Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса

Кантарджиев прогнозира, че вълната ще премине до април
169
Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Нови рекорди на дневната заболеваемост от коронавирус през тази седмица прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко починали - това е Омикрон. Но новите случаи ще нарастват много бързо", предупреди проф. Кантарджиев.

Още по темата

Той отново отправи апел хората да се ваксинират. За тези с две дози от ваксината на "Астра Зенека", той препоръча бустерната да е от РНК ваксините, защото така ще имат по-голяма защита. За хората с "Пфайзер" бустерът гарантира 75% намаление на риска от хоспиталзация и смърт.

Според него е важно предприятията да преминат на работа на екипи, за да не се стига до ситуация с много болни и невъзможност фирмите да функционират. За налагането на нови ограничителни мерки е важен броят на хоспитализираните, уточни проф. Кантарджиев и добави, че очакванията са, че омикрон ще засяга повече деца спрямо делта варианта.

"Има няколко неясни неща, които ме притесняват. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят повторно от омикрон. Второ - как протича късният ковид при омикрона и трето - колко трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси", заяви проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той отново прогнозира, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен характер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Още утре ще има рекорди, нали е вторник :)
73
1
 
26
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Рекорди на положителни тестове на хора без симптоми !
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белорусия изпозлват четирите руски ваксини и китайската. Над 50% ваксинирани, без никакви сертификати и без никакъв натиск, нито мерки, нито локдаун. Броят на заразените и смъртните случаи е десетки пъти по нисък на глава от населението отколкото другите в Европа които са на 80% инжектирани със западните експериментални течности като Pfizer, AstraZeneca и Jennsen.В Белорусия изпозлват четирите руски ваксини и китайската.
71
3
 
1
 
! Отговори
И не само: преди 2 години
Аз заставам и на страната на моята месторабота и на културно артистичното си родословно дърво - Твърдейки че местоработата ми е жертва на системен тормоз, отказани проекти, отказано финансиране с цел да бъде заличена, изтъркана от картата имайки предвид един от основателите на това училище Петър Къчев - който е един от хората написали "Рисуването в средните художествени училища" и единствен български сюрреалист за периода 1945-1990 - смятам, че това училище след този тормоз трябва да е към МК
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато цял свят се занимава с тоя вирус,цените литнаха яко нагоре.Занимавайте се с вирус,джобовете ви изтъняват!
69
0
 
13
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Аз не ги чакам .Няма достатъчно ваксинирани .
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев става за комик. Мисля, че в Холивуд или поне в Боливуд би направил страхотна кариера
67
0
 
5
 
! Отговори
След което: преди 2 години
Аз доказвам - че нищо от техните твърдения не е вярно и има тежки процесуални пропуски на следствието, съда, медицинската експертиза. И сега кво правим - аз заставам и си искам парите за всичките закононарушения срещу мен, включително и за незаконните конкурси, за отказаните ми стипендии, за отказите ми да бъда повишен като всички останали в моята професия в размер на 80000 BGN - български лева - и това е по НПК и по кодекса на Съдия изпълнител!
66
0
 
7
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Я си ***
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле не разбра,че вирусът няма как да бъде спрян и е по-добре да премине през всички.Никакви мерки не трябват,а просто всички да се заразят,за да няма в кого да се премести тоя вирус.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак са пуснали дедото-плашило. Скрий се пенс!
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискът и принудите са за пари, но парите ще си ги приберат лично Ковид политикани и Менгеле докторЯта, няма да са в бюджета. Губещи са всички българи и най-вече ваксинираните, защото здравословните им проблеми ще стават много в бъдеще заради токсичните инжекции.
62
0
 
5
 
! Отговори
Аз знам: преди 2 години
За поне десет случая и съм бил свидетел на поне 8 - и няма на кой да се оплачеш и няма кой да ти повярва особено когато корумпирана партия, корумпиран съдия, корумпиран прокурор, корумпиран психиатър, корумпиран следовател са направили една интересна комбинация - едните ме топят за хазарт и ме снасят на Сакскобургите, че съм завел дела в Страсбург - естествено че ще ги заведа - виждат се три явни нарушения. Отравят ми живота, превръщат местоработата ми в публичен дом, пишат ме луд самоубиец!
61
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли идея какво става в София?? В банките персоналът е масово без маски, по пазарите и продавачи, и клиенти- също, по магазините и куриерските офиси- кой с маска, кой- без...Никаква дистанция, калабалък навсякъде. Да няма някакви нови правила, които да съм пропуснала? Колкото по-рисковано става положението, толкова повече нашите му отпускат края..
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 Очевидно действат. Въпросът е защо не ни казаха как действат.
59
0
 
3
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Има много начини - посредством структурите, секти, мафия, религия под негов контрол той е убивал и те са убивали поръчково неудобни хора ... и с отнемането на момичетата на момчетата от такива структури - има страшно много случай на убити млади български мъже през 90те че и до наши дни. Не оставящи поколение и получаваща се загуба на y-хромозомни мутации. Това е научно казано. Ненаучно - геноцит!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако не му пускат ''умнотиите'' в медиите ще почине от яд.Даже си вярва!
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Широко признато и научно доказано е, че децата играят основна роля при разпространението на грип и ковид в обществото и са основният портал, през който вирусът влиза в домакинството. Ваксинацията на деца ще окаже положително въздействие върху ограничаване на разпространението. Ограниченият достъп и дезинформацията относно ваксинирането е и причината за над 30 000 починали от ковид у нас. В други държави вече ваксинират и по аптеките.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко ша се мре, вчера минаха да раздават чували- казаха че камионът ще минава вторник и четвъртък.
55
1
 
0
 
! Отговори
Стигаме до факта преди 2 години
Че може много да отричат Теорията на еволюцията на Дарвин , но тя е факт - малки мутации през времето - милиони, милиарди години са създали огромно биоразнообразие - естествено без намеса от социоикономически фактори и че това биоразнообразие важи не само за всички видове и подвидове, но и за вида хоминидис сапиенс сапиенс - където всъщност от мъжка гледна точка е имало 500 подвида вече са 496, а след време ще са 495, които ще са видели сметката на този подвид убил 4 други вида!