Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса

Кантарджиев прогнозира, че вълната ще премине до април
169
Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Нови рекорди на дневната заболеваемост от коронавирус през тази седмица прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко починали - това е Омикрон. Но новите случаи ще нарастват много бързо", предупреди проф. Кантарджиев.

Още по темата

Той отново отправи апел хората да се ваксинират. За тези с две дози от ваксината на "Астра Зенека", той препоръча бустерната да е от РНК ваксините, защото така ще имат по-голяма защита. За хората с "Пфайзер" бустерът гарантира 75% намаление на риска от хоспиталзация и смърт.

Според него е важно предприятията да преминат на работа на екипи, за да не се стига до ситуация с много болни и невъзможност фирмите да функционират. За налагането на нови ограничителни мерки е важен броят на хоспитализираните, уточни проф. Кантарджиев и добави, че очакванията са, че омикрон ще засяга повече деца спрямо делта варианта.

"Има няколко неясни неща, които ме притесняват. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят повторно от омикрон. Второ - как протича късният ковид при омикрона и трето - колко трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси", заяви проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той отново прогнозира, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен характер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че ПСР теста ако се тества само с вода дава положителен резултат? Излиза че според този тест във водата има коронавирус. Този тест е гола вода буквално и преносно.
93
1
 
6
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Щом се чакат - ще ги оповестят. Няма да ги разочароваме , я ?
92
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Няма ли спрете да се тествате, спрете бе хора. Стойте си на работните места, защо все ходите нагоре ,надолу по лабораториите и болниците. Кихнете , закашляте се и хоп в болницата. Ами те болниците това чакат, клиничните пътеки. Стига тестове, работа е нужна, училище, движение, активност. Стига оплаквания, пийте аналгин, аспирин, витамини в големи количества.
91
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Готови сме. Чакаме новите медиини рекорди.
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това чуч ело не го ли пенсионираха? То друго не знае - само плаши гаргите. Не е било лекуващ лекар, нито е било лекар в болница или поликлиника. Администраторче някакво. Какво може да ни каже, освен да пее изтърканата песен, която му поръчаха още в началото на 2020 година.
89
2
 
8
 
! Отговори
ПРОЧЕТЕТЕ преди 2 години
от сайта-непознато -;БЕЛЕГА НА ЗВЯРА ЩЕ НИ ГО ПОСТАВЯТ С..ВАКСИНИ;-написана 2010г.Става ясно;че препаратите са измислени от около 20 . и са чакали момента..Пробвани са първо на военни в Ирак.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бухай яко народе, ваксите са безопасни и можеш да КИ миксваш по вкус хахаха
87
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 103 ---- А от бекапето всички са ти приятни, нали?
86
0
 
4
 
! Отговори
Денис преди 2 години
Искаш ли да се поцелуваме малко ммого си сладък само с език.
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са прогнози. Просто ни казват какъв е плана.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва са тези които обясняват на хората че хероина бил много полезен и трябва да го взимаш за да живееш доживот.
83
1
 
1
 
! Отговори
Значи: преди 2 години
Държавата създава условия за свободно развитие на науките и изкуствата. Това е член от Конституцията на Република България - а сега как 15000 учителя точно в науките, изкуствата и спорта се оказаха с по 120 часа - 80 часа повече от другите за същите заплати. О това не е тормоз! Това не е побой върху конете дето теглят каруцата на българското образование? Изобщо никак! Пак запазена марка на Сакскобурготските скоооотовеее!
82
1
 
20
 
! Отговори
Д-р Радева преди 2 години
Този дъртанян и гологлавото плашило с военната униформа играеха ключова роля в сплашването при мутряка, щом и при просто Киро продължават с работата, нещата са ясни от къде идват.
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев -- турско-арабско име, сигурно и не смята да го българифицира.
80
8
 
0
 
! Отговори
Да си имаме уважение преди 2 години
Когато обвинявате човек дето е обучаван от Росен Спасов, Петър Къчев, Величко Минеков, Ненко Маров, Георги Костов, Борис Желев, Димо Заимов, Стефан Лазаров, Милан Андреев, Коста Денев, Цанко Петров, Стефан Стефанов - като ме обвинявате, че съм луд самоубиец да погледнем и конкурса за асистент по рисуване във ВТУ където 8 алумнита бяха изгонени като кучета - това е тормоз върху интелигенция - запазена марка на Сакскобургите!
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За системно всяване на паника този мустак и този сайт -- те работят съвместно, инструкциите идват от едно място, трябва да бъдат разследвани и затворени.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денката тука ло е ела квартала да рти сипа едно уиски от скъпото и да наредим по една от матряла да се поцелуваме малко.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня с коня с мустаците се ти ли ле.
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12.01.2021 от 12 ч. пред НС!
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще правим пак избори значи!