Проф. Ботев: Няма нужда от нова ваксина, епидемията изчезва до 2 месеца

"Безумие е да лекуваме вируса с антибиотици, ще има бум на автоимунни заболявания"
Обновена: 23 дек 2021 10:37 | 23 дек 2021 10:23, Ния Христова
217
 
"Още няма потвърдени случаи на Омикрон у нас, но е много вероятно пробите, които ще бъдат изследвани, да докажат, че има. Ако последваме сценария в Англия, до един месец всички ще преболедуват този вариант. В Англия в момента 90 хил. души се заразяват на ден на фона на 90% ваксинираност на населението. Хубаво е, че този вариант преминава много леко", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Ако всичко това, което получаваме като информация, е вярно, това е краят на епидемията - ще стане до месец-два. Няма време и смисъл да се създаде нова ваксина", обяви той.
 
Той отново алармира, че в България ще продължава да има висока смъртност, ако продължи тази терапия с антибиотиците.
 
"Стотици професори настояваме да се спре лечението с антибиотици на вирус. Това е безумие! Ще се появяват много тежки автоимунни заболявания, ще има бум", каза проф. Ботев.
 
Според него защитата на преболедувалите е по-добра от тази на ваксинираните.
 
"В момента имунитетът в много голяма част от населението клони към 0. Това не се казва, а се казва, че с бустерната доза ще се увеличи 80 до 100 пъти защитата. Използват се търговски трикове от магазините. Трябва да се ваксинират проблемните хора, но този вариант може да се хване и големите фирми го правят. Този вирус не е създаден да убива хора. Той ни показва колко неправилно живеем. Мутира и се наглася. Омикрон е значително по-добър. Много хора ще се разболеят, но тук става въпрос и за икономически интереси. ЕС е поръчал 5,8 млрд. ваксини, които ще бъдат платени до 2023 г.", коментира хематологът.
 
Той изтъкна като проблем факта, че политиците говорят прекалено много за вируса и не се дава възможност на специалистите да го правят и подчерта, че Агенцията по лекарствата не си върши работата. 
 
"Нашето сдружение ще напише писмо до FDA какво става в България. Явно никой не вярва на българските учени. Ще напиша писмо и до министъра. Елитът на българските лекари търпеливо чакаше фирмите с антибиотиците", предупреди проф. Ботев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да изчезне нещо, което не го е имало никога в действителност.
122
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите можете ли да обясните защо в Бг смъртността от всякакви болести и вируси до 03.2020 е била по-голяма отколкото в Западна Европа? Като обясните това, тогава да говорим за смъртността от Ковид.
121
2
 
7
 
! Отговори
Прав сте, но преди 2 години
Сега за Коледа и Нова година завръщащите се от Англия, Нидерландия, Дания, Швеция ще ни внесат Омикрон. Ако това не стане , професорът ще излезе прав.
120
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Изумявате ме всеки ден с простотията си българи! Да бях емигрирал, докато беше време, нямаше да сбъркам!" - Никога не е късно да емигрираш. Мен ме изумява слепотата на тези твърдящи, че сме про_сти. Ти нали разбра за Швеция и чипа? Там вместо QR-код, вече може да си поставиш подкожен чип. Убеден съм, че ти си един от тези, които доскоро са се присмивали на всеки, който е твърдял, че една от целите на пЛандемията е чипирането. Прав съм, нали? Е, сега ние ще ви се смеем на набоцканите хахахаххаха
119
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен"Kакво стана със стадния имунитет при 75% и нагоре ваксинирани, а вече има доста държави с такъв процент и са по-зле от нас по заразяемост"Каквото стана и с прогнозата на Мангъра, че вирусът си отива през юни 2020.А да Ви питам - защо в тези страни, пълни с *** (според Вас) смъртността от Ковид е много по-ниска отколкото в БГ?
118
1
 
32
 
! Отговори
555 преди 2 години
Професоре , моля обяснете : Гените , които се вкарват чрез ваксината в клетките след известно време започват да произвеждат спайк протеина на вируса . Цялата защитна армия на организма начело с левкоцитите започва да ги унищожава , но въпроса е дали армията не е въвлечена в заблуждение , че нашите клетки ,които произвеждат спайк протеина са патогени и да започне процес на автоимунно заболяване при което защитното богатство което ни е дарил вселенския разум започне да работи срещу нас.
117
30
 
7
 
! Отговори
Поредния преди 2 години
Поредния мошеник, яхнал пандемията за бърза слава.
116
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите усвояват пътечки, една след друга, кинти правят и забогатяват. Вирусът е гаден, но чак пандемия няма.
115
4
 
29
 
! Отговори
Милена преди 2 години
Перфект д-р Ботев.Точно така.На прав път сте.Обичаме Ви!
114
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още първа нямам. Но няма и да имам. Тази ваксина е за истерици от истерици.
113
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изумявате ме всеки ден с простотията си българи! Да бях емигрирал, докато беше време, нямаше да сбъркам!
112
15
 
9
 
! Отговори
BG преди 2 години
Ботев, тоя твоя колега с лице на дете ****от*че предричаше края на Ковид-19 преди една година,щеше да си къса публично дипломата, ама нейсе,да не станеш като него?
111
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един,който го играе контра и после не много бавно, започва да говори обратното ,до пълното объркване на простолюдието.Прави си реклама за бъдещ пост?Спомнете си сегашния здравен министър.Така до крайна степен се изразходва малкото здрав разум у хората.Гнет.Информационна война за умове,две напред една назад.Ковид танго мортале...
110
0
 
14
 
! Отговори
НН преди 2 години
До ЦАРЯТ Е ГОЛ!Стигне ли се до интубация краят е ясен почти на 100%.Защо изобщо я прилагат?!
109
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Следващият път като пуснат вирус ,затваряме границите .
108
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът щял да изчезне?!!! Ще изчезне когато Слънцето започне да изгрява от запад. Вирусът никога няма да изчезне, само ще му сменят името.
107
7
 
30
 
! Отговори
Абсолютно прав е !!! преди 2 години
Не знам , как може все още някой да вярва , в тази огромна финансова измама ?! Всеки трезво мислещ , може да си направи елеметарна статистика , и да види с просто око ,как седят нещата ?! Вирус има , безспорно както всяка година го има !!! Но се кара от 3-5 дена ...и само да вметна че обикновения грип от тип А , нанася повече щети от колкото кОвиД истерията !!!
106
4
 
37
 
! Отговори
Браво професоре преди 2 години
Чавдар Ботев. Това трябваше да бъде министъра на здравеопазването.
105
3
 
35
 
! Отговори
Хайде стига преди 2 години
Мнението на професора е идентично с индийският ясновидец, който е пред рекъл пандемията преди две години. Световно признати са способностите му, и той казва, че вирусът ще изчезне 2022 г. Ами, случващото се у нас- при най-ниската ваксинация, статистиката показва устойчив спад на заразените, а тия с 80% ваксинация се тресът. Не е до ваксината, а до гена. Така, че стига сте врякали, чудото си отива и без истериите на лобистките, каквато впрочем е самата Урсула, чийто мъж е производител на ваксина.
104
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 млрд дози, еврогейския съюз е 500 млн. т.е. Х10 за всички ... wtf?!?