На Острова все още не планират четвърта доза срещу COVID-19

Бустерната трета доза продължава да осигурява висока защита
8 яну 2022 08:24, Елка Василева
22
На Острова все още не планират четвърта доза срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Четвърта доза ваксина все още не е нужна във Великобритания, защото бустерната трета доза продължава да осигурява висока защита срещу сериозно заболяване от варианта Омикрон сред по-възрастните хора, заяви професор Вей Шен Лим от Съвместната комисия за ваксинация и имунизация.

Данни на британската Агенция за здравна сигурност показват, че три месеца след поставяне на бустерна доза защитата срещу хоспитализация за хората на възраст над 65 години продължава да е 90%. Данните показват също защо е важно да се постави бустерна доза, ако вече имате две. При две дози защитата срещу тежко заболяване намалява на около 70% след три месеца и до 50% след шест месеца, предаде БНР.

Съвместната комисия за ваксинация и имунизация, която съветва правителството за политика по отношение на ваксините, заяви, че приоритет си остава ваксинирането с първа, втора и трета доза на онези, които още ги нямат.

В Израел започнаха да администрират четвърта доза за обуздаване на много заразния вариант Омикрон.

Повече от 35 милиона бустерни дози вече са поставени на британците. Професор Вей Шен Лим заяви, че данните показват, че бустерната доза продължава да осигурява напълно надеждна защита срещу сериозно заболяване дори и при най-уязвимите възрастови групи. Предвид широко разпространяващия се Омикрон обаче той призова хората да си поставят бустерна доза, както и всички все още неваксинирани да побързат с първа и втора доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Първа,втора, трета,доза ваксина не помагат,защо четвъртата доза ще помогне?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още не, но и това ще стане. Където е текло, пак ще тече.
17
0
 
7
 
! Отговори
ДелМикрон преди 2 години
Делта + Омикрон = Делмикрон плюс ваксини ЩЕ СТАНЕ СУПЕР МУТАЦИЯ на ВИРУСА и ще супер бустер нов вирус може да се казва Супер Нова Вирус който ще атакува ваксинирани и ще се храни с ваксините.
16
0
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Вчера прочетох, че в Турция започват да слагат 5-та! Явно там нито 3-тата, нито 4-тата ги пазят!?
15
0
 
17
 
! Отговори
Споко! преди 2 години
Четвъртата щели да я слагат заедно с петата :). Сега вече мислят дали да слагат шестата с десетата, или да ги слагат през две седмици - 27 на година.
14
0
 
19
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Аз съм твърдо за ваксините, ама нали се сещате, че не може да се боцкаш през два месеца за щяло и нещяло. Нещо куца в цялата работа. И май комерсиалната страна си е водеща в цялата ситуация. На някои среди им хареса ситуацията и извличат и политически и финансови дивиденти от нея.
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеството пропусна моментаа да се обедини против вредните и безполезни ваксинации, биг фарма набра инерция и сега ще теглим през целия остатък от живота си. Ваксина подир ваксина и тъй до края на света.
12
0
 
33
 
! Отговори
da преди 2 години
Ваксините не са ефективни , скоро ще се разбере, че не са и безвредни..............много хора дори няма да доживеят да го разберат!!Защото ще умрат от компрометиран имунитет!!!
11
0
 
25
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
*** направо хукнахме да се ваксаме с 1,2,3, 4, 5,6,7, и нам ква си доза. Фашисти долни.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом въобще се говори за 4-та доза, значи ще се случи. Няма дим без огън. Това което наистина не се планира е край на измислената пандемия. "Пандемията" обслужва много интереси и никой не се кани да обяви край и хепи енд.
9
1
 
34
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Междувременно - ЖИЗНЕНОВАЖНАТА информация, която може би ще помогне на някого да се съвземе от хипнозата и да види лъжата - "на острова" по данните на health security agency, а не по слухове - средно 80% от умиращите с ковид са "ВАКСИНИРАНИ". Понеже препаратите са не просто неработещи, те са около 100% безполезни. Освен че са най-вредните и смъртоности ваксини в историята.
8
1
 
36
 
! Отговори
мда преди 2 години
Те и в началото на ковид измамата какваха че като си биеш две дози и се връщаме към нормалното. После измислиха нови щамове и бустерни дози. Нормалното няма да се върне ако не излезем по площадите.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия англичани са уникални тъ.паци!!!
6
1
 
37
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще има и пета.Рошавия няма да ги остави без бустери.
5
1
 
25
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Какво ни интересува скапаният им Остров? По-добре напишете нещо актуално за България и Балканите.
4
0
 
18
 
! Отговори
Света троица преди 2 години
На острова взимат на час по 10 паунда за осем часа това са сто и шеисет лева (160).да береш ягоди вия българите ги държите бедни с ясна цел за да ги маниполирате беден човек лесно се маниполира.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и трета не планираха.
2
1
 
41
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
Плановете на инцестните пиянки слабо ни вълнуват. За нас е по-важно как да набием в тъъпата краатуна на Зиро Петков че трябва да отмени ковидцирка.
1
0
 
37
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Абонаментни планове кога ще има .