец-два. Няма време и смисъл да се създаде нова ваксина", обяви той.
 
Той отново алармира, че в България ще продължава да има висока смъртност, ако продължи тази терапия с антибиотиците.
 
"Стотици професори настояваме да се спре лечението с антибиотици на вирус. Това е безумие! Ще се появяват много тежки автоимунни заболявания, ще има бум", каза проф. Ботев.
 
Според него защитата на преболедувалите е по-добра от тази на ваксинираните.
 
"В момента имунитетът в много голяма част от населението клони към 0. Това не се казва, а се казва, че с бустерната доза ще се увеличи 80 до 100 пъти защитата. Използват се търговски трикове от магазините. Трябва да се ваксинират проблемните хора, но този вариант може да се хване и големите фирми го правят. Този вирус не е създаден да убива хора. Той ни показва колко неправилно живеем. Мутира и се наглася. Омикрон е значително по-добър. Много хора ще се разболеят, но тук става въпрос и за икономически интереси. ЕС е поръчал 5,8 млрд. ваксини, които ще бъдат платени до 2023 г.", коментира хематологът.
 
Той изтъкна като проблем факта, че политиците говорят прекалено много за вируса и не се дава възможност на специалистите да го правят и подчерта, че Агенцията по лекарствата не си върши работата. 
 
"Нашето сдружение ще напише писмо до FDA какво става в България. Явно никой не вярва на българските учени. Ще напиша писмо и до министъра. Елитът на българските лекари търпеливо чакаше фирмите с антибиотиците", предупреди проф. Ботев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
555 до Върбан преди 2 години
Отворил си го ! Има страшно много информация и видеа , разбира се аз се моля да не са верни тези твърдения, защото имам няколко добри приятели , които са ваксинирани , но аз самия не съм и може някога да ме ваксинират ако ме оковат във вериги.
162
1
 
11
 
! Отговори
Върбан 555 преди 2 години
Д-Р Чарлз Хоф: К19-ваксините ще убият повечето хора поради сърдечна недостатъчност и 62% вече имат микроскопични кръвни съсиреци (ВИДЕО-БГ СУБ) ОБНОВЕНА-ВИДЕО
161
1
 
9
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
до 555 -------- За мен никак не е странно че сме по-умни. Живеем на кръстопът. Кой откъде мине ни е натаковал. Като резултат си имаме богат генетичен материал. Ако бяхме и по-многобройни, чудеса щяхме да правим. Е подбрани индивиди, не всички.
160
0
 
28
 
! Отговори
555 преди 2 години
Нямаше нужда от никакви ваксини , защото мисля ,че четох статия от американски вирусолог , че по време на пандемия ваксини не се поставят , защото провокират появата на нови щамове и се влиза в омагьосан кръг , който наблюдаваме в момента при силно ваксинирани държави. Излиза , че колкото и да е странно сме по-умни от другите.
159
0
 
8
 
! Отговори
кире ковидняко преди 2 години
мене ме блъскаа к два антибиотика и едвам прескочих!мамка им медицинска!
158
0
 
0
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
До 555 --- Е щом съм писал значи ги отварям и то винаги. Иска се малка редакция, само с клик няма как да стане. Изчакай, може някой друг да потвърди, ако на мен не ми вярваш.
157
9
 
8
 
! Отговори
Професор 101 преди 2 години
В Англия го карат леко защото са ваксинирани. В България може да е мор, все още няма конкретни данни да се твърди, че този вариант е безобиден. Този е почти лъже-пророк ще си изяде ли титлата след 2 месеца?
156
1
 
2
 
! Отговори
555 до Върбан преди 2 години
До този момент нито един линк тук не съм успял да отворя!
155
0
 
0
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Мале как се вързах, мноу съм ***. добавя се точка ком на правилното място.
154
0
 
0
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
До 555--- Ми не е съвсем така положението с линковете, с малка и логична корекция (например добавяне на което алгоритъма на сайта изрязва) се отварят, някои се отварят и без корекция. Само с ръчното *** от администраторите на сайта няма как да се преборим. Твоята идея също работи, но не 100%
153
4
 
7
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Много се радвам че още един човек не сипва лъжи на кило, но защо чака 1 година бе господин Ботев? Не видя ли че Мангъров не го очистиха, само го оплюха. Както и да е и за това което правите благодарим.
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още един кандидат за слава. Ако не беше този вирус, какво ли щяха да правят тези "професори"
151
3
 
6
 
! Отговори
Пен преди 2 години
ПЛАНДЕМИЯТА ще свърши до два месеца. :) Това е правилното заглавие.
150
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук" Възраждане" има силно влияние. Добра находка за пари "Днес БГ"
149
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за кое не е прав Мангъра. За един град от 50 хил души, по сто човеко дневно, кой още не е минал през ситото, а други и не са го усетили. Вирусчето си върви, статистиката също, и така до края на света. Какво се промени за 2 години?
148
0
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 2 години
Какво е това "свера"? Нещо си сверявал? Брояча на таксито май?
147
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и мангъров казваше че епидемията ще изчезне още миналото лято, ама не стана. Или че преболедували от ковид не могат да се заразят повторно. Откога чакаме да си изяде дипломата.
146
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги изнамирате все такива мангъропитеци за интервюта.
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Просто във времената на промяната, във сверата останаха единствено тия, които не можеха да карат такси. Точно те сега са професори и пишат учебниците за малчуганите. Затова имаме това образование. Много е просто.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Любопитен Трябва мно-о-о-го да се чете. То сляпото окато прави. Мъ не художествена литература по въпроса.