Хора с фалшив сертификат искат да се ваксинират - възможно ли е?

Става въпрос за документни и компютърни престъпления, обясни адвокат
Обновена: 10 яну 2022 09:47 | 10 яну 2022 09:47, Петя Славова
57
Хора с фалшив сертификат искат да се ваксинират - възможно ли е?
Снимка: БГНЕС

С навлизането на страната в нова вълна на коронавируса, се увеличават и желаещите да се ваксинират. Оказва се, че и хора с фалшиви сертификат вече имат желание за имунизация. Но възможно ли е това, коментира пред БНТ адвокатът по медицинско право Мария Петрова. По думите й, това ще е по-лесно за тези, които са с отрицателни тестове.

Още по темата

 "Но, ако има хора, които са подвели системата, техните лекари са способствали в системата да влязат данни, че определено лице е ваксинирано в сравнително кратък срок, трябва да се изчака необходимото време, за да се направи втора или бустерна доза, за да могат наистина тези хора да придобият валиден зелен сертификат и в същото време да не увредят здравето си", каза тя.

Мария Петрова подчерта, че в случая става въпрос не само за документни престъпления, но и за компютърни.

 "Ползването на този фалшив сертификат за влизането в институции и други места също е престъпление, но по-голямото и по-тежко наказуемо е това да се въведат данните в компютърната система и да се издаде този код HIS, а това става само от определени медицински лица, така че медицинската общност трябва да е изключително внимателна към подобен род проблеми и да се саморегулира", отбеляза адвокат Петрова.

Тя коментира и идеята за проверка на зелени сертификати на хора, починали в болниците.

 "Това е един лов на вещици, защото това, че едно лице е ваксинирано, не означава, че не може да попадне в болница, не може да означава, че за него изходът може да е фатален. Доказването на причинноследствена връзка е изключително трудно. Не вярвам в България да има лекар, който с категоричност да каже, че при едно починало лице X има вероятност да не е развило имунитет вследствие на ваксината, тъй като има достатъчно научни данни в тази посока, за да можем да доказваме такъв тип престъпление", каза още Мария Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не може. всеки носи отговорност за действията си - нека си понесат своята. така са реши - така направили. сега подлежат единствено на наказателна отговорност за използване на документ с невярно съдържание.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не е възможно да го направят в България. Да са мислили, когато са лъгали. За да се ваксинират ще трябва да отидат в някоя друга държава.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като имат фалшиви сертификати значи ваксината им стои. Къф е проблема да се назобат стига да имат мерак.
47
1
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ама разбира се, че е възможно - важното е ваксините да се пласират. Нека фалшиво ваксинираният смело отиде за "трета игла", докато дойде време за втората доза, вече ще е "позволена" и четвърта. 75 % не се постигат току-така.
46
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
Смешници!
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спретесе вече стия отрови несе ваксинирайте всичкое лъжа и измама няма никаква пандемия те искат да ни убиват пандемията свършва забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топовечето ваксинирани вече съжалихмеи няма да се бустерираме, какво остава за такива, които не се полъгаха да се бодат. Но нищо де, лъжете си, за това ви плащат. Само дето не останаха наивници, които да ви вярват. Иначе сте много елементарни - ако някой толкоз е приритал за инжекция - никой няма да му я откаже. Те изнасилват тхората да им слагат бустери,насилват ги във всякаква форма, остава и да откажат. Смешни сте и жалки.
43
6
 
12
 
! Отговори
Зеленоок... преди 2 години
Пълни глупости - Колкото повече време минава толкова се вижда че ваксинацията е безполезна..... За какво му е на някой да се ваксва в тоя случай????
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Реклама за ваксинация, след като другата не проработи, с многото чакащи пред пунктовете. Толкова много има желаещи че от 2г.само 28%от населението е набодено. НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ!!!!
41
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
А това непрестанно стимулиране с ваксините на имунната система през няколко месеца да произвежда антитела как ли би ѝ се отразило в дългосрочен план?
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошите човечета намаляват, това е добра новина.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А-ХА-ХА, бълггараците обосралис от страх!!Уж тЕрикат ама СЕЛСКИ .
38
3
 
2
 
! Отговори
До (-_-) преди 2 години
Според това, че е документна измама.
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Красивите и умни" си слагат субстанция, която кара сърдечните клетки да произвеждат спайк протеин, който се закрепва за стените на клетките и тялото атакува тези клетки, защото изглеждат като чужди. Така при всяка следваща доза малко по малко сърдечните и други тъкани биват "изяждани" от собствената им имунна система. Това е необратим процес. Не ви се вярва? Прочетете малко научни статии по въпроса.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хаха"Нещо.по-достоверно в агитацията не можахте ли да из измислите"......... Две години са минали и хората са променили мнението си. Особено ако са починали някои техни близки и познати и са се убедили, че всичко е истина. И така се е появил страхът от грешния избор. А страхът е голямо нещо, когато е постоянен - две години все пак.
35
4
 
13
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Напълно и безрезервно вярвам на написаното! Хора които две години са преживели Великия Страшен Ковид, една година не са се инжектирали и са гледали все по-очевидния провал и базсмисленост на препаратите, сега при вида на най-лекия вариант от всички - са се паникьосали и тичат със сълзи на очи и течащи в маската coполи от страх и на колене молят да ги инжектират с която поред е там доза.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван от Люлин се ваксинира и вече си намери приятелка. След втора доза мъжкото му достойнство порасна с 2 см. След трета доза получи работа за 5000 лв и служебен автомобил.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки един смъртификат е фалшив, защото не сертифицира абсолютно нищо.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес.бг закъснявате ,по другите "медии" вече има и статия и за фитнес инструктор ккойто от "антиваксър" вече пропагандира ваксините :)))
31
8
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Според кой закон точно е престъпление? Щото самия сертификат е в конфликт със закона - Върховния закон, който имаме!