САЩ регистрира над 1 милион случая на COVID-19 за ден

Предишният антирекорд беше поставен в последния ден на декември
4 яну 2022 11:49, Ния Христова
57
САЩ регистрира над 1 милион случая на COVID-19 за ден
Снимка: БГНЕС
През последните 24 часа в САЩ са регистрирани над 1 милион случая на коронавирус, тъй като щамът Омикрон все повече се разпространява там. Според данни на университета "Джон Хопкиснс" това е най-големият брой за ден от началото на пандемията, предаде БГНЕС.
 
Предишният антирекорд беше поставен в последния ден на декември. Тогава здравните служители откриха около 590 000 случая на коронавирус.
 
Публикуваните данни може да не отразяват реалната ситуация, защото много американци се изследват за вируса у дома и не съобщават резултатите на водещите статистически агенции, отбелязва Блумбърг.
 
От началото на пандемията досега в САЩ са установени над 56 милиона случая на заразени с коронавирус, а повече от 820 000 души са починали от болестта. 
 
Увеличаването на заболеваемостта в САЩ през декември доведе до отмяна на полети, затваряне на училища и офиси, пренаселеност в болниците и нарушаване на веригите за доставки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
21
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 2 години
Преди посочваха отношението ваксинирани / неваксинирани при новозаразените, а сега деликатно не споменават нищо.
30
1
 
15
 
! Отговори
Кой сега е номер 1 преди 2 години
А кой сега е номер едно по безмислено ваксиниране ? :):)
29
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Значи за година ще минат всички!
28
2
 
12
 
! Отговори
Евангелие от йоан преди 2 години
Третият ангел с висок глас им речеКойто се поклони на звяра или приеме неговият белег на челото или на десницата - той ще пие от виното на яростта божияВино неразредено от неговият гнявСпоред теолозите на библията - това е едно от най страшните предупреждения кьм човечеството
27
3
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Напред Чернокожи! Искам Белият дом да стане лаборатория за отрезвяване на кравари! А бе, защо равините одат с краварски шапки? Напред,Чернокожи,отмъстете за Нелсън Мандела! Отмъстете за еврео-арабското робство,което Ви наложиха джендърите на Авраам,Сара и Агар !!! Българите изстрадахме същото робство и сме с Вас!
26
0
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Чудодейната ваксина излезе по яко менте и от алкохола на - цар киро
25
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Никаква разлика между американци,израелтяни,германци и руснаци. Лъжата им е кислород!
24
1
 
23
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Трета бустерна доза не помага, незабавно да минават на четвърта ваксинация.
23
1
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Няма ли да им сложат бустер за да се предпазят от ковид
22
1
 
21
 
! Отговори
Ваксър умен преди 2 години
До Анонимен 20 Не бе, човек!! Ваксините работят. Ето, виждаш ли в Щатите само 1 млн. нови случаи на ден. Само един:))) Донесоха им стаден имунитет, както казвах :))) Аз вервам в науката:))))
21
1
 
18
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
Паметник за мангьров ако не бяхме послушали истински специалист а се доверявахме на *** хирурзи и невролози досега да горим като - сащ
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо, "ползите са повече от вредите", боцкайте се. Всички ваксъри в колона по един за следваща доза. Явно тези 1 млн. не са си сложили 6-тата доза и затова са се заразили. хахаха 1 млн. заразени в САЩ за ден е все едно около 18 100 на ден в Бг (ако приемем, че сме 6 милиона население). Извод - ваксинката води до... заразяване хахаха Въпреки това призовавам всички вЕрващи в добрите намерения на науката да се ваксинират за 18-и път. Аз вярвам в науката, но не вярвам в морала на спонсорите й!!
19
1
 
11
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
Дано не повтаря след заразяванеПоне така твьрдеше наш математик или дц по неврология ли бешеМангьра им каза , не се препоръчва ваксинация по време на епидемия *** кой ли да слуша , да се оправят
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са с 50 пъти по-голямо население, значи трябва да имат около 60 хилд дневно, ако се заразяваха със същия темп като България. А пък имат 1 млн нови случаи. Но пък те са ваксинирани, моля ти се. Ваксините работят. Донесоха им стаден имунитет.
17
2
 
7
 
! Отговори
Фаучи гномът преди 2 години
До Мдаа Сега си представи, че набоцканите ще се разболяват през 3 месеца. Яко а?
16
1
 
9
 
! Отговори
Гн Мутафчииски преди 2 години
Ваксинираният гн- Мутавчииски каза яко ще се мреТогава всички му се смееха
15
2
 
17
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Имаше една народна поговоркаКьсно е либе за китка - тея се испонабодоха и сега омикрона ще го обходи както си трябваВсички данни сочат , че заразява предимно ваксинирани
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итс Дъ Омикроня!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах тези лоши антиваксъри. Постоянно заразяваме "предпазените" ваксинирани. Те понеже са "предпазени" попадат в болниците, а понякога заразяват и други "предпазени". Според политиката със зелени сертификати, "предпазените" могат да си обикалят болни колкото и където си искат, но иначе антиваксърите, на които им е забранено да ходят болни където и да било, са виновни за разпространението. На всичкото отгоре даже някои "предпазени" умират, въпреки че щом си ваксиниран не може да умреш. Пълен ци_рк!
12
1
 
11
 
! Отговори
яко ще се мре преди 2 години
Нещата все повече заприличват на поразяване, а не на заразяване.